Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

(Το ελληνικό ζήτημα πεδίο σύγκρουσης ΗΠΑ - γερμανικής Ευρώπης. Η υπεροπλία, μετά την αγόρα των έξι γερμανικών υποβρυχίων, και που επιτρέπει στην Τουρκία απόβαση σε νησί του Αιγαίου, δείχνει τον βαθύ Ρωσο-Γερμανο-Τουρκικό άξονα)! Τελεσίγραφο Τόμσεν για το ελληνικό χρέος

Τελεσίγραφο Τόμσεν για το ελληνικό χρέος

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό χρέος έως την επόμενη εβδομάδα υπογραμμίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματός του Πολ Τόμσεν.
Πραγματικά χρειαζόμαστε μια συμφωνία στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, είπε μιλώντας στο CNBC.


«Ο χρόνος τελειώνει, αλλά αν υπάρξει μια συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου θα υπάρξει αρκετός χρονος ώστε εμείς να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα ώστε να συμπέσει με το υφιστάμενο πρόγραμμα του ESM».


Η τοποθέτησή του έγινε μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του Washington Group στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αποκαλύφθηκε το χάσμα που παραμένει ανάμεσα στο ΔΝΤ και στη Γερμανία η οποία επιμένει σε μία τμηματική λύση για το ελληνικό χρέος με τις αποφάσεις να λαμβάνονται στο μέλλον με επικύρωση και από τη γερμανική Βουλή. 

Σε παρεμφερές μήκος κύματος άλλωστε πριν από λίγη ώρα αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα λάβει τις αποφάσεις του έως τις 24 Μαΐου ή το αργότερο έως το τέλος του μήνα. 

Ο ίδιος αξιωματούχος ωστόσο έκανε λόγο για μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ του Ταμείου και της Γερμανίας και άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανό και ένα σενάριο αρνητικής απόφασης του ΔΝΤ αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στη γερμανική Βουλή παραπέμπει ο Σόλτς

Ο νέος όρος που τέθηκε από την πλευρά του κ. Σόλτς (ο νέος γερμανός ΥΠΟΙΚ) είναι ότι η οποιαδήποτε διευκόλυνση της Ελλάδας στο χρέος με βάση την εφαρμογή της γαλλικής πρότασης θα πρέπει να έχει την υπογραφή της γερμανικής Βουλής στην οποία πρόεδρος - και πολιτικά κυρίαρχος - είναι ο κ. Σόιμπλε.



Πρώτο «θύμα» τα ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεν μπορούν ούτε και σήμερα να αποφύγουν τις πιέσεις με το yield του 10ετούς να απομακρύνεται κι άλλο από το 4%. 



Πιο αναλυτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,054% με άνοδο 0,50% από χθες, η απόδοση στο 5ετές σημειώνει άνοδο 0,80% στο 3,099% και το yield στο 7ετές αυξάνεται ελαφρώς στο 3,75%.


http://www.zougla.gr/money/agores/article/simfonia-gia-to-xreos-eos-tin-epomeni-evdomada-zita-o-tomsen


1 σχόλιο:

  1. Η Άνω Φώτο με της Δύο "Φάτσες"(Τόμσεν και Ερμαφρόδυτη) ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!


    ΥΠΟΨΙΝ:Η Lagard όταν είταν Υπουργός στην Γαλλία... ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ στην εφημερίδα Le Mond ΌΤΙ ΟΙ ΔΊΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΠΈΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΛΛΑ ΕΙΤΑΝΕ (κατά λεξη) Σατανικό Σχέδιο!

    .... και το "Μυστικό" Της το Εξαργύρωσε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή