Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Παιδεραστές και… Φαρισαίοι!

Γράφει ο Αμετανόητος
Αγανάκτηση και οργή πλημύρισε όσους διάβασαν στο αστυνομικό ρεπορτάζ την ασέλγεια σε βάρος 11χρονης στο Βόλο. Όχι επειδή κάτι τέτοιες φρικαλεότητες δεν έχουν ξανασυμβεί ή δεν θα ξανασυμβούν –δυστυχώς φαίνεται πως οι ψυχανώμαλοι θα είναι από τα τελευταία είδη που θα εξαφανιστούν λίγο πριν τις κατσαρίδες.
Μια διαφορά από τις άλλες περιπτώσεις είναι πως τη μικρή εξέδιδε, έναντι αμοιβής, η ίδια η 30χρονη μητέρα της, που κι αυτή προσέφερε ανάλογες υπηρεσίες στον δράστη. Μια δεύτερη είναι πως ο ψυχανώμαλος παιδεραστής ήταν ένας 80χρονος παπάς ο οποίος συνελήφθη.
Σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος είναι σαφής: Με διαταγή της αρμόδιας εισαγγελίας δημοσιοποιούνται στοιχεία και φωτογραφίες των παιδεραστών ώστε να αναγνωριστούν και από άλλα ενδεχόμενα θύματα αλλά και για να προστατευθεί η κοινωνία από τέτοια ανθρωπόμορφα κτήνη. Κατά καιρούς έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία δραστών.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Βόλου καμιά φωτογραφία και κανένα στοιχείο του κτήνους δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ούτε καν τα αρχικά του. Γι’ αυτή την «παράλειψη» σίγουρα έχει παίξει ρόλο η ιδιότητα του ρασοφόρου παιδεραστή.
Αν επρόκειτο για αλλοδαπούς δράστες ή προερχόμενους από περιθωριακές κοινωνικές ομάδες, οι φωτογραφίες τους θα είχαν ήδη κρεμαστεί στα μανταλάκια των περιπτέρων ενώ ο «κοινωνικός αυτοματισμός» ήδη θα απαιτούσε την σκληρότερη τιμωρία αυτών και του στενότερου περίγυρού τους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ρασοφόρος παιδεραστής απολαμβάνει μιας ιδιότυπης ασυλίας λόγω του ράσου που φορά, σε μια αρρωστημένη «λογική» της κοινωνίας και των ΜΜΕ να μη θίξουν το ιερατείο.
Λες και υπάρχουν στεγανά στη διαστροφή. Λες και παιδεραστές είναι μόνο λούμπεν στοιχεία, δε μπορεί να είναι δικαστές, παπάδες, πολιτικοί, δάσκαλοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και λοιποί «ευυπόληπτοι» πολίτες. Μα ακριβώς επειδή όλες αυτές οι επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες θεωρούνται «υπεράνω πάσης υποψίας», θα πρέπει να κοινοποιούνται τα στοιχεία των όποιων διεστραμμένων προέρχονται από αυτές τις κατηγορίες. Για να προφυλάσσεται η κοινωνία από ανώμαλους «υπεράνω πάσης υποψίας».
Μακριά από μας οι γενικεύσεις και η δαιμονοποίηση χώρων, επαγγελμάτων και κοινωνικών ομάδων. Όμως, δε μπορεί να αποσιωπήσει κανείς ότι, με τέτοιες «παραλήψεις», η πολιτεία περνά το μήνυμα της ειδικής μεταχείρισης τμημάτων της κοινωνίας. Στην προκειμένη περίπτωση των κληρικών και του ειδικού καθεστώτος που απολαμβάνουν οπουδήποτε. Ειδικού καθεστώτος που πολλές φορές –όπως στην περίπτωση του «αγίου» Αιγιαλείας και Καλαβρύτων- ξεπερνά τα όρια της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας.
Στην Ελλάδα, τη μοναδική θεοκρατική «δημοκρατία» που ασπάζεται τον σταυρό αντί της ημισελήνου, σύμφωνα με την ετυμηγορία της «Θέμιδας», μπορεί οποιοσδήποτε να καθυβρίζει και να ελεεινολογεί εναντίον όποιου δεν θεωρείται συμβατός με τα δικά του κριτήρια και να αθωώνεται. Αρκεί, φυσικά, να φορά ράσο. Και, όπως δείχνει το περιστατικό του Βόλου, μπορεί ένας 80χρονος διεστραμμένος ψυχανώμαλος να ασελγεί σε ανήλικα παιδιά και να μένει στο σκοτάδι της ανωνυμίας. Αρκεί, φυσικά, να φορά ράσο.
Κανείς, βέβαια, δε μπαίνει στον κόπο να υπερασπιστεί μια αθώα παιδική ψυχή που τραυματίστηκε σοβαρότατα κι ενδεχομένως θα κουβαλά ισόβια τις πληγές από τις θωπείες του παπα-ανώμαλου. Όλοι κοιτούν πώς θα κουκουλώσουν το θέμα αποσιωπώντας τα στοιχεία του δράστη.
«Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι! Παιδεραστές!», όπως θα έλεγε κι εκείνος που τόσο συχνά επικαλούνται οι ρασοφόροι όταν θέλουν να κρύψουν τις πομπές τους. Που, στο όνομά του, έχουν γίνει μεγάλα εγκλήματα και γενοκτονίες από αυτούς που τάχα «εξάπλωναν το λόγο του» κρατώντας στο ένα χέρι τη βίβλο και στο άλλο κοφτερό λεπίδι. Ουαί!
 

https://gregordergrieche.blogspot.gr/2018/05/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου