Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Να κλάψεις ή να ουρλιάξεις;



Ότι μας πιάνουνε τον κώλο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Χωρίς να ξέρουμε τι μας πουλάνε, ούτε πώς ακριβώς μας την έχουνε στημένη. Πρώτη δουλειά για να ικανοποιήσει τους Αμερικάνους ο Τσίπρας ήταν να ανακοινώσει ότι θα δώσουμε κάτι δις. για να μας ανακαινίσουν τα αεροπλάνα που μας έχουν πουλήσει. Αλλά αυτά πέφτουν από την εποχή που ήταν καινούργια. Τι ανακαίνιση θα τους κάνουν; Θα δώσουν κι εγγυήσεις ότι κάθε ένα που πέφτει θα μας το αντικαθιστούν με τα ίδια λεφτά; Χλομό το βλέπω.




Και το λέω αυτό γιατί τα αεροπλάνα είναι από τις μεγαλύτερες μπίζνες που κάνουν οι παραγωγοί οπλικών συστημάτων. Ένα F-35, χωρίς όλα τα ντεσού, κοστίζει γύρω στα 100.000.000 δολάρια! Μάλιστα, ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ! Κι ένα F-16 απ’ αυτά που πουλάνε σε μας, μόνο 50.000.000 δολάρια! Κάπου εκεί είναι τα γαλλικά Μιράζ! 

Είναι τόσο τέλεια δε αυτά τα αεροσκάφη, που μέσα σε είκοσι χρόνια, μόνο η δική μας πολεμική αεροπορία, σε καιρό ειρήνης, έχει δει να καταπέφτουν, και πολύ συχνά να παίρνουν μαζί τους τους καλογυμνασμένους πιλότους μας, περίπου 35! Μάλιστα, 35 αεροπλάνα της πολεμικής μας αεροπορίας γίνανε παλιοσίδερα και κλείσανε πάρα πολλά σπίτια κι αφήσανε μανάδες χήρες και παιδιά ορφανά. 13 Μιράζ, 6 F-16, 7 Φάντομ και 9 Α-7, χωρίς να υπολογίζουμε ελικόπτερα, πυροσβεστικά και άλλα βοηθητικά αεροσκάφη του ελληνικού στρατού.

Πρώτα είναι οι ζωές που χάνονται και μετά είναι τα απίστευτα λεφτά που ξοδεύονται για τα ιπτάμενα φέρετρα που μας πλασάρουν με εκβιασμούς, απειλές και τρομοκρατία οι καλοί μας σύμμαχοι. Και, βέβαια, οι τεράστιες μίζες από τις οποίες ποτέ κανένας διαμεσολαβητής, έμπορος, πολιτικός ή αξιωματικός, δεν παραιτήθηκε! 

Συναγωνισμός σε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα, κροκοδείλια δάκρυα, λιτανείες και υιοθεσίες από τη Βουλή, που δεν θα φέρουνε τα αδικοχαμένα παλικάρια πίσω, ούτε θα γλιτώσουν αυτό τον καταματωμένο και καταξεσχισμένο τόπο από τη σπατάλη και τη διαπλοκή. Από τη μια σου έρχεται να κλάψεις κι απ’ την άλλη να ξεφωνίσεις από οργή.

Και με το ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο ότι όλα συνεχίζονται «ως είθισται» με «αριστερή κυβέρνηση»: ίδιες δικαιολογίες, ίδια υποκρισία, ίδιες αντιδράσεις και… ίδιες τιμές! 

Πηγή: e-dromos.gr


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2018/04/blog-post_41.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου