Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ο Μανώλης Συντυχάκης στο παραμάγαζο της ΕΡΤ για την παράγκα του καπιταλισμού και το ΝΑΤΟικό υπουργείο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ − Σεραφείμ Κοτρώτσος: Ο «συντονισμός» του για τον όμορφο κόσμο των ενεργειακών... θέσεων εργασίας − ΚΚΕ: Η σήψη στο ποδόσφαιρο των μεγαλοεπιχειρηματιών (VIDEO)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Η μήτρα του προβλήματος είναι η επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο
Τρίτη 13/03/2018 - 09:38
«Αυτό που είδαμε αποτελεί τη σήψη που υπάρχει σήμερα στο ποδόσφαιρο των μεγαλοεπιχειρηματιών», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕΜανώλης Συντυχάκης για τα γεγονότα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ1.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καθρέφτης της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ:
«Οι χτεσινές εικόνες στο γήπεδο του ΠΑΟΚ αποτελούν τον καθρέφτη της σήψης του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τι κι αν αυστηροποιήθηκαν οι νόμοι, τι κι αν ήρθαν ξένοι επιτηρητές της UEFA, τι κι αν άλλαξε η ΕΠΟ, τι κι αν ήρθαν τακτικοί δικαστές; Παραμένει το ποδόσφαιρο των μεγαλοεπιχειρηματιών που, με την ανοχή και στήριξη όλων των κυβερνήσεων - και της σημερινής - παίζουν τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων και των φιλάθλων. Γι' αυτό και η κατάσταση όχι μόνο δεν εξυγιαίνεται, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο.
Η διακοπή του πρωταθλήματος, από μόνη της, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται και πλέον περισσότερος φίλαθλος κόσμος αντιλαμβάνεται, είναι η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό».

Σημείωσε ότι η μήτρα του προβλήματος είναι η επιχειρηματική δράση και η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου» και πως ούτε η κυβέρνηση ούτε άλλα κόμματα μιλούν για αυτό διότι υπηρετούν τη λογική της εμπορευματοποίησης και πρόσθεσε πως η όποια αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου δεν θα αλλάξει την κατάσταση όσο βασιλεύει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε πως η ελληνική αστική τάξη διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή όπως επίσης και η τουρκική αστική τάξη σε μια περιοχή που εκδηλώνονται ισχυροί ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και ΕΕ για την ανακατανομή των σφαιρών επιρροής και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ξεπλένει τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, τους έχει δώσει γη και ύδωρ με τον Αμερικανό πρέσβη να συμπεριφέρεται σαν υπουργός και κάτι παραπάνω.
https://zbabis.blogspot.gr/2018/03/O-Manolis-Syntyhakis-sto-paramagazo-tis-ERT-gia-tin-paraga-tou-kapitalismou-kai-to-NATOiko-ypourgeio-ton-SYRIZANEL-O-syntonistis-Serafeim-Kotrotsos-KKE-I-sipsi-sto-podosfairo-ton-epiheirimation-video.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου