Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Νέα παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή την άδεια οπλοφορίας του Σαββίδη



Διπλή προκαταρκτική εξέταση για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Η πρώτη αφορά την άδεια οπλοφορίας και η δεύτερη για τη μη σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου
Αυστηροποίηση των ποινών προανήγγειλε ο Βασιλειάδης

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά διπλή προκαταρκτική εξέταση για τον Ιβάν Σαββίδη, με αφορμή τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για τη Super League.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η πρώτη αφορά την άδεια οπλοφορίας, για το πως δηλαδή ενώ ο εισαγγελέας έκανε αρνητική γνωμοδότηση, ο Δ/ντης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης υπέγραψε και έδωσε την έγκριση για την οπλοφορία. Η δεύτερή σχετίζεται με το γιατί δεν έγινε η σύλληψη εντός του αυτοφώρου.

Όσον αφορά την άδεια οπλοφορίας όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας, με έγγραφό του στις 17 Αυγούστου του περασμένου έτους και απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας οπλοφορίας στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τότε, είχε κριθεί πως δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι γιατί ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά.

Αυστηροποίηση των ποινών προανήγγειλε ο Βασιλειάδης

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ ήταν για μια ακόμη φορά η αυστηροποίηση των ποινών, καθώς και μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, όπως η απομάκρυνση της αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους και η ανάληψη της πλήρους ευθύνης από τις ΠΑΕ.

Στο δεύτερο γκρουπ των ΠΑΕ παραβρέθηκαν οι Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Κωνσταντίνος Κολοκυθάς, Δημήτρης Βαγιάκος (Λεβαδειακός), Θεοδόσης Τσικνής (Λαμία) και Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης).

Οι επαφές του υφυπουργού συνεχίζονται, με στόχο να ενημερώσει όλες τις ομάδες για τις εξελίξεις και τα προβλήματα των τελευταίων ημερών, αλλά και να ακούσει τις θέσεις των εκπροσώπων των ΠΑΕ.

Δεν θα παραστεί ο Κομίνης στην εκδίκαση

Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να παραστεί στην εκδίκαση για τα γεγονότα στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Την απουσία του έκανε γνωστή με επιστολή του στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League.

Ο έλληνας ρέφερι, επικαλέστηκε προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους κι έτσι δεν θα είναι παρών στην ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής (16/3). Σημειώνεται πως ο Κομίνης, υπό καθεστώς πίεσης μετά τα όσα συνέβησαν στο ματς της Τούμπας, φέρεται να δήλωσε πως: «Τελείωσα με τη διαιτησία».



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/03/blog-post_800.html#ixzz59vyuzFji


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου