Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Η ντροπή του Άρη Ασβεστά

Ο Άρης Ασβεστάς είναι μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος. Το «μπαρουτοκαπνισμένος» ακουμπάει στην κυριολεξία. Εντάξει, δεν τον έχει καπνίσει το μπαρούτι αλλά έχει απειληθεί πάμπολλες φορές και έχει χτυπηθεί από αγνώστους δύο. Η τελευταία ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν φεύγοντας από το στούντιο του Sport fm, μετά το πέρας της εκπομπής του, έπεσε σε μεταμεσονύχτια 
ενέδρα. Δυο κρανοφόροι τον πλησίασαν, τον γρονθοκόπησαν άγρια, του προκάλεσαν κάταγμα στη μύτη και έφυγαν θριαμβευτές με βαριά, γρήγορημηχανή



Ο Άρης είναι δημοσιογράφος της μάχης. Σκληρός αρθρογράφος, ρεπόρτερ-ερευνητής, ματώνει για την είδηση, παλεύει για την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Και τώρα, με τα γεγονότα της Τούμπας είναι βαλαντωμένος: «Να παλεύεις τόσα χρόνια, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και με τις δικές του δυνάμεις, να φέρεις στο ποδόσφαιρο κάτι διαφορετικό, πιο υγιές, λιγότερο χυδαίο. Και να βλέπεις αυτές τις εικόνες που είδαμε όλοι!»γράφει στο sdna. Το οποίο βρέθηκε, κι αυτό, σε αμηχανία –λόγω των γνωστών θέσεών του και της δημοφιλίας του στον κόσμο του ΠΑΟΚ, κάτι φυσικά που δεν είναι ανεξήγητο. Παρόλα αυτά, στο σάιτ  «βρέθηκε» χώρος και για καθαρές φωτογραφίες του Ιβάν Σαββίδη με την πιστόλα (φυσικά, ως δημοσιογραφικό σάιτ δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς) και για τις θέσεις όλων των παραγόντων και των ομάδων και για τα αρνητικά σχόλια των ξένων Μέσων για τη εισβολή του Σαββίδη και για το αφοριστικό άρθρο του Άρη Ασβεστά που δείχνει κεραυνόπληκτος, καθώς στο τίτλο του κειμένου του αναρωτιέται: «Γι αυτό παλεύαμε ρε, τόσα χρόνια;»

Στο κείμενό του ο Άρης αναφέρει: 
«Αυτή είναι η εξυγίανση που ονειρευτήκαμε; Αυτή είναι η νέα σελίδα που οραματιστήκαμε; Εξυγίανση με ντου, μπράβους, όπλα, απειλές και διακοπές αγώνων; Όλα αυτά για ένα κωλο-πρωτάθλημα;»

Ο αρθρογράφος δεν μπορεί να πιστέψει ότι το ποδόσφαιρο γύρισε πάλι πίσω:
«Ποιος θα φανταζόταν ότι εν έτει 2018, με την βρώμικη 20ετία να έχει κλείσει, θα βρισκόντουσαν άνθρωποι που θα κάνουν συγκρίσεις του σήμερα με το παρελθόν! Που θα υπάρξουν άνθρωποι να λένε ότι με τα όσα συμβαίνουν το 2018 στα γήπεδα, δεν βλέπουν καμία διαφορά με όσα συνέβαιναν παλαιότερα! Ότι πάτο, πιάσαμε τώρα, και όχι τα προηγούμενα χρόνια!»

Με όλα αυτά, ο Άρης Ασβεστάς νιώθει ντροπή και το δηλώνει χωρίς δισταγμό. Όπως δηλώνει ότι μπορεί να μη δικαιωθεί ποτέ για τον αγώνα που έδωσε ώστε να ανατραπεί η προηγούμενη κατάσταση:
«Ντροπή μεγάλη, αισθάνομαι πρώτος εγώ, που έγραψα χίλια κείμενα για τη νέα μέρα που ξημερώνει στο ποδόσφαιρο. Που προσπάθησα να πείσω ανθρώπους ότι έρχεται κάτι τελείως διαφορετικό και σαφώς καλύτερο. Δεν δικαιώνομαι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής… Ίσως να μην δικαιωθώ ποτέ, αλλά στο κάτω-κάτω δεν εξαρτάται και από μένα».

** Θα βρείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Άρη Ασβεστά στο sdna.gr


http://harddog-sport.blogspot.gr/2018/03/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου