Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

(Αφιερωμένο εξαιρετικά στο Βαθύ - μα πάρα πολύ βαθύ - Κόκκινο)! Λαφαζάνης για FYROM: Η κυβέρνηση εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία των ΗΠΑ


FYROM
“Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση” αναφορικά με το θέμα της FYROM δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση, πέραν του γεγονότος ότι πρέπει να μιλήσουμε για το τι λύση συζητάμε και τι λύση θα μπορούσε να υπάρξει με αυτή την κυβέρνηση και με τις πολιτικές που ακολουθούνται. Η κυβέρνηση εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Διατεταγμένη υπηρεσία των ΗΠΑ. Η εντολή είναι σαφής, “άρον άρον κλείστε το θέμα με τη FYROM διότι επείγει η ένταξη της στο ΝΑΤΟ'” δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.
“Το πρώτο και κύριο που πρέπει να απασχολεί την Ελλάδα είναι το θέμα του αλυτρωτισμού της γείτονος. Είναι βαθιά ριζωμένο στην υπόσταση της.
Και συγκεκριμένα αναφέρομαι στον αλυτρωτισμό που εμπεριέχεται στο νομικό καθεστώς και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, την οικειοποίηση της ιστορίαςτης αρχαίας Μακεδονίας που διαπερνά τις εκπαιδευτικές της διαδικασίες αλλά και την επίσημη επικοινωνιακή της τακτική που αναδεικνύει όλα τα προηγούμενα, μαζί με το ζήτημα της λεγόμενης «σλαβομακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
Αν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα, η συζήτηση για το όνομα είναι “αποπροσανατολιστική” ενώ συμπλήρωσε ότι “αν λυθούν τα ζητήματα με τον αλυτρωτισμό και τις προεκτάσεις του, το ζήτημα του ονόματος μπορεί να αποφορτιστεί και μπορεί να υπάρξει ένας συμβιβασμός στο όνομα θετικός και αμοιβαία αποδεκτός”.
Ακούστε το ηχητικό
http://www.iskra.gr/%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-realfm-978-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-fyrom-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου