Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Τα μπλόκα σέρνουν τον χορό της διαμαρτυρίας ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Τα μπλόκα σέρνουν τον χορό της διαμαρτυρίας

Ζεσταμένες είναι οι μηχανές των τρακτέρ των αγροτών οι οποίοι ετοιμάζονται να στήσουν τα μπλόκα τους διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης. 

Σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Χανιά που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του συντονιστικού οργάνου της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων βγήκαν στους δρόμους και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Με μηχανοκίνητη πορεία μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης κατευθύνθηκαν στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» επί της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνουν.





Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Μανούσος Σταυριανουδάκης, «οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βγαίνουμε στους δρόμους διεκδικώντας την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας Η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική μας βγάζει στους δρόμους και δεν θα υποχωρήσουμε». Όπως είπε ο κ. Σταυριανουδάκης για όσο διαρκέσει η κινητοποίηση οι αγρότες θα προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής οδού.

 

Παράλληλα, στον κόμβο της Καμπής στην Ιόνια Οδό, έστησαν μπλόκο οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας. Οι Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων των δύο Νομών αποφάσισαν συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση και από νωρίς το πρωί, τα τρακτέρ βρήκαν στους δρόμους.

Στην Άρτα οι αγρότες πραγματοποίησαν αρχικά, πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Αντιπερειφεριάρχη και αμέσως μετά, πήγαν στον κόμβο της Καμπής. Οι αγρότες από την Πρέβεζα συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί στη γέφυρα Καλογήρου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον κόμβο της Ιόνιας στο κοινό μπλόκο που αποφάσισαν με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.

Ο Σπύρος Κλινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «οι αγρότες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, βγήκαν από τα χωράφια, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα κλιμακωθούν με πιο έντονες μορφές πάλης».

Επίσης, τόνισε, πως η πολιτική που ακολουθείται ξεκληρίζει τον αγρότη και δίνει στους μεγαλοβιομήχανους φτηνή πρώτη ύλη και συνέχισε λέγοντας: «Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα την ώρα που προσπαθούν να παράγουν καλά και φτηνά προϊόντα για τον ελληνικό λαό».

Επιπλέον, κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη ΔΟΥ Άργους από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Νομού Αργολίδας με αγροτικά μηχανήματα που ξεκίνησαν από τα χωριά του Αργολικού κάμπου στις 11.00 π.μ.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν και πορεία με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους του Άργους.

 








Τα μπλόκα που πρόκειται να στηθούν

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η οποία «καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα που έχουν στηθεί και σ' αυτά που θα στηθούν στις επόμενες μέρες σ' όλη τη χώρα, καθώς και στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει το Σάββατο, 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Έκθεσης «AGROTICA».

Μέχρι στιγμής μπλόκα έχουν στηθεί σε Καρδίτσα (κόμβος «Δέλτα» Καρδίτσας στην Ε65), Τρίκαλα (κόμβος Μεγαλοχωρίου στην Ε65), Λάρισα (κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), Αργολίδα (κόμβος Ινάχου), Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ηράκλειο (Πραιτώρια), Ρέθυμνο (κόμβος Μαντρών).

Νέα μπλόκα θα στηθούν:

  • Το Σάββατο 27/1, σε Ηλεία (κόμβος Μαραθιάς), Αιτωλοακαρνανία (μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας, στο δρόμο Αγρινίου - Μεσολογγίου), Ημαθία (διασταύρωση Νάουσας), Εβρο (κόμβος Καστανιών).
  • Την Κυριακή 29/1, σε Ευρυτανία (γέφυρα Αγραφιώτη, στο Κρυονέρι), Κοζάνη (γέφυρα Σερβιών), Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου στο Αμύνταιο).
  • Τη Δευτέρα 29/1, σε Φθιώτιδα (κόμβοι Ανθήλης και Δομοκού), Καστοριά (Αργος Ορεστικό).

Παράλληλα οργανώνονται συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια κι άλλες αγωνιστικές δράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καταγγέλλει «σχήματα» που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των
 μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, τα οποία, παίζοντας, για μια ακόμα φορά, τον ρόλο του υπονομευτή του αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας, εξήγγειλαν ξεχωριστό συλλαλητήριο, σε διαφορετική μέρα, στην «AGROTICA».

Αφού δεν μπόρεσαν - αν και πολύ θα το ήθελαν - να στήσουν ξεχωριστά μπλόκα, τα οποία και θα έστρεφαν κατά των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς, επιχειρούν ν' αποπροσανατολίσουν τους αγρότες και το λαό και να υπονομεύσουν το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε.

Άδικος ο κόπος τους! Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ξέρουν που είναι η θέση τους και δεν θα ξεστρατίσουν από το δρόμο υπεράσπισης των δικών τους συμφερόντων και αιτημάτων.

Θα πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα και στο δικό τους συλλαλητήριο της 3ης του Φλεβάρη, γυρίζοντας την πλάτη σ' αυτούς που άλλο δεν έχουν στο μυαλό τους, παρά το πώς θα τους βγάλουν από τη μέση, για να περάσει εξολοκλήρου στα χέρια των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών η γη, η παραγωγή, οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΗΝ «AGROTICA»

Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε!».

Φωτογραφίες - Video: kriti24, b&g studio



http://www.zougla.gr/greece/article/ta-mploka-sernoun-ton-xoro-tis-diamartirias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου