Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο "τραγουδιστής της ορθοδοξίας" Πέτρος Γαϊτάνος και η συγκέντρωση της Κυριακής


 Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο έχει βάση το μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης μας και στο οποίο μας λέει ότι έχει την πληροφορία ότι οι οργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το «Μακεδονικό», εκτός τον χαιρετισμό που εξασφάλισαν ότι θα τους αποστείλει ο Μίκης Θεοδωράκης, επιδιώκουν κάτι παρόμοιο να κάνει και ο τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος.

Κι αυτό σύμφωνα πάντα με τον επιστολογράφο μας, γιατί ο συγκεκριμένος τραγουδιστής έχει μεγάλη αποδοχή στο θρησκευόμενο πλήθος που αναμένεται να δώσει το μαζικό παρών στην συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη.

Ασχετα πάντως κατά πόσο ισχύει η συγκεκριμένη πληροφορία ή όχι, τα στοιχεία που μας παραθέτει ο αναγνώστης μας γι’ το ποιον αυτού του «θρησκευόμενου καλλιτέχνη» παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Το πρώτο μας ενημερώνει γιατί ο Π. Γαϊτάνος αποφεύγει τις μετακινήσεις του με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο λόγος είναι ότι μ' αυτά κυκλοφορούν και οι "δαίμονες" που παρουσιάζονται με "μορφή ανθρώπινη". Μάλιστα ο τραγουδιστής συνάντησε έναν τέτοιο "δαίμονα", καθώς κυκλοφορούσε με το ΜΕΤΡΟ, τον "άρπαξε απ' τον γιακά" και τον πέταξε έξω απ' το ΜΜΜ.

Για τους ύμνους που έχει κάνει ο "τραγουδιστής της ορθοδοξίας" στην ναζιστική συμμορία και στις πρακτικές της είμαστε γνώστες. Εμπλεος χριστιανικής αγάπης, "ευλογεί" τις δολοφονικές επιθέσεις, τους τραμπουκισμούς, και τις απειλές που εξαπολύουν τα καλόπαιδα του Μιχαλολιάκου σε όσους θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους. Είναι κι αυτός στην συνομοσπονδία Σφακιανάκη.

Αυτό όμως που είμαστε σε αδυναμία να σχολιάσουμε είναι το κήρυγμα του Πέτρου Γαϊτάνου ότι: «Ο γάμος και η τεκνογονία είναι αμαρτωλές καταστάσεις».  
Τελικά ή θεόπνευστα κηρύγματα τόσων "υψηλών νοημάτων" που δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε μας κάνει ο χριστιανός τραγουδιστής. ή κάποιες προβληματικές καταστάσεις του έχουν δημιουργήσει το "θρησκευτικό του συναίσθημα".


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/01/blog-post_427.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου