Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

(Το πολύ, μα το πάρα πολύ, Βαθύ Κόκκινο, στηρίζει την τυχοδιωκτική διγλωσσία της ΛΑΕ στο Μακεδονικό! Το καλόπαιδο, ο "αρθρογράφος", την έχει "ακούσει" από τις δηλώσεις του Λαφαζάνη ή... "Κώφευση" έχει πάθει); Λ.ΑΕ: "Στην κοινή χλεύη κα την περιφρόνηση" δημοσίευμα του "Πριν"

Ουτε δυο μέρες δεν πέρασαν από τότε που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απεύθυνε πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, ανάμεσα σ’ αυτές και στην ΛΑ.Ε, για να συνδιαμορφώσουν κοινή στάση  στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ και τα «μαχαίρια» ανάμεσα στα δυο αυτά πολιτικά μορφώματα βγήκαν. 

Αφορμή ένα άρθρο του «Πριν» που σύμφωνα με δημοσίευμα της iskra ανακάλυψε ότι η ΛΑΕ «"νομιμοποίησε", άκουσον-άκουσον, τη "συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης" και ότι "αντικειμενικά" (συνήθης πισινή), μαζί με άλλες δυνάμεις, "έβαλε πλάτη στην προσπάθεια να στραφεί η λαϊκή αγανάκτηση στον εθνικισμό και να ξεπλυθούν πολιτικοί παράγοντες του “Μένουμε Ευρώπη” και του “Ναι” στο δημοψήφισμα του 2015»!

Και είναι εντυπωσιακή η σφοδρότητα με την οποία επιτείθετε ο αρθρογράφος της iskra στο δημοσίευμα του «Πριν» και προφανώς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το θεωρεί ανάξιο σχολιασμού και το «παραδίδει στην κοινή χλεύη κα την περιφρόνηση».

Φανταστείτε να μην θεωρούσαν τον εαυτό τους αυτές οι δυνάμεις τμήμα «της μαχόμενης Αριστεράς» τι θα είχαμε να διαβάσουμε.

Σ’ αυτό που συμφωνούμε πάντως απόλυτα με τις εκτιμήσεις της iskra  είναι ότι όντως κάποια δημοσιεύματα του «Πριν» πρέπει να παραδίδονται «στην κοινή χλεύη και την περιφρόνηση». Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε ένα σχόλιο του που αφορά τον ιστότοπο μας.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας ανάμεσα στα άλλα, είχαμε αναφερθεί στην απαράδεκτη στάση που κράτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Ράδιο Παντιέρα» στην ertopen, όταν σ' αυτό το κατ' όνομα αυτοδιαχειριζόμενο ραδιοφωνικό εγχείρημα σημειώθηκε καραμπινάτη απόπειρα λογοκρισίας με πρωταγωνιστή την κλίκα του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Εγραψε, λοιπόν το «Πριν» στις 21/1/2018

Βαθύ μαύρο

Πρόσφατα εκδηλώθηκε μια άνευ προηγουμένου χυδαία διαδικτυακή επίθεση από τον ιστότοπο Βαθύ Κόκκινο σε αγωνιστές, δημοσιογράφους και συλλογικότητες, ανάμεσά τους στην Παντιέρα και σε έναν εκ των συντελεστών της, τον Νίκο Ξηρουδάκη.

Η εντελώς ανυπόστατη αυτή επίθεση χρησιμοποιεί φρασεολογία και πρακτικές έξω από κάθε πολιτική αντιπαράθεση ή κινηματική λογική. Ξεπερνά κάθε όριο, αποκαλύπτοντας λογικές μικροϊδιοκτησίας του διαδικτύου.

Οι χυδαιότητες που αναπαράγονται επιστρέφουν σε όσους τις γράφουν. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον δρόμο, που σε τίποτα δεν θυμίζει κάτι από το κόκκινο της μαχόμενης Αριστεράς.

Η συμβολή του συλλογικού εγχειρήματος της Παντιέρας στην υπόθεση της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς, στον θεωρητικό και πολιτικό διάλογο και σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα δεν μπορεί να αμαυρωθεί. Ο καθένας κρίνεται από τις αρχές, τον πολιτικό πολιτισμό και την κοινωνική πρακτική του.

Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας μια γνωστή έκφραση «αμηχανία ψάλτου βηξ» και να έληγε. Βλέποντας όμως ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ονομάζει «συλλογικό εγχείρημα» την εκπομπή της ertopen, "Ράδιο Παντιέρα" και να προσφέρει πολιτική κάλυψη στους συντελεστές της να προσθέσουμε και κάτι άλλο. Οταν δικαιολογείς και καλύπτεις την ανοχή απέναντι σε μια προκλητική, απροκάλυπτη λογοκρισία, που επιχειρήθηκε να ασκηθεί σε παραγωγό εκπομπής της ertopen, μια συμπεριφορά δηλαδή που δεν έχει καμιά θέση, ούτε με τις παραδόσεις ούτε με την ηθική της Αριστεράς, τότε σου αξίζει μόνο μια λέξη:ΝΤΡΟΠΗ 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/01/blog-post_564.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου