Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

(Οι Ρώσοι έφυγαν)! Οι Αμερικανοί «πετούν το γάντι» στην Τουρκία: «Οι στρατιώτες μας δεν φεύγουν από τη Μανμπίζ»



Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί δεν θα αποσυρθούν από τη Μανμπίζ, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στη βόρεια Συρία, δήλωσε στο CNN Sunday ο Αμερικανός στρατηγός Τζόζεφ Φότελ, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ (US Central Command).

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Μανμπίζ «δεν είναι κάτι που εξετάζουμε» είπε ο στρατηγός Φότελ.
Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που βρίσκονται στην περιοχή να έρθουν αντιμέτωποι με τα τουρκικά στρατεύματα που πραγματοποιούν την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη βόρεια Συρία, με στόχο τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG. Σημειώνεται ότι η Μανμπίζ αποτελεί στρατηγικής σημασίας πόλη στη βόρεια Συρία, καθώς βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπιού και περίπου 40 χλμ νότια της Τζαραμπλούς, στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.
Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα τονίσει πως η επιχείρηση θα συνεχίσει στη Μανμπίζ, αποδοκιμάζοντας παράλληλα τη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στις κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS. Οι εξελίξεις στην περιοχή έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, ενώ παράλληλα λαμβάνουν χώρα εν όψει των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία ειρηνευτικών συνομιλιών στο Σότσι.
http://www.huffingtonpost.gr/entry/menema-epa-pros-ten-toerkia-den-tha-aposeroeme-tis-denameis-mas-apo-te-manmpiz-delonei-amerikanos-strateyos_gr_5a6f3e5ee4b01fbbefb43f8e?20l&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου