Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Κρήτης

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Κρήτης

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική τους δικαίωση είναι οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι έχουν μπει από την προηγούμενη εβδομάδα στο χορό των κινητοποιήσεων του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων, διαμαρτυρόμενοι για τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, που αποτελούν «ταφόπλακα» για τον αγροτικό κόσμο.

Όπως γράφει το cretapost, οι ίδιοι θα παραμείνουν στους δρόμους τουλάχιστον μέχρι το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 3 Φεβρουαρίου, ενημερώνοντας τον κόσμο για τον αγώνα τους και τα αιτήματα τους, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους μπλόκα.

Το μπλόκο των Πραιτωρίων


Την αρχή στις κινητοποιήσεις των αγροτών έκανε το μπλόκο των Πραιτωρίων την περασμένη Τετάρτη με αγρότες να παραμένουν μέχρι και σήμερα στην περιοχή.



Στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί επίσκεψη εκπροσώπων από εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις του νησιού, προκειμένου να εκφράσουν κι εκείνοι από την πλευρά τους τη συμπαράσταση τους στον αγροτικό κόσμο.

Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια

Μετά το μπλόκο των Πραιτωρίων σειρά στις αγροτικές κινητοποιήσεις πήραν και οι αγρότες των Χανίων, στήνοντας το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Αγρότες με τα τρακτέρ τους βρίσκονται στην περιοχή , κλείνοντας καθημερινά συμβολικά για λίγη ώρα το δρόμο, ενώ σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία ως μία πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών. 

http://www.zougla.gr/greece/article/sinexizoun-ton-agona-tous-i-agrotes-tis-kritis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου