Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

(Γειά σας διεθνολόγοι, απολογητές του ρωσικού ιμπεριαλισμού)! Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διέταξε το ρωσικό στρατό να εγκαταλείψει την περιοχή Afrin




AP φωτογραφία / Λευτέρης Πιταράκης
Τουρκικά πλάνα με την έναρξη  της  επιχείρησης  "το κλαδί της ελιάς" εναντίον του θύλακα των Κούρδων της Συρίας στην πόλη Afrin, στην Βορειοδυτική Συρία στις 20 Ιανουαρίου 2018
 ΜΟΣΧΑ, 20 Ιανουαρίου - RIA Novosti. Οι Ρώσοι  διοικητές στη Συρία έχουν  λάβει μέτρα για να διασφαλίσουν  την ασφάλεια του προσωπικού στη περιοχή της πόλης  Afrin, όπου η Τουρκία διεξάγει επιχείρηση εναντίον των Κούρδων, δήλωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. 




Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι «για να προλάβουμε  πιθανές προκλήσεις, για να αποκλείσουμε την απειλή    της ζωής και της υγείας του Ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού » της  επιχειρησιακής ομάδας  του Κέντρου για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών και της  στρατιωτικής αστυνομίας τους μεταφέραμε   από  την περιοχή της  Afrin στην περιοχή του Τελ-Azhar.

Το κέντρο για την  Συμφιλίωση  συνεχίζει σε συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης στον τομέα της αποκλιμάκωσης  στην Tel Azhar για  να βοηθήσει άμεσα τον άμαχο πληθυσμό, αφήνοντας το χώρο των πολεμικών επιχειρήσεων, είπε σε μια δήλωση.

 Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση "κλάδος της  ελιάς" ξεκίνησε στις 17:00 ώρα Μόσχας. Στρέφεται  κατά του Συριακού  Κουρδικού κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία», των  Κουρδικών Δυνάμεων  Αυτοάμυνας της Συρίας  (YPG), τα οποία η Άγκυρα θεωρεί ότι σχετίζεται  με το απαγορευμένο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, και το “Ισλαμικό Κράτος” *. Ο σκοπός της επιχείρησης ονομάζεται "εκκαθάριση της περιοχής από τους τρομοκράτες  και διάσωση των αδελφών ανθρώπων από την τρομοκρατική καταπίεση".

*Η τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη  στη Ρωσία.
 Η εξέλιξη της  της κατάστασης - στο ειδικό κεφάλαιο RIA Novosti "Ο πόλεμος στη Συρία [1]"

References

  1.  Война в Сирии
       ( http://ria.ru/syria/ )
https://ria.ru

https://tokoutsavaki.blogspot.gr/2018/01/afrin_20.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/bAVdB+(%CE%A4%CE%9F+%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%92%CE%91%CE%9A%CE%99)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου