Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Προπηλακισμό του Κουτσούμπα έξω απ' τη Βουλή καταγγέλλει ο Παφίλης



Τον προπηλακισμό από άνδρες των ΜΑΤ, του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών, κατήγγειλε από το βήμα της ολομέλειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης.


«Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για τον προπηλακισμό εναντίον του γενικού γραμματέα κόμματος», τόνισε ο κ. Παφίλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μέτρα θεραπείας αντί ποινές για ψυχικά ασθενείς και στο οποίο κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία για την οποία το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.
Ευρισκόμενος στην κεφαλή της πορείας ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τα εξής: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έχει χάσει την ψυχραιμία της υλοποιώντας τις επιταγές των τραπεζών, των funds, των κορακιών, όπως τους έλεγε και η ίδια παλιότερα. Υλοποιώντας τις επιταγές τους για πλειστηριασμούς -πρώτης ακόμη κατοικίας- λαϊκών οικογενειών και βέβαια ποινικοποιώντας από σήμερα την δράση όσων αγανακτούν, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία. Θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει -εάν απόψε τολμήσουν και ψηφίσουν με την ονομαστική ψηφοφορία, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβερνητικής πλειοψηφίας- αυτή την επαίσχυντη τροπολογία, δεν θα μπορούν να σταθούν σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα νομιμοποιηθεί αυτό το μέτρο, ακόμη κι αν ψηφιστεί, δεν θα περάσει. Θα βρίσκουν τον λαό, την εργατική τάξη, τους αυτοαπαχολούμενους, τη νεολαία κάθε μέρα στο δρόμο»
http://news247.gr/eidiseis/politiki/prophlakismo-toy-koytsoumpa-eksw-ap-th-voylh-kataggellei-o-pafilhs.4998133.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου