Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ο Γιάννης Σμαραγδής που λατρεύει επιδοτ… ε, Πρωθυπουργούς


[Αντώνης Σαμαράς: «Ο μέγας Ανηφορίζων στην τέχνη είναι ο Γιάννης Σμαραγδής»]

Δια Αμνοεριφίων Λόγος

1. (2013) Γιάννης Σμαραγδής προς πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, η μαντινάδα: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ’ αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ’ αγαπάμε όλοι» [το ιερόν βίδεον]
2. (2017 ΕΡΤΓιάννης Σμαραγδής για πρωθυπουργό σ. Τσίπρα: «Οι καιροί απέδειξαν πως η χώρα απέκτησε ηγέτη: τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις του. Ενώ φάνηκε κάποια στιγμή ότι το δημοψήφισμα ήταν λάθος, τελικά αποδεικνύεται ότι είχε στρατηγική. Δεν είναι ο επικεφαλής ενός κόμματος, είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που κατά τη δική μου πρόβλεψη μέχρι το τέλος της χρονιάς θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη και είμαι βέβαιος γι’ αυτό, όπως είχα προβλέψει εδώ και χρόνια, όταν ήταν αρχηγός του τότε μικρού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα γίνει πρωθυπουργός»

***
ΥΓ:
Το έργο του σκηνοθέτα Γιάννη Σμαραγδή είναι αξιοσημείωτο, να θυμίσουμε ότι πριν την καταστροφή του Καζαντζάκη (Το αποτέλεσμα είναι κακόγουστο και ψεύτικο και ίσως η ταινία να μείνει τελικά ως επιτομή του κιτς. Τίποτα άλλωστε δεν εμποδίζει ένα καλό κρασί να γίνει πρώτης τάξεως ξύδι), είχε καταστρέψει επαρκώς και με επιτυχία τους Καβάφη, Θεοτοκόπουλο και Βαρβάκη.
Τους άλλαξε τα φώτα.
https://roides.wordpress.com/2017/12/03/3dec17/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου