Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ουτοπία, δομή αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης για όλους (ΦΩΚΙΔΑ): Πολιτική αγυρτεία ή πολιτικός αμοραλισμός;;

φωκίδαΜΕ ΤΟ ΛΑΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ;;

Η «θλίψη ΣΥΡΙΖαίου» για τα πεπραγμένα των νομοθετήσεων της κυβέρνησης του είναι πλέον κωμικοτραγική.
Η Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικοί εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος στο Νομό Φωκίδας θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στην τοπική κοινωνία εάν «υιοθετούν» τις θέσεις του κόμματός τους, στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την “ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων” όχι με «κούφια και αόριστα» Δελτία Τύπου αλλά στη πράξη.
Ζητάμε ονομαστικά τις θέσεις τους για το θέμα αυτό από τους:

1. Συντονίστρια Βαγγελιώ Μπεμπή
2. Αναπληρωτή συντονιστή & υποψήφιο βουλευτή Γιάννη Παναγόπουλο
3. Μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής Ιωάννου Αντώνη, Κασδαναστάση Λάκη, Κρίτσα Άκη, Μάμαλη Γιάννη, Μπάμπο Γιάννη, Σχίζα Νώντα
4. Μέλη του Περιφερειακού Συντονιστικού Στερεάς Ελλάδας Αρτινόπουλο Γιώργο, Κοίβαρη Άκη
5. Μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Δρόσο Παρασκευά
6. Συνυποψήφια , επιστημονικό συνεργάτη- δεξί χέρι -του βουλευτή Κατερίνα Στεφοπούλου
Στα δύο χρόνια ξεχάσατε πολλά !!!
Ένα από τα πολλά ήταν και το «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ».
Πριν εκπνεύσει ο χρόνος αυτός και έρθει το νέο «ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΕΤΟΣ 2018» , το «κεντροδεξιό» πολιτικό χέρι του βουλευτή Κωστοπαναγιώτου Ηλία ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την “ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων” και αναπόσπαστα και εσείς εάν δεν διαφοροποιηθείτε.
Ο βουλευτής Φωκίδας ψήφισε ,είτε κατά συνείδηση ,είτε καθ υπόδειξη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υποταγμένων στις εντολές της Ε.Ε. και των «Θεσμών» που είναι οι δυνάστες του λαού μας, να μην γίνει (προς το παρόν) άλλη ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών – αυτών των ίδιων τραπεζών που έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί με 233 δις τα οποία χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός, μέσω των μνημονίων – και να ξεσπιτωθούν μέσα στο 2018 , ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ !!! συνάνθρωποί μας.
Γνωρίζουμε ότι το καλό για τις τράπεζες είναι πλέον «νόμιμο», είναι και ηθικό άραγε ;;
ΨΗΦΙΣΕ : (!!)
Να ξεσπιτώσει αναλογικά στο μερίδιό του , επί των 146 ψηφισάντων βουλευτών, 137 οικογένειες συμπατριωτών μας, να κατοικούν στα πεζοδρόμια !!!
Αναρωτιόμαστε το ήθος του ,αξιολογεί ότι αξίζει η καρέκλα του την τόση δυστυχία;;;
Αναρωτιόμαστε, η δική σας πολιτική και ηθική συνείδησή τόση δυστυχία μπορεί να την αντέξει;;;;
Όσο βέβαια για το γνωστό παραμυθάκι -άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση -να μας κάνετε τη χάρη να το σταματήσετε ,γιατί δεν είσαστε άμοιροι ευθυνών. Όσοι κατέχουν πολιτικές θέσεις –ακόμα και σε τοπικό επίπεδο- διαμορφώνουν πολιτικές . Είσαστε αποφασίζοντες και εκτελούντες . Με αυτό τον τρόπο συναινείτε και βοηθάτε με την στάση σας στο να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Το ίδιο συνυπεύθυνα είναι και τα συνεταιράκια σας στα μνημόνια , οι 62 «Πόντιοι Πιλάτοι» από την ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής που ψήφισαν «παρών»
Ζητάμε λοιπόν να πάρουν ονομαστική θέση οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΝΔ :
1. Η Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας Ανθή Ματσάκη
2. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δωρίδας Γιώργος Ξηρομάμος
3. Ο Τομεάρχης Φωκίδας Γρηγόρης Μπόνης
4. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης
Ας μας συγχωρήσουν οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής αλλά μετά την «βάπτιση» δεν γνωρίζουμε εάν παραμένει στη θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. ο Χρήστος Τσαμαντάνης ή κάποιος άλλος . Όποιοι είναι ,θα πρέπει να γνωστοποιήσουν και αυτοί στην τοπική κοινωνία ,τις θέσεις τους πάνω στο θέμα των πλειστηριασμών και την “ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων”
Οι κακοπροαίρετοι θα πουν ότι η «ΟΥΤΟΠΙΑ» λαϊκίζει .
Ε ΟΧΙ , ΔΕ ΛΑΪΚΙΖΟΥΜΕ
Μιλάμε με την ωμή πραγματικότητα και όσοι δε φορούν παρωπίδες θα το αντιληφθούν.
Στις σύγχρονες δικτατορίες τα τανκς περισσεύουν. Τα αντικατέστησαν οι τροπολογίες.
Πρώτα με το τρομονόμο για την φίμωση του δημόσιου λόγου με πρόσχημα, την αποτροπή εγκληματικών και τρομοκρατικών ενεργειών, μπολιάζοντας την κοινωνία με τρομοϋστερία. Ο τρομονόμος είναι επιβαλλόμενη εφαρμοστέα Κοινοτική οδηγία για την κατασκευή ανελεύθερων κοινωνιών και την θωράκιση αυταρχικών αστυνομικών καθεστώτων υποταγής και υποδούλωσης των πολιτών μας. Τώρα ήρθε και η χουντικής έμπνευσης ιδιώνυμη τροπολογία όπου το δαχτυλίδι του ξεχασμένου «διαμαντιού» Μανιαδάκη , το παίρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής .
Αύριο τι ;;
Μήπως καινούργιο καθεστώς( ! ) με πολιτικούς κρατούμενους, κάτι που συμβαίνει σε διδακτορικά και ανελεύθερα , μη κοινοβουλευτικά καθεστώτα ;;
Ο «Χουντονής» Σταύρος, σε άριστη συνεργασία με τον υπόδικο πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γεώργιο Ρούσκα και μιας χούφτας αδίστακτων συμβολαιογράφων, που θέλουν με το αζημίωτο να πλουτίσουν από τη δυστυχία του λαού , σύγχρονοι μαυραγορίτες, –είχαν ζητήσει νομική προστασία προκειμένου να λήξουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς –, παράλληλα μαζί με εκπροσώπους των θεσμών ζήτησαν να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή στην διαδικασία της αξιολόγησης , φέρνοντας και ψηφίζοντας στη βουλή , τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την ποινικοποίηση του αγώνα κατά των πλειστηριασμών.
Να επισημάνουμε ότι ο Γεώργιος Ρούσκας, είναι υπόδικος για το παραδικαστικό κύκλωμα με τα ακίνητα, που εκκρεμεί εδώ και 10 χρόνια, με μία ογκωδέστατη δικογραφία που περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης κ.ά.
Τι περιλαμβάνει το έκτρωμα της ψηφισθείσας (ν)τροπολογίας ποινικοποίησης του αγώνα κατά των πλειστηριασμών.
Κατ’ αρχάς παραμένει η αυτεπάγγελτη δίωξη με βαριές ποινές φυλάκισης, ακόμα και για απλή σωματική βλάβη σε βάρος υπαλλήλου πλειστηριασμού, η οποία μπορεί εύκολα να καταγγελθεί από τον ίδιο.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αυτεπαγγέλτως, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, θα τιμωρείται και όποιος εισέρχεται σε χώρο που χρησιμοποιείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή παραμένει στο χώρο αυτό, παρά την θέληση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού που τον χρησιμοποιεί και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής του πλειστηριασμού. Την οποία θέλησή του δηλώνει ο ίδιος υπάλληλος του πλειστηριασμού (!) Ενώ με φυλάκιση, επίσης, τουλάχιστον τριών μηνών, τιμωρείται όποιος εισέρχεται ή παραμένει στους προαναφερόμενους χώρους κατά το χρόνο μη διεξαγωγής του πλειστηριασμού με σκοπό (!) την παρακώλυση του!
Με το τελευταίο, λοιπόν, εδάφιο θα διώκεται και η είσοδος και παραμονή σε χώρους που πρόκειται να γίνει πλειστηριασμός, πριν τη διεξαγωγή του, αν ο εισερχόμενος σκοπεύει (ποιός το κρίνει και πώς ;;) να παρακωλύσει τον πλειστηριασμό!!!
Παρατηρείται, λοιπόν, ότι θα υπάρχει ένα τεράστιο περιθώριο αοριστίας και αυθαιρεσίας ,τόσο του συμβολαιογράφου – υπάλληλου του πλειστηριασμού – ο οποίος θα μπορεί , κατά βούληση, να διατάζει τη σύλληψη οποιουδήποτε , διότι π.χ. εισήλθε ή παραμένει στο χώρο, παρά την επιθυμία του, αλλά και του διοικητή της αστυνομικής δύναμης, ο οποίος θα μπορεί να συλλαμβάνει όσους εισέρχονται σε χώρο που θα γίνει ο πλειστηριασμός με την υποψία και μόνο της παρεμπόδισής του!
Και αυτό, όπως λέει ρητά η αιτιολογική έκθεση, προς εξυπηρέτηση, άκουσον-άκουσον, των κεφαλαιακών αναγκών του ”αγίου” τραπεζικού κεφαλαίου!
Καλούμε τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων του Νομού μας , καθώς και τους συμβολαιογράφους του Νομού μας ,να πάρουν σαφή θέση. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να σταθούν στο πλευρό του λαού και όχι των τραπεζών και των funds. Η στάση τους μπορεί να σηματοδοτήσει ευνοϊκές εξελίξεις όχι μόνο για χιλιάδες πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους, αλλά και για όλη την κοινωνία που πλήττεται από τα μνημόνια, τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Αναμένουμε τις θέσεις σας στη πράξη και όχι στα λόγια επί των προαναφερθέντων , γιατί ήρθε ο καιρός η κοινωνία της Φωκίδας να διαχωρίσει, την ήρα από το στάρι. Να μάθει ποιοι είναι μαζί με το λαό και ποιοι συναινούν στο αφανισμό του .
Και μπορεί η τροπολογία να πέρασε από τη βουλή με τις ψήφους συμφωνούντων και “διαφωνούντων” κυβερνητικών βουλευτών και την ανοχή-συνενοχή (με το “παρών”) των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, αλλά είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι έτσι θα σταματήσουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Όπως δεν μας σταμάτησαν οι διώξεις, η άγρια καταστολή και τα ΜΑΤ, δεν μας τρομοκρατούν και οι νέες απειλές για αυτεπάγγελτες διώξεις και φυλακίσεις. Ακόμη πιο μαζικά, δυναμικά κι ανυποχώρητα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !!!!
Ούτε οι προσωπικές ανώνυμες απειλές που δεχόμαστε κατά της ζωής μας, δε μας πτοούν. Αντιθέτως μας δυναμώνουν και επειδή υποπτευόμαστε από ποιο χώρο προέρχονται, θα φροντίσουν οι «αρμόδιοι» την ταυτοποίηση των ανωνύμων, όπως και εάν μας συμβεί κάτι, ποιοι θα είναι αυτοί που το προκάλεσαν.
ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε σημασία έχει να παραμένουμε άνθρωποι . Ας γίνει ο καθένας μας ήλιος για να φωτίσει τους σβησμένους ήλιους των άλλων . Ας πιστέψουμε σε καλύτερες μέρες και αυτές θα έρθουν. Με αγώνες δυνατούς να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας !! Χρόνια πολλά !!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» συμμετέχει στην «Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών»
http://www.iskra.gr/%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου