Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Μπουκάρισμα του "Ρουβίκωνα" σε εισπρακτική εταιρεία

Οι εισπρακτικές εταιρίες είναι κάποια μορφώματα που εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν πολίτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν δάνεια που έχουν πάρει από τράπεζες ή να πληρώσουν οφειλές σε επιχειρήσεις.

Μια απ’ αυτές είναι και η Qualco μεγαλομέτοχος της οποίας είναι και Ορέστης Τσακαλώτος, ξάδελφος του υπουργού Οικονομικών. Προφανώς δεν χρεώνουμε καμιά οικογενειακή ευθύνη και η αναφορά γίνεται για να θυμίσουμε ότι κι αυτός ακολουθεί την τακτική του κυβερνητικού στελέχους. Με παρασιτικές δηλαδή δραστηριότητες αυγατίζει την περιουσία του. (Ενας πρώην σύντροφος μάλιστα του υπουργού Οικονομικών, ο Στέλιος Ελληνιάδης, έγραφε στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας άνθρωπος που θησαύρισε έχοντας στην κατοχή του «χαρτοφυλάκια» της JP Morgan, και της Black Rock. Μιλάμε για επενδυτικούς κολοσσούς με καταστροφικό για τον ελληνικό λαό ρόλο οι οποίοι «κερδοσκοπούν λεηλατώντας και πτωχεύοντας την Ελλάδα»).



Στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία Qualco του Ορέστη Τσακαλώτο εκτός από την "διαχείριση"
«κόκκινων δανείων» , έχει τεθεί επικεφαλής μιας κοινοπραξία που αποτελείται από οχτώ ακόμα εταιρείες, οι οποίες με τον τρόπο που αναφέραμε αρχικά, θα αναλάβουν να "συνετίσουν" όσους καταναλωτές της ΔΕΗ, βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τα υπέρογκα τιμολόγια της ΔΕΗ φτάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την επιχείρηση στα 2,5 δισ. ευρώ. (Μιλάμε πάντα ότι στρέφονται στα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και όχι στους μεγαλοεπιχειρηματίες που οφείλουν το μεγαλύτερο μέρος των ανεξόφλητων οφειλών προς την ΔΕΗ).

Τα κεντρικά γραφεία, λοιπόν της Qualco δέχτηκαν σήμερα απρόσκλητη "επίσκεψη" από μέλη του "Ρουβίκωνα", όπως αναφέρουν καθεστωτικές ιστοσελίδες.
Στην εταιρεία η οποία εδρεύει στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου, μπουκάρισαν, όπως αναφέρουν ΜΜΕ, έξη άτομα  και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έσπασαν τις τζαμαρίες και κατέστρεψαν υπολογιστές. Ανάληψη ευθύνης γι' αυτή την ενέργεια προ το παρών δεν υπάρχει.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/12/blog-post_87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου