Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

(Εξαιρετικό)! “Καθολική” αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο ιδιώνυμο. Αλλά θα ψηφιστεί γιατί άλλο κόμμα άλλο κυβέρνηση!

Τάσος Μαυρόπουλος

ιδιώνυμο



Σύσσωμη και σφοδρή αντίδραση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κατάθεση του ιδιώνυμου στη βουλή. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν συνέντευξη τύπου, καταγγέλλοντας αυτές τις μεθοδεύσεις, τονίζοντας όμως ότι σαν βουλευτές θα το ψηφίσουν γιατί άλλο το κόμμα άλλο η κυβέρνηση.

Οι 53 κατήγγειλαν την κυβέρνηση ανακοινώνοντας ότι αυτό το μέτρο δεν ήταν στα μνημόνια που είχαν συμφωνήσει με τη δεξιά πλειοψηφία του κόμματος. Για να ασκήσουν πίεση αποφάσισαν να ζητήσουν αύξηση της αποζημίωσής τουςσε όλες τις θέσεις που κατέχουν στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα λέγοντας ότι τους εκμεταλλεύονται και ότι αυτό που τους ζητάνε τώρα, αν δεν πληρωθεί επιπλέον θα θεωρηθεί μαύρη και απλήρωτη εργασία. Ο Τσακαλώτος αρκετές φορές αναγκάστηκε να παρέμβει λέγοντας για τη Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Λιονέλ Μέσι. Από κεκτημένη ταχύτητα ανέφερε ότι το ιδιώνυμο ήτα πρόταση από τον εξωγήινο στον Υμηττό, αλλά του υπενθύμισαν ότι αυτό ήταν του Μητσοτάκη και ανασκεύασε.
Η αντίδραση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στα όρια ρήξης από το τμήμα δικαιωμάτων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και μετά από έντονες αντεγκλήσεις που κάποιες στιγμές κατέληξαν σε σύγκρουση σώμα με σώμα, τα δικαιώματα πέρασαν τη γραμμή τους. Ήταν μια μεγάλη νίκη τους αφού κατάφεραν να επιβάλλουν ότι οι πολιτικοίκρατούμενοι θα φυλακίζονται στην κοντινότερη φυλακή του τόπου διαμονής τουθα δικαιούνται μια ώρα παραπάνω επισκεπτήριο από τους άλλους κρατούμενους, ενώ στους άνεργους φυλακισμένους θα γίνονται μαθήματα εξειδίκευσης για να βρουν δουλειά όταν θα αποφυλακιστούν. Η μεγαλύτερη όμως ανακούφιση που τους πρόσφεραν είναι, ότι αν η φυλάκισή τους είναι αποτέλεσμα της δικής τους αντίδρασης επειδή έχασαν το σπίτι τους, μέχρι την αποφυλάκισή τους, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει σε συνεννόηση με τα δικαιώματα, να αδειάσει το σπίτι για να παραδοθεί έτοιμο στον τραπεζίτη, το κοράκι ή το fund.
Οι δικηγόροι του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρθηκαν να παρέχουν νομική υποστήριξη στους συλληφθέντες ώστε να τεκμηριώνεται επαρκώς το ιδιώνυμο και να μην καθυστερεί η διαδικασία στην έδρα. Κάτι που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και την ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων.
Η συγκινητικότερη όμως στιγμή στο κλίμα έντασης που είχε δημιουργηθεί, ήταν η πρόταση Τσίπρα-Μουζάλα-Τόσκα-Κοντονή, ότι μετά την αποφυλάκιση τους οι πολιτικοί κρατούμενοι με το ιδιώνυμο, θα φιλοξενούνται για έξι μήνες σε HOTSPOTS. Μάλιστα ο Τσίπρας είπε ότι τα έξοδα για τα HOTSPOTS θα τα απαιτήσει από τους τραπεζίτεςσε συνάντηση που θα προκαλέσει ο ίδιος . Όπως τόνισε, θα τους μιλήσει σε εντονότερο ύφος απ’ ότι προχθές που διασφαλίστηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η διαχείριση των HOT SPOTS θα γίνεται από ΜΚΟ.
Τα σημεία που συμφώνησαν όλοι ήταν, ότι οι βουλευτές θα το ψηφίσουν γιατί άλλο κόμμα άλλο κυβέρνηση, ότι αν δεν το έκαναν οι ίδιοι θα το έκαναν άλλοι, κάτι που τους το θύμισε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι μπορεί ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα στο μέλλον να ανατρέψει αυτά που έχουν ψηφίσει οι ίδιοι, θα μπορούν τα στελέχη χωρίς κομματική άδεια να εκφράζουν την υποστήριξή τους στα κινήματα, ότι αναγκάζονται να ψηφίσουν το ιδιώνυμο γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη κοινωνική πίεση που θα τους έκανε να σκεφθούν το αντίθετο. Σε μια προσπάθεια να ευχαριστήσουν τους θεσμούς, συμφώνησαν στην 4η αξιολόγηση, να επεκταθεί το ιδιώνυμο σε κάθε μορφή έκφρασης δυσαρέσκειας απέναντι στα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν
Η συνεδρίαση των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της κοινοβουλευτικής του ομάδας και των κυβερνητικών στελεχών έκλεισε με τη μεγαλύτερη αισιοδοξία και την πίστη ότι κάνουν το σωστό και οφείλουν να συνεχίσουν σ’ αυτό το δρόμο. Ποια ήταν η αφορμή γι’ αυτό το ελπιδοφόρο κλείσιμο; Το άκουσμα ότι θα μπορείς να ανοίξεις φαρμακείο χωρίς να είσαι φαρμακοποιός. Κάτι που θα βοηθήσει τους πολιτικούς κρατούμενους, όταν αποφυλακίζονται να αποκαθίστανται επαγγελματικά.
http://www.iskra.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου