Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Χάρτης: Έτσι η Ρωσία θα κατακτούσε Γερμανία και Ευρώπη

 

Ασκήσεις προσημείωσης, ή αλλιώς, παιχνίδια πολέμου παρακολούθησε ο Βλαδίμηρος Πούτιν - Εικονικός στόχος... η Ευρώπη
Σύμφωνα με τη γερμανική bild, η Ρωσία συνηθίζει να προβαίνει σε τέτοιου τύπου ετήσιες ασκήσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα περιελάμβαναν στους στόχους τα κράτη - γείτονες της πρώην ΕΣΣΔ.
 
Επισήμως, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως το όλο πρόγραμμα είναι αμυντικής λογικής και έχει να κάνει με την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού για έκτακτες και μόνο περιπτώσεις δράσης. Αναλυτές σημειώνουν στη bild πως η άσκηση προβλέπει και την κατάληψη του Κόλπου Sulwalki όπου δραστηριοποιείται το ΝΑΤΟ. Ο Κόλπος ενώνει τη Λευκορωσία με τη ρωσική περιοχή του Kaliningrad.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας πέταξαν πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, ενώ έκαναν λόγο για μια πρωτοφανή "επίδειξη δύναμης" με πραγματικά πυρά, εντός των ρωσικών εδαφών. Βομβαρδιστικά φέρονται μεταξύ άλλων να έκαναν δοκιμαστική πυροδότηση ρουκετών και πυραύλων κρουζ. Σημειώνεται πως η Λευκορωσία συμμετείχε στο όλο εγχείρημα.
Οι ειδικοί ανέφεραν ότι σε περίπτωση πραγματικού πολέμου μεταξύ των βασικών στόχων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας θα περιλαμβάνονται "υποδομές στρατηγικής σημασίας, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.ο.κ, ώστε να προκληθεί σοκ στις χώρες αυτές και να απαιτήσει η κοινή τους γνώμη από τις κυβερνήσεις: "εμείς δεν πρέπει να αναμειχθούμε, αλλά να καταβάλουμε προσπάθειες για την ειρήνη".
Στο σχέδιο συμμετείχαν 12.700 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία, 12.000 στην Αγία Πετρούπολη και 10.000 στη Χερσόνησο Κόλα στο Μούρμανσκ.
Φωτογραφίες: AP
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/xarths-etsi-h-rwsia-tha-kataktouse-germania-kai-eyrwph.4995919.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου