Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

(Από την πίσω πόρτα)... Ο αφανισμός των Χριστιανών

αφανισμός
 ἀφανισμὸς τῶν Χριστιανῶν τῆς Μέσης Ἀνατολῆς καὶ  ξεριζωμόςτους ἀπὸ τὰ πατρογονικὰ ἐδάφη τους ὕστερα ἀπὸ παρουσία δύοχιλιάδων χρόνων ὄχι μόνο ἔχει περάσει στὰ «ψιλὰ» τῶν κυρίαρχωνΜΜΕ διεθνῶςἀλλὰ καὶ ἀντιμετωπίζεται μὲ τρόπο προκλητικὰἀδιάφορο ἀπὸ τὶς κυρίαρχες δυνάμεις τοῦ δυτικοῦ κόσμουΕ.ΕκαὶΗ.Π.Α..

Προτεραιότητα γιὰ ὅλους αὐτοὺς ἦταν  στήριξη τῆς λεγόμενης«ἀραβικῆς ἄνοιξης» καὶ στὴ συνέχεια  ἀνατροπὴ τοῦ ΣύρουΠροέδρου Ἄσανττοῦ μοναδικοῦ ἡγέτη ποὺ ἄντεξε καὶ δὲνἀνατράπηκεΣὲ καμμία περίπτωση δὲν εἶναι ἄμοιρος εὐθυνῶν γιὰ τὸξέσπασμα τοῦ συριακοῦ ἐμφυλίου  κἌσαντὍμωςτὸ καθεστώς τουπροστατεύει τὰ δικαιώματα ὅλων τῶν θρησκευτικῶν μειονοτήτων,περιλαμβανομένων τῶν ΧριστιανῶνἌλλωστε καὶ  ἴδιος ἐκπροσωπεῖτὴν μουσουλμανικὴ –συγγενικὴ μὲ τοὺς σιίτες– μειονότητα τῶνἈλεβιτῶν.
 ἐμφύλιος πόλεμος ἦταν ἀποτέλεσμα τῆς περιθωριοποίησης τῆςσουνιτικῆς πλειοψηφίαςΓρήγορα ὅμωςἀναδείχθηκε τὸ γεγονὸς ὅτι τὸριζοσπαστικὸ Ἰσλὰμ κυριαρχοῦσε στοὺς κόλπους τῆς λεγόμενης«συριακῆς ἀντιπολίτευσης», μὲ καταστρεπτικὰ ἀποτελέσματα γιὰ τοὺςχριστιανικοὺς πληθυσμοὺς τῆς χώραςἀφοῦ οἱ ἰσλαμιστὲς ἔπαιρνανγενναιόδωρη στήριξη τῶν Δυτικῶν καὶ τῶν συμμάχων τουςΣαουδαράβων καὶ Τούρκων.
 καταστροφὴ ὁλοκληρώθηκε μὲ τὴν ἐμφάνιση τοῦ ἀκόμα πιὸβαρβαρικοῦ «Ἰσλαμικοῦ Κράτους», ποὺ κυριάρχησε σὲ ἐκτεταμένεςπεριοχὲς τῆς Συρίας καὶ τοῦ Ἰράκ τελευταία αὐτὴ ἐξέλιξη προκάλεσεδιεθνῆ κινητοποίηση γιὰ τὴν –ὑπὸ ἐξέλιξη– ἐξουδετέρωση τοῦμορφωματος αὐτοῦ.
Ὑπὸ τὸ πρίσμα τῶν πιὸ πάνω ἐξελίξεωνεἶναι θετικὴ  πρωτοβουλίατῆς σύγκλησης τῆς δεύτερης διεθνοῦς διάσκεψης «γιὰ τὸν θρησκευτικόκαὶ πολιτιστικὸ πλουραλισμὸ καὶ τὴν εἰρηνικὴ συνύπαρξη στὴ ΜέσηΑνατολὴ» στὴν Ἀθήνα τὸ διήμερο 30-31 Ὀκτωβρίουὑπὸ τὴν αἰγίδα τοῦὙπουργείου Ἐξωτερικῶνμὲ τὴ συμμετοχὴ κυρίως ὀρθοδόξωνΠροκαθημένων ὅπως Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κΒαρθολομαῖος καὶ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν κἹερώνυμοςἀλλὰ καὶ ἐκπροσώπων ἄλλωνδογμάτων καὶ θρησκειῶν.
Ἀξιολογεῖται κατ’ ἀρχὴν θετικάὅπως καὶ κάθε ἄλλη πρωτοβουλία ποὺἀναδεικνύει ὅτι ἀφενὸς  Μέση Ἀνατολὴ δὲν εἶναι ἀποκλειστικὰκυριαρχημένη ἀπὸ μουσουλμάνους καὶ ὅτι ἀφετέρου ὑφίσταται θέμαπροστασίας τῶν δικαιωμάτων τῶν Χριστιανῶνἀλλὰ καὶ ἄλλωνθρησκευτικῶν μειονοτήτων ὅπως οἱ Γεζίντι.
 προκλητικὴ ἀδιαφορία τῶν δυτικῶν κυβερνήσεων καὶ ΜΜΕ ἔχειπροκαλέσει διαμαρτυρίες καὶ στοὺς ρωμαιοκαθολικούςΟἱ αἰχμὲς ποὺἄφησε  Ὑπουργὸς κΚοτζιᾶς γιὰ τὴν ἀδιαφορία τῆς Ε.Εσὲ σχέση μὲτὴν ἐξόντωση τῶν Χριστιανῶν ἐπιβεβαιώνουν αὐτὴ τὴνπραγματικότηταἀλλὰ καὶ τὴν ὑποκρισία τῶν δυτικῶν κυβερνήσεων.
Θὰ ἦταν εὐχῆς ἔργοοἱ διακηρύξεις ποὺ ἀκούστηκαν νὰ μεταφραστοῦνσὲ πιέσεις πρὸς τὶς κυβερνήσεις γιὰ ἀλλαγὴ πολιτικῆςΤὸ ἴδιο ἰσχύεικαὶ γιὰ τὴν ἑλληνικὴ κυβέρνησηποὺ ἔχει πλήρως ὑποταχθεῖ στὴνκυρίαρχη πολιτικὴ τῆς Δύσηςπαρὰ τὰ ὅποια εὐκαιριακὰ ρητορικὰ«σκιρτήματα».
Ἐὰνἐπιπλέονδὲν ἀξιωθεῖ  λήψη μέτρων προστασίας τῶν Χριστιανῶνκαὶ διευκόλυνσης τοῦ ἄμεσου ἐπαναπατρισμοῦ ὅσων ἔχουν ξεριζωθεῖἀπὸ τὶς ἑστίες τουςσυναντήσεις ὅπως  προχτεσινὴ θὰ ἔχει καθαρὰσυμβολικὸ χαρακτήρα.
*Πηγή: Εφημερίδα «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ», φ. 997, 2/11/2017.
**Ο Γιάννης Ζερβός είναι Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Αυτονοήτως, οι απόψεις του κειμένου είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη την ιστοσελίδα.
http://www.iskra.gr/%CE%BF-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου