Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

(Απίστευτο! Τι είπε ο Συριζόμυαλος)! Ν. Φίλης: Τα F16 είναι τα λύτρα για την αμερικανική προστασία



«Το κόστος για τη συμφωνία για τα F16 τη μάθαμε από τα χείλη του Τραμπ» αποκάλυψε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής πρώην υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης.

«Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα ήταν επωφελής για την πατρίδα μας. Ο Τραμπ ρητορικά έστω αναγνώρισε την ανάγκη να ρυθμιστεί το χρέος και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ένα συμβούλιο υπουργών προκειμένου να συζητηθούν επενδύσεις για την Ελλάδα. Άρα λοιπόν έχει ένα στοιχείο στήριξης. Βεβαίως είναι μια στήριξη με ανταλλάγματα. Και τα ανταλλάγματα σε πρώτη φάση από ότι βλέπουμε είναι τα εξοπλιστικά. Όμως, σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα, τα έχουμε ανάγκη; Κι αν είναι η φθηνότερη δυνατή επιλογή εξοπλισμών; Όλα αυτά πρέπει να τα κουβεντιάσουμε, δεν είναι μια εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζεται μια εθνική ευθύνη. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 εκατ. δολάρια ως οροφή λέει για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά» τόνισε.
Όπως δειυκρίνισε ο κ. Φίλης, είχε γίνει μια συζήτηση τον Σεπτέμβριο στην επιτροπή εξοπλισμών στη Βουλή, αλλά το κόστος ήταν ανοιχτό. «Βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία, τι γίνεται με το κουρδικό και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν προτάσεις για τα εξοπλιστικά και πρέπει να υπάρξει και αποκλιμάκωση» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο ΔΝΤ και τα πλεονάσματα τόνισε ότι αυτά δεν μπορούν να υπάρχουν για πολλά χρόνια γιατί θα είναι σε βάρος της ανάπτυξης.
 
Για την ανεργία επεσήμανε ότι μειώθηκε 7 μονάδες αλλά πρέπει να δούμε εάν είναι στο πλαίσιο του μετασχηματισμού σε ευέλικτα σχήματα με μειωμένα ωράρια και 300 ευρώ τον μήνα.
Τόνισε αυτά τα μοντέλα εργασίας δεν ανατρέπουν το γενικότερο κλίμα στην αγορά εργασίας.
Για τις συνεργασίες στην Ευρώπη υποστήριξε ότι υπάρχουν δυο μπλοκ: Το συντηρητικό και το προοδευτικό. «Στην Ελλάδα το προοδευτικό το εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να τοποθετηθούν όλοι και με βάση τα προγράμματα να διαλέξουν αυτοί πού θα πάνε».
Για τις εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολίασε ότι η« επιλογή επικεφαλής στην Κεντροαριστερά δεν είναι διαγωνισμός καλλιστείων. Για να εκλέξεις κάποιον χρειάζονται προτάσεις».  
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Φίλη στο Ραδιόφωνο 24/7:
 http://news247.gr/eidiseis/politiki/n-filhs-ta-f16-einai-ta-lutra-gia-thn-amerikanikh-prostasia.4900128.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου