Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Τα "οικολογικά" ποντίκια και το "καράβι" του ΣΥΡΙΖΑ

 «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει εδώ και χρόνια να συνεργάζονται με την εξουσία, να παζαρεύουν παρασκηνιακά και χωρίς πολύ θόρυβο με τις κυβερνήσεις για τα κονδύλια που θα πάρουν οι ΜΚΟ τις οποίες έχουν ιδρύσει και να συνεργάζονται ακόμα και με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους (με το αζημίωτο, φυσικά) το κοινωνικό άλλοθι που γυρεύουν. 

Με μια τεχνοκρατική-διαχειριστική αντίληψη για την πολιτική, συνιστούν την πιο χυδαία έκφραση αστικού ρεφορμισμού. Εκτός από συμπληρωματική δύναμη του δικομματισμού και δεκανίκι του συστήματος, είναι και ένα επικίνδυνο ρεύμα, καθώς λειτουργούν ως απολυμαντικό του καπιταλισμού για τα συνεχή εγκλήματά του κατά του περιβάλλοντος».

Τα παραπάνω ανέφερε περασμένη ανάρτησή μας για το πολιτικό μόρφωμα –«φούσκα» το είχε χαρακτηρίσει η Α. Παπαρήγα- «Οικολόγοι – Πράσινοι».
Βρήκαν και αυτοί στέγη στις τυχάρπαστες, τυχοδιωκτικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ και δυο στελέχη τους – ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης, ένα τύπο που τον χαρακτηρίζαμε πρόσφατα «γελοίο κυβερνητικό εξουσιαστικό θρασίμι» και ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς κατέλαβαν θέσεις εξουσίας.

Τώρα που είναι ορατό ότι είναι ζήτημα χρόνου να πάει για φούντο το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ, δεκάδες μέλη των «Οικολόγων – Πράσινων με ένα κείμενο «σούπα», δηλώνουν την αποχώρησή τους από αυτό το μόρφωμα, προαναγγέλοντας ουσιαστικά την δημιουργία νέου «Οικολογικού» πολιτικού φορέα.

Χάσιμο χρόνου θα ήταν να ασχοληθούμε με το κείμενο τους στο οποίο προσπαθούν να επικαλεστούν πολιτικές διαφωνίες με τον χώρο που στεγαζόταν μέχρι τώρα και να «θεωρητικοποιήσουν»  την απόφαση αποχώρησης τους.

Αν κάνουμε αυτή την αναφορά είναι για τον λόγο ότι  η «Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων» έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ένα μήνυμα που προσπαθεί να υποτιμήσει εντελώς το κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα όσοι/ες αναζητούν αλλού την πολιτική τους επιβίωση. («Όπως σε όλα τα πολιτικά κόμματα, έτσι και στους Οικολόγους Πράσινους, άτομα ή και ομάδες ατόμων, συμμετέχουν ή αποχωρούν στο πλαίσιο της ρευστής πολιτικής συγκυρίας ή αλλαγής προσωπικών επιλογών. Η πρόσφατη αποχώρηση μιας μικρής ομάδας μελών, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί διάσπαση του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων», αναφέρουν συγκεκριμένα).

Η ουσία απ’ όλα αυτά βρίσκεται στην γνωστή ρήση: «Όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια είναι τα πρώτα που το εγκαταλείπουν».


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/10/blog-post_72.html

1 σχόλιο:

  1. Ερμηνεία: Νίκος Ξυλούρης

    Πουλημένοι Πουλημένοι
    Άλλη Στράτα δε σας μένει
    Μνήμα Σας Προσμένει
    Κάσα Καρφωμένη

    Για τους Πουλημένους
    Βόλι δε Χαλάμε
    Με Πέτρες και Κοτρόνια
    Τους Πετροβολάμε

    Πουλημένοι Πουλημένοι
    Άλλη Ωρα δε Σας μένει
    Μνήμα Σας Προσμένει
    Κάσα Αφορισμένη

    Και για Ολους Ιδια
    Θα ’χετε Κονάκι
    Λακούβες με Σκουπίδια
    Κι Απάνω τους Κοράκι

    Όλοι οι Πουλημένοι
    Είστε ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ
    Απ’ την Δική μας τη Γενιά
    Από Εργάτη Ποιητή Επιστήμονα
    Κι από Γραφιά.....


    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΆΔΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή