Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Παναττική στάση εργασίας στους ΟΤΑ αύριο για την αξιολόγηση



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αύριο, ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, από τις 12:30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στη 1.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα. Μετά την συγκέντρωση θα ακολουθήσει Πορεία Διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.
Σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει:

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα πραγματοποιείται ως απάντηση στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, με την οποία ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και νομοθετεί καταστρατηγώντας στην πράξη τον Ν.1264/1982 και το κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία.
Είναι μία τροπολογία που κατατέθηκε προς ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών. Ότι δεν τόλμησαν να κάνουν οι πιο ακραίοι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού το κάνει η δήθεν αριστερή κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και η αρμόδια Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη, αφού με την τροπολογία αυτή απαγορεύεται επί της ουσίας η συμμετοχή στις επόμενες κρίσεις
Προϊσταμένων σε όσους εργαζόμενους συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή και δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης.
Σημειώνεται πως τόσο η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όσο και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την Απεργία-Αποχή κατά της δήθεν αξιολόγησης των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την κυβέρνηση και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να αποσύρουν την τροπολογία που προάγει την απεργοσπασία και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Σημειώνει πώς τέτοιου είδους τακτικές και πολιτικές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές και αν χρειαστεί η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι ακόμη πιο δυναμική…
Καλεί τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους-Μέλη της, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, Συσκέψεις και Συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων για τα νέα δεδομένα στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά και την συνέχιση και περιφρούρηση της Απεργίας-Αποχής.
Καλεί παράλληλα την ηγεσία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στους εκφοβισμούς, εκβιασμούς και τρομοκράτηση των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα από την κ. Όλγα Γεροβασίλη και την κυβέρνηση.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/panattiki-stasi-ergasias-stous-ota-avrio-gia-tin-axiologisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου