Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

(Εξαιρετική)! ΚΚΕ για επίσκεψη Μακρόν: Η Γαλλία βασικός πυλώνας της αντιδραστικής ΕΕ



«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να στηρίξει το αφήγημα της "δίκαιης ανάπτυξης" και την απάτη της "νέας Ευρώπης" φτάνει σε σημείο να υπερθεματίζει σε ύμνους για την ΕΕ, εξωραΐζοντας τη βάρβαρη πολιτική της. Η Γαλλία, όπου σήμερα οι καπιταλιστές πανηγυρίζουν για τις νέες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν, είναι βασικός πυλώνας αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος κι όχι δύναμη αλλαγής, πολύ περισσότερο φιλολαϊκό αντίβαρο». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις συναντήσεις και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι όποιες αντιθέσεις υπάρχουν μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών, εξαιτίας και του ανοίγματος της ψαλίδας υπέρ της Γερμανίας, δεν τις εμποδίζουν να είναι απόλυτα ενωμένες εναντίον των εργαζομένων και των λαών» επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Η ΕΕ των μονοπωλίων θα γίνεται χειρότερη, πιο αντιδραστική, πιο αντιλαϊκή για όλους τους λαούς των κρατών-μελών της. Τα περί δημοσιονομικής, οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, που οραματίζεται ο πρωθυπουργός, με υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και υπουργό Κοινωνικής Συνοχής, είναι το "ξαναζεσταμένο φαγητό", που σερβίρεται στον λαό, γιατί ξέρει ότι μεγαλώνει η δυσαρέσκειά του απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνησή του».
«Όσο για τις ειρωνείες του πρωθυπουργού σχετικά με το ηρωικό κοσμοϊστορικό γεγονός της Παρισινής Κομμούνας, αυτό αποδεικνύει απλά ποιο είναι το στρατόπεδο που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, μετά το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας, θα μπορεί με αξιώσεις να κάνει τη "γήινη έφοδό του" ως διαφημιστής-στέλεχος καπιταλιστικής επιχείρησης» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/kke-gia-episkepsh-makron-h-gallia-vasikos-pylwnas-ths-antidrastikhs-ee.4836393.html

1 σχόλιο:

  1. Το ΡΕΖΟΥΜΕ της "Επισκέψεως του Anomalion Makron": Γαμ...στε Τους Ραγιάδες χωρίς και Άνευ Baseline! Γαμ...στε και ξεσκίστετους! ΚΑΙ Για Χάρη της Ανοργασμικής και ΒΟΥΛΙΜΙΚΗΣ ΨΩΦΟ ΓΥΝΑΊΚΑ ΜΟΥ!!! Γαμ..στε Τους Ραγιάδες!

    Τι δεν καταλαβαίνει το ΚΚΕ;;; ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή