Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Κουρουμπλής και ξερό ψωμί…

κουρουμπλής

Ο Παν. Κουρουμπλής συμβολίζει όσο τίποτε άλλο τον σημερινό νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα ο ίδιος ο Κουρουμπλής ανέλαβε καθ’ υπόδειξη να ερμηνεύσει αυθεντικά την αυγουστιάτικη, βγαλμένη από την ναφθαλίνη, παρέμβαση του τρισμέγιστου «θείου βρέφους», Κώστα Λαλιώτη.

Το παράδοξο είναι, πως ο Κουρουμπλής δεν έχει καθόλου άδικο όταν διακηρύσσει με περηφάνεια ότι το μήνυμα της παρέμβασης Λαλιώτη είναι να συγκροτηθεί «μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ». Εδώ, δυστυχώς, καταντήσαμε για πολλούς λόγους, όχι, πάντως, χωρίς την ανοχή και των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ, της κόρης του μακαρίτη Γεννηματά, έχει μετατραπεί σε «μήλον της Έριδος» για την εξουσία ανάμεσα στο νέο και χειρότερο ΠΑΣΟΚ που αντιπροσωπεύει ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ και η «ρέπλικα» του Ανδρέα, Αλ. Τσίπρας, και στην αμαρτωλή κρατικοδίαιτη οικογενειοκρατία της ΝΔ, της οποίας οι αρχηγοί εναλλάσσονται ανάμεσα στους Καραμανλήδες και τους Μητσοτάκηδες.
Όλοι ξέρουμε πως όλα αυτά μας έφεραν στην καταστροφή και την κλιμακώνουν.
Και όμως περίπου γυρίζουμε την πλάτη σε αυτούς που στην πράξη εγκατέλειψαν καρέκλες και προνόμια για να προασπίσουν αρχές, αξίες, δεσμεύσεις και προγράμματα. Μήπως, λοιπόν, για την περίπτωση Κουρουμπλή, ισχύει κάπως το: «Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω»; Ελπίζω να το διαψεύσουμε.
Μαρία Χέλμη

http://www.iskra.gr/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CF%81%CF%8C/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου