Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Οι Νέρωνες του Τύπου

Γιάννης Φιλιππάκης: Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν ήταν να ζουν βασιλικά και να αβγατίζουν τις περιουσίες τους  

Mε σκληρή γλώσσα επιτίθεται ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης κατά των Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρηκατηγορώντας τους ως ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς για το αδιέξοδο και την καταστροφή που συντελείται στο χώρο των ΜΜΕ. Ο Γ. Φιλιππάκης αναφερόμενος στο κλείσιμο του πρακτορείου «Ευρώπη» γράφει καταφερόμενος κατά του Φώτη Μπόμπολα:

«Τελευταίο επίτευγμα του κ. Μπόμπολα και της ιδιότυπης συμμορίας που έχει γύρω του είναι η κατάρρευση ενός δικτύου διανομής άνω του 50% του Τύπου, οι..
συνέπειες της οποίας κινδυνεύουν να είναι τραγικές για δεκάδες επιχειρήσεις που του είχαν εμπιστευθεί ουσιαστικά τη ζωή τους…»
Ο επικεφαλής της εταιρείας Δημοκρατικός Τύπος (εκδίδει τις εφημερίδες Δημοκρατία, Espresso, Eστία κλπ) σε άρθρο του στην Δημοκρατία, αναφέρομενος σε Μπόμπολα και Ψυχάρη, τους χαρακτηρίζει ως «Νέρωνες του Τύπου» και επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Η διαμορφούμενη κατάσταση στον χώρο των ΜΜΕ, η οποία κάθε μέρα λαμβάνει ολοένα πιο εκρηκτικές διαστάσεις, σίγουρα έχει όχι μόνο ηθικούς, αλλά και φυσικούς αυτουργούς.
Και τα ονόματά τους (και οι διευθύνσεις τους) είναι γνωστά: Φώτης Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης!
Ο ένας (ο Μπόμπολας) κληρονόμος ενός πολύ ισχυρού, αν και αμφιλεγόμενου όσον αφορά τις πρακτικές του, ονόματος, αλλά και περιουσίας! Ο άλλος (ο Ψυχάρης), επίσης κληρονόμος, με άλλου είδους κληρονομητήριο μεν, με αμφιλεγόμενο τρόπο δε, μιας αυτοκρατορίας του Τύπου. Η μεθοδολογία και των δύο, σχεδόν πανομοιότυπη: Επί δεκαετίες ρήμαξαν τον χώρο δραστηριότητας κάθε είδους ΜΜΕ στον οποίο αναμείχθηκαν, προκαλώντας τραγικά αποτελέσματα και δημιουργώντας συνθήκες ολικής καταστροφής ενός οικονομικού κλάδου που όχι μόνο απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους, αλλά και που η ομαλή λειτουργία του θα αποτελούσε βασικό πυλώνα κριτικής του πολιτικού συστήματος και, κατ’ επέκταση, στήριξης της ίδιας της πατρίδας μας. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν ήταν η άσκηση πολιτικής και κάθε είδους επιρροής, αλλά και η μεγέθυνση των προσωπικών περιουσιών τους. Με την επινόηση πολυδαίδαλων σχημάτων και τη βοήθεια «πρόθυμων» συνεργατών, κατάφερναν να ζουν βασιλικά και να αβγατίζουν τις περιουσίες τους επί δεκαετίες.(...)
Και μπορεί επιχειρήσεις να ξαναστηθούν, θέσεις εργασίας να ξαναδημιουργηθούν, αλλά στη συνείδηση του μέσου Ελληνα πολίτη δύσκολα θα επανέλθουν ο σεβασμός και η αξιοπιστία προς τα ΜΜΕ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που οι δύο Νέρωνες του Τύπου «πέτυχαν».
Γιατί «Νέρωνες»; Μα, γιατί και οι δύο, με διαφορετικό τρόπο καθένας, απολαμβάνουν το καιόμενο τοπίο! Ο κ. Στ. Ψυχάρης, έχοντας την ευφυΐα να εξαφανισθεί στις υπερπολυτελείς κατοικίες του, παρακολουθεί σιωπηλός. Ο κ. Φώτης Μπόμπολας, χωρίς ίχνος ντροπής, είτε μέσα από το εγκαταλελειμμένο ανάκτορό του είτε μέσα από το υπερμέγεθες σκάφος του -που, σημειωτέον, έσπευσε να αφήσει να διαρρεύσει ότι πούλησε (;) γιατί δεν μπορούσε να το συντηρήσει (…)- εξακολουθεί να παριστάνει τον παράγοντα. (...)

 http://zoornalistas.blogspot.gr/2017/08/blog-post_21.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου