Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Διαμαρτυρία στα κατεχόμενα για τον πυρηνικό σταθμό Akkuyu στην Τουρκία

Akkuyu

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από την «πρεσβεία» της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο εναντίον της ανέγερσης πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu της Τουρκίας.

Ακτιβιστές που έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία ανέφεραν ότι ο πρώτος σταθμός παραγωγής θα είναι έτοιμος το 2025 και ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον και ενδεχομένως να καταστεί απειλή.
Ένας εκ των διαδηλωτών, ο Χασάν Σαρπτέν, είπε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα η ανάγνωση ανακοινωθέντος και ότι η «αστυνομία» προσπάθησε να τον παρεμποδίσει.
Ο ακτιβιστής Φατίχ Μπαϊρακτάρ, διαβάζοντας την ανακοίνωση των διαδηλωτών, είπε ότι θα υπάρξουν πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού και ότι τα απόβλητα του σταθμού θα θάβονται στη Μερσίνα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά ολόκληρη η Κύπρος.
Αναφέρθηκε στη νομική διαδικασία που ακολουθείται μετά την περιβαλλοντική μελέτη για τις επιπτώσεις από την κατασκευή του σταθμού και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του AKP θέλει να αλλάξει ορισμένους νόμους για να ανοίξει το δρόμο για την ανέγερση του πυρηνικού σταθμού. Δεν πρέπει ωστόσο μόνο οι κάτοικοι της Τουρκίας να ρωτηθούν αλλά και της γύρω περιοχής αν επιθυμούν πυρηνικό σταθμό, είπε.
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας ενάντια στην κατασκευήτου σταθμού θα συνεχιστεί.
http://www.iskra.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-akkuyu-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%85/

2 σχόλια:

  1. Επειδή ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Επιστήμονες και Ιδιαίτερα Φυσικοί (και Αυτό/Αυτοί που υπάρχουν Είναι Του Πνευματικού/Υποτακτικού/Υποτελές Επιπέδου Papademus και ... Γκαβρόγλου!!!) ΔΕΝ μπορεί να ΕΚΦΕΡΕΙ Γνώμη και Να Πιέση Ώστε Να Μην Φτιαχθεί Α/Π. Μονάδα Στην Τουρκία! Μάλιστα Να Πιέση και με ... "Casius Bellli Μου" την Τουρκία!!!
    Και Ποιός Δεν Σας λέει ότι Θέλουν να "ΛΕΡΩΘΕΙ/Εσκεμένα" Ραδιενεργά η Ευρύτερη περιοχή και ΌΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΏΣΤΕ να εκμεταλευθούν ότι ενδεχομένως Υπάρχει Από Ορυκτό Πλούτο με την ησυχία Τους οι Φονιάδες Της Ανθρωπότητας οι ΚαπιταλοΙμπεριαλοΝαζιστοφασίστες τα Ελίτ του ... 15 Πνευματικού Επιπέδου! Και όσο αναφορά τους "Τουρίστες" Τους Στέλνουν όπου Τα ΣκατοΕλίτ Γουστάρουν! Σάμος οι "Τουρίστες" έχουν Επίπεδο;;; Όπως Είναι Στης Χώρες Τους Καταναλωτικές Μηχανές Απορριμάτων Έτσι Είναι και ΘΑΝΑΙ Παντού!!! Γιαυτό ΕΜΕΙΣ ΘΈΛΟΥΜΕ ... ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΌΧΙ ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ!!!

    Αλλά στο θέμα μας: Καμμία Α./Π. Μονάδα στα Παράλια της Τουρκίας και σε βάθος τουλάχιστον ... 850 χλμ.!!! Αλλά Τί Απαιτούμε Από μια Χώρα Γυμνή Από όλες της Απόψεις όπως Είναι Η Ελλάδα;;; Αλλά Τί να Απαιτήσουμαι Από μια Αποικία Ραγιάδικης Εξουσίας και Αυτωμάτος Αυτομάτως Έναντι Στα Συμφέροντα Του Ελληνικού Λαού;;; Τί να Απαιτήσουμαι Από μια Πολιτεία ΠΟΥ ΈΛΑΒΕ ΚΑΙ ΘΑΒΕΙ ΏΣ ΜΟΝΤΈΡΝΟΙ ΝΕΚΡΟΘΆΦΤΕΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΔΙΚΟΎ ΜΑΣ - ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;;;;

    Τί να Απαιτήσουμαι;; ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΑΙ ΛΟΙΜΟΎΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

      Δούλευε Σκλάβε Δούλευε Δεν Σου Μιλάει Ξένος Σου Μιλά ο Γίος Σου ο Ξενιτεμένων!!!!


      Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
      Μουσική: Στέλιος Καζαντζίδης
      1. Στέλιος Καζαντζίδης

      Σαν Τον Πουλημένο Σκλάβο
      μέρα, νύχτα στη δουλειά
      αγωνίζομαι να θρέψω
      τα φτωχά μου τα ΠΑΙΔΙΑ.

      Δούλευε, ΣΚΛΑΒΕ, ΔΟΥΛΕΥΕ
      ως τη Στερνή ΠΝΟΗ ΣΟΥ,
      αφού Γεννήθηκες Φτωχός
      έτσι θα Πάει (Περάσει η Μοναδική)
      Η ΖΩΗ ΣΟΥ!

      Πού `ναι η προκοπή που έχω
      μες στη ΜΑΥΡΗ ΜΟΥ ΖΩΗ;;;;;
      Κι αν δουλεύω Σαν τον Σκλάβο
      δε Χορταίνω το Ψωμί.

      Δούλευε, Σκλάβε (Ελληνα), Δούλευε
      ως τη Στερνή ΠΝΟΉ ΣΟΥ,
      Αφού γεννήθηκες (ΣΕ ΚΑΝΑΝ ΦΤΩΧΟ) φτωχός
      έτσι θα Πάει (ΦΥΓΗ) Η (Μοναδική) ΖΩΗ ΣΟΥ!!!

      Όπου πω τα Βάσανά μου
      τα Μεγάλα και Βαριά
      με Πικραίνουν και μου Λένε ....

      ΆΣ ΜΗΝ ΈΚΑΝΕΣ (ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ) ΠΑΙΔΙΑ!!!!


      Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή