Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

(Ρε φίλοι της Ίσκρα, μούγκα για το Βαρουφάκειο στράγγισμα των αποθεματικών την εποχή που ήσασταν υπουργάρες); Πώς ο Schaeuble δούλευε Βαρουφάκη και Τσίπρα και πώς ο Βαρουφάκης δουλεύει εμάς

Βαρουφάκη

Κορόιδευε και κοροϊδεύει τους πάντες ο Γ. Βαρουφάκης.Υποτίθεται ότι δεν ήθελε τη μνημονιακή συνθηκολόγηση, ενώ πρώτος αυτός και με δική του πρωτοβουλία την διέπραξε, με την μνημονιακή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, την οποία υπέγραψε, ως έτοιμος από καιρό, σε διάστημα μικρότερο από ένα μήνα ανάληψης της διακυβέρνησης.

Αυτήν την μνημονιακή συμφωνία, που ήταν η συνέχεια του μνημονίου Σαμαρά και το προοίμιο του τρίτου μνημονίου, κατήγγειλε τότε με δημόσια ανακοίνωση της η ΑριστερήΠλατφόρμα και εξαιτίας της άρνησης της, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να την φέρει προς κύρωση στην Βουλή διότι θα καταψηφιζόταν.
Αλλά και την κρίσιμη φάση λίγο πριν και αμέσως μετά το δημοψήφισμα, όταν η χώρα τελούσε υπό τον εκβιασμό της διακοπής ρευστότητας προς τις τράπεζες και των Capital Control και τότε ο Γ. Βαρουφάκης κορόιδευε τους πάντες.
Ο ΓΒαρουφάκης ακόμα και τότε απέρριπτε και ειρωνεύετο τις συγκεκριμένες προτάσεις Λαφαζάνη – ΑριστερήςΠλατφόρμας για άμεση μετάβαση στο εθνικό νόμισμα μαζί με τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, που ήταν ο μόνος τρόπο για να αποφεύγετο η συνθηκολόγηση και να μπει η χώρα σε τροχιά ανασυγκρότησης και ανάπτυξης χωρίς κατοχή, μνημόνια και λιτότητα.
Αντίθετα, όπως λέει ο Γ. Βαρουφάκης, γιατί οι άλλοι δεν γνώριζαν, πρότεινε τότε και μοίρασε ένα ”στικάκι” φάντασμαμε την πρόταση του για ένα ‘‘παράλληλο σύστημα πληρωμών”.
Αυτό το περίφημο ”σύστημα πληρωμών”, πέραν του ότι γενικώς ήταν ανεφάρμοστο αλλά και ειδικά η εφαρμογή του στην φάση των capital contols μόνο ανοησία θα ήταν ακόμα και ως σκέψη.
Ακόμα, όμως, αν το υποτιθέμενο ”παράλληλο σύστημα πληρωμών” εφαρμόζετο, όχι μόνο δεν θα επέφερε κάποιου είδους διέξοδο αλλά θα επιδείνωνε στο έπακρο την κατάσταση και θα μας οδηγούσε κάτω από πολύ χειρότερους όρους στις δυο καθαρές επιλογές που είχε η χώρα στο ευρώ και σε νέο ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο ή στη νέα δραχμή υπό πολύ πιο δυσμενείς από τις αρχικές συνθήκες.
Όλα τα τερτίπια Βαρουφάκη γίνονταν για έναν και μόνο λόγο: διότι κατ’ αυτόν, όπως και για τον Τσίπρα, έπρεπε να αποφευχθεί πάση θυσία η έξοδος από την ευρωζώνη.
Χωρίς, όμως, αυτήν την έξοδο και το εθνικό νόμισμα δεν υπήρχε καμιά άλλη επιλογή από ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές υπό την μορφή των προδιαγραφών μνημονίου και την νεοαποικιακή επιτήρησης της τρόικας.
Προκειμένου, λοιπόν, ο Γ. Βαρουφάκης να διασκεδάσει και να δυσφημίσει πονηρά την επιλογή του εθνικού νομίσματος, δίνει στη δημοσιότητα καμιά δεκαριά SMS με τον Τσίπρα, τα οποία προκύπτουν από μια πραγματικά ”απίστευτη πιρουέτα’‘ του Schaeubleόπως σωστά λέει ο Γ.Β, αλλά τα ξεχνάει μπροστά στην προπαγανδιστική φόρα του.
Ο Γ.Β μας λέει λοιπόν από τα SMS ότι ο Τσίπρας ήταν έτοιμοςνα συζητήσει πρόταση, τάχα, του W. Schaeuble για μετάβαση στο εθνικό νόμισμα μέσω ”παράλληλου νομίσματος” (!) και με τεράστια χρηματοδότηση(!).
Παραλείπει, βεβαίως, στην προπαγάνδα του να μας πει ότι στην πραγματικότητα ο Τσίπρας δεν του είπε να το συζητήσει αλλά να του εκμαιεύσει την ακριβή του πρόταση, χωρίς καν να αφήσει να εννοηθεί ότι συμφωνεί, και με την επισήμανση του στον Γ.Β να μην διαρρεύσει τίποτα! (Βέβαια, όταν μιλάς στον Γ.Β για μη διαρροή είναι σαν να λες σε έναν αλκοολικό να σταματήσει να πίνει!)
Δηλαδή, ακόμη και τότε, όταν η χώρα πνιγόταν, μαζί με την κυβέρνηση, Τσίπρας και Βαρουφάκης δεν ήθελαν να μπουν καθαρά σε μια διαπραγμάτευση για έξοδο από το ευρώ!
Υπάρχει, όμως, και μια λεπτομέρεια.
Ο Γ.Β δεν μας λέει τελικά, ποια ήταν η πρόταση Schaeubleγια συναινετική έξοδο από το ευρώ;
Ποιο ήταν το ακριβές περιεχόμενο της;
Και τελικά ήταν, αν φυσικά υπήρξε ποτέ, μια προσωπικήάποψη του Schaeuble ή ακόμα ένα προσωπικό ή συνεννοημένο με την κυβέρνηση του παιχνίδι, ή ήταν και θέση της Merkel και συνολικά της Γερμανικής κυβέρνησης;
Πότε θα απαντήσει σε αυτά ο Γ.ΒΉ δεν υπάρχει απάντηση;
Από όσα έχουν γίνει γνωστά, ποτέ η Γερμανία επισήμως δενείχε συμφωνήσει κάτω από οποιουσδήποτε όρους σε Grexitπράγμα που τόσο το Βερολίνο όσο και η Ουάσιγκτον το έβλεπαν ως καταστροφική εξέλιξη για την Ευρώπη και την διεθνή οικονομική σταθερότητα.
Όχι ότι σώνει και καλά αν η Γερμανία συγκατατίθετο σε μια στιγμή για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα ήταν και κατ’ ανάγκη κακό, αν και η Ελλάδα δεν θα έπρεπε ποτέ να επιχειρήσει Grexit υπό την Γερμανική ομπρέλα και με ”μνημόνια εξόδου” αλλά μόνο κάτω από εθνικούςριζοσπαστικούς όρους.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο W. Schaeuble δούλευε τον Γ.Β και μέσω αυτού τον Τσίπρα και στη συνέχεια ο Γ. Β κορόιδευε και συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και με τον Τσίπρα να φτάνει στο σημείο να αναγνωρίζει την κλίση του στο ψέμα.
Ο ψεύτης, όμως, και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Μετά, βεβαίως, το σόου Βαρουφάκη να προσθέσουμε ότι το ίδιο ισχύει και για αυτόν που νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει διαρκώς έναν λαό!
Άννα Μιχελή
http://www.iskra.gr/%CF%80%C 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου