Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

«Κολασμένη» G20: Μαζικές διαδηλώσεις, συγκρούσεις και δεκάδες τραυματίες [Βίντεο]

 Η Σύνοδος της G20 σε μια φωτογραφία
Καλωσήλθατε στην Κόλαση», έγραφε ένα από τα κεντρικά πανό των διαδηλωτών, που έχουν κατακλύσει το Αμβούργο, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα στους ηγέτες της G20, που συνεδριάζουν στην Γερμανική πόλη. Εδώ και ημέρες στο Αμβούργο επικρατεί αναταραχή, με τις συγκρούσεις και τις εντάσεις να είναι καθημερινό φαινόμενο. Νέα επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής. Διαδηλωτές πυρπόλησαν κυρίως αυτοκίνητα της γερμανικής αστυνομίας. Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν και χτες το βράδυ, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως ανακοινώθηκε, τραυματίστηκαν δεκάδες αστυνομικοί αλλά και διαδηλωτές. 

Εξαιτίας του όγκου αλλά και του πλήθους των διαδηλώσεων πολλοί ηγέτες των χωρών - μελών της G20 καθυστέρησαν να φτάσουν στο χώρο της Συνόδου, καθώς οι διαδηλωτές, παρά τη μεγάλη περίμετρο ασφαλείας που έχει στήσει η αστυνομία, κατάφεραν να μπλοκάρουν κεντρικές οδικές αρτηρίες, εμποδίζοντας την προσέλευσή τους. 
Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιχείρηση εναντίον "βίαιων προσώπων" που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν "περιπολικά" στη συνοικία Αλτόνα, κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της G20.
Από νωρίς το πρωί, τέσσερα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το Αμβούργο, έπειτα από μια νύχτα που σημαδεύτηκε επίσης από συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά δεκάδες αστυνομικοί και διαδηλωτές. «Καλωσήρθατε στην Κόλαση» είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών προς τους ηγέτες της G20. Επί ώρες, το βράδυ της Πέμπτης, στο κέντρο της γερμανικής πόλης επικρατούσε χάος. Οι αρχές επιστράτευσαν κανόνια νερού, αλλά και σπρέι πιπεριού. Ομάδες διαδηλωτών άναψαν φωτιές στους δρόμους και απάντησαν πετώντας μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα. 
 
 
 
 
 
Επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά διαδηλωτών, με χημικά και αντλίες νερού, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, με στόχο να αποτραπεί το στήσιμο σκηνών σε διάφορα σημεία της πόλης. «Υπάρχει εκνευρισμός, γιατί οι κατασκηνώσεις δεν μπορούσαν να ετοιμαστούν. Είναι απαράδεκτο οι διοικούντες τον κόσμο να καταλύουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και οι άλλοι να μην έχουν το δικαίωμα ούτε να κατασκηνώσουν. Θα τα είχαμε οργανώσει όλα. Η πόλη δεν θα χρειαζόταν να κάνει τίποτα. Πρόκειται για πραξικόπημα κατά των νέων της Ευρώπης, που ήθελαν να έρθουν και να διαδηλώσουν» δήλωσε ο πολιτικός Νόρμπερτ Χάτσμπους.
«Είναι ένα μεγάλο γεγονός δύο ημερών και οι πολιτικοί και η γερμανική κυβέρνηση έχουν ήδη δηλώσει στον τύπο ότι δεν περιμένουν να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, παρόλο που αυτή η Σύνοδος θα στοιχίσει 500 με 700 εκατομμύρια ευρώ» ανέφερε ένας διαδηλωτής. «Δεν ασχολούμαι πολύ με την πολιτική, αλλά η αποχώρηση Τραμπ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα με απασχολεί. Πιστεύω ότι το μήνυμα είναι ότι πρέπει να τον εμποδίσουμε από το να αποχωρήσει, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό για το περιβάλλον» δήλωσε μια διαδηλώτρια που έχει ταξιδέψει από τη Γαλλία.
Στην πόλη πραγματοποιούνται και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αλλά και πρωτότυπες παραστάσεις διαμαρτυρίας, όπως η "παρέλαση των ζόμπι". Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη συναυλία που έγινε στο Αμβούργο με σκοπό να μπει τέλος στην παγκόσμια φτώχεια. Την παράσταση έκλεψαν οι Coldplay.
 
 
 
 
 
http://tvxs.gr/news/kosmos/nees-sygkroyseis-sto-perithorio-tis-synodoy-g-20-binteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου