Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Διαδικτυακός βόθρος


Το Διαδίκτυο είναι ένα Μέσο επικοινωνίας ανοιχτό σε όλο τον κόσμο, και απ' αυτή την άποψη χρήσιμο, ταυτόχρονα όμως είναι και ένα Μέσο χειραγώγησης, αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης, καθώς σ' αυτό κυκλοφορεί κάθε είδους «τρολιά», η οποία αναπαράγεται εν ριπή οφθαλμού από τεράστιο αριθμό χρηστών, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να σκεφτούν, να αναλύσουν, να καταλάβουν τι είναι αληθινό και τι κατασκευασμένο.


Αυτοί που έχουν χρήμα μπορούν και ελέγχουν σε σημαντικό βαθμό το Διαδίκτυο. Διαθέτουν στρατιές από αδίστακτους πληρωμένους γκεμπελίσκους, οι οποίοι κάνουν για λογαριασμό τους τη βρόμικη δουλειά. Γι' αυτό και σε μια κοινωνία ταξικά δομημένη, είναι τουλάχιστον αφέλεια να χαρακτηρίζεται το Διαδίκτυο ως «το πιο δημοκρατικό Μέσο». 
Θεωρήσαμε απαραίτητο αυτόν τον μικρό πρόλογο, όταν είδαμε τον εκδότη των «Παραπολιτικών» και «στενό φίλο» του Μαρινάκη, Γιάννη Κουρτάκη, να ξεμπροστιάζει ένα από τα γκεσέμια του συριζαϊκού διαδικτυακού βόθρου, διαχειριστή του «κίτρινου» συριζαϊκού σάιτ periodista.gr, Δημήτρη Μπεκιάρη.
 
Ο Κουρτάκης εμφανίζεται ως μέντορας του Μπεκιάρη στα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα. Δε θ' αναφερθούμε στο γεγονός ότι εργάστηκε στη «Χώρα» και στα «Παραπολιτικά» (γνωρίζουμε αρκετούς δημοσιογράφους που έχουν εργαστεί σε δεξιά Μέσα, χωρίς να ταυτιστούν μ' αυτά), αλλά στα εξής που γράφει ο Κουρτάκης: «Αν δεν με απατά η μνήμη μου, εγώ τον έφερα σε επαφή και με τον στενό φίλο μου, δημοσιογράφο Μενέλαο Τασιόπουλο. Και κάπως έτσι ξεκίνησε να μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί των ημερών της υπουργίας του δεξιού Βουλγαράκη (ΝΔ), για να συνεχίσει μετά και επί της υπουργίας Χρυσοχοΐδη (ΠΑΣΟΚ). Στο κτίριο της Κατεχάκη, αν δεν κάνω λάθος, γνώρισε και τον προερχόμενο από τη Δεξιά, πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρη Οικονόμου, με τον οποίο συνδέθηκε και με κουμπαριά».
 
Μιλάμε για κανονικό ξεμπρόστιασμα ενός από τα γκεσέμια του Νίκου Παππά, με τα οποία ο Διόσκουρος του Τσίπρα κάνει «δουλίτσα» στο Διαδίκτυο.


 Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ



http://gregordergrieche.blogspot.gr/2017/07/blog-post_96.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου