Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ
Η πρ. αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη με αφορμή απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Αλίμου η δημοτική πλειοψηφία, συνεπικουρούμενη από τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης με εξαίρεση τις παρατάξεις ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξέδωσε απόφαση καταδίκης της «συνδικαλιστικής βίας», όπως αυτή δήθεν εκδηλώθηκε κατά την παράσταση εκπροσώπων της ΠΟΕ – ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου. Η συγκεκριμένη παράσταση πραγματοποιήθηκε στις δύο Συνεδριάσεις, κατά τις οποίες ο Δήμαρχος επιχείρησε – το κατόρθωσε στη δεύτερη- να παραπέμψει στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου, με το ερώτημα επιβολής αργίας, επειδή το 2014 είχε καταγγείλει τη διαχείριση της καταβολής ενός επιδόματος στους εργαζομένους.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος μέσα στα πρώτα τρία χρόνια της θητείας του;
  • Έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε εκδικητικές διώξεις εργαζομένων που έχουν καταγγείλει παρατυπίες  στο Δήμο με προφανή στόχο την τρομοκράτηση του συνόλου των δημοτικών υπαλλήλων.
  • Έχει παραπέμψει στην Περιφέρεια με το ερώτημα της έκπτωσης από την θέση του αιρετού Δημοτικού Συμβούλου λόγω «αδικαιολόγητης απουσίας» επί σειρά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της κ. Ελένης Μπελιάς επικεφαλή της παράταξης ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ, εκπαιδευτικό, που εκείνη την περίοδο όπως όλοι ήξεραν βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια καθώς υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία.
  • Έχει καλέσει την αστυνομία κατά την 1η προσπάθεια συνεδρίασης για απόφαση κατά της Αντιπροέδρου του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου, στην οποία ήμουν παρούσα, προκειμένου να εκκενώσει την αίθουσα από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕ –ΟΤΑ , της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω  σ’ όλους τους τότε παρισταμένους ότι προς τιμή του ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος κλήθηκε τελικά, δήλωσε ότι δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να παρεμβαίνει  σε τέτοιου είδους υποθέσεις οι οποίες πρέπει να λύνονται ανάμεσα στους εργαζόμενους και τον Δήμαρχο. Πρότρεψε τον Δήμαρχο να διακόψει την προσπάθεια Συνεδρίασης και να μη προχωρήσει  σε νέα αν δεν συναντηθεί με τις αντιπροσωπείες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου. Ενέργεια, στην οποία ο Δήμαρχος συναίνεσε τελικά μετά από μεγάλη πίεση και εντελώς απρόθυμα χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί  η συνάντηση, στην οποία είχε συμφωνήσει κατ’ ανάγκη.
  • Πριν δύο μήνες κατεδάφισε εντελώς αιφνιδιαστικά  και χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση, πολύ περισσότερο σε συμφωνία με τους εργαζόμενους  στο Δήμο Αλίμου, το κυλικείο στο χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων που επί 10ετίες έκαναν το διάλλειμα τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και το αντικατέστησε  με ένα κοντέινερ ως «χώρο ανάπαυσης» στην καθαριότητα …
Οι πολίτες του Δήμου Αλίμου πρέπει να ξέρουν ότι δημοτικές υπηρεσίες οι οποίες εκτελούνται υπό την απειλή διώξεων είναι ότι χειρότερο από αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, ιδιαίτερα την εποχή των μνημονίων.
Σε  μια εποχή, μάλιστα, που η Κυβέρνηση κατά απαίτηση των δανειστών ξεκινά στο πλαίσιο της Γ’ αξιολόγησης  «διαπραγμάτευση»  για μια τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου, που ουσιαστικά θα κάνει αδύνατη τη κήρυξη  απεργίας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων για αξιοπρέπεια στην εργασία τους, συνιστά υπεράσπιση  κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, εργαζόμενου ή άνεργου, που βλέπει τη ζωή του να διαλύεται καθημερινά υπό το βάρος των απάνθρωπων και βάρβαρων  μνημονιακών πολιτικών.
Είναι στο χέρι των πολιτών του Αλίμου να μη επιτρέψουν να συνεχίζεται αυτή η προκλητική επίδειξη αυταρχισμού από μεριάς της Πλειοψηφίας και του Δημάρχου στον Άλιμο.

Άλιμος , 30/7/2-17

https://docs.google.com/document/d/1YCfrkFBGFToi25QmxywGt5N9P6-QZwwb8qGD4RkiPaw/edit#heading=h.gjdgxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου