Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Οργισμένη απάντηση Ισραήλ σε Τουρκία


Η ισραηλινή κυβέρνηση απάντησε σήμερα χωρίς περιστροφές στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Πλατεία των Τεμενών, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει να πάρει κανένα «μάθημα ηθικής» από την Τουρκία.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος ηγέτης έκρινε «καλή», αλλά όχι αρκετή την απόφαση του Ισραήλ να καταργήσει τους ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδου της Πλατείας των Τεμενών, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, ένα γεγονός που πυροδότησε βίαιες διαδηλώσεις.
Η απομάκρυνση των μηχανημάτων «είναι ένα καλό μέτρο» δήλωσε ο Ερντογάν.
«Αλλά είναι επαρκές για εμάς; Όχι» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, επικρίνοντας με σφοδρότητα τους περιορισμούς που επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές και εμποδίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την πρόσβαση των μουσουλμάνων στην Πλατεία, ιδίως για την προσευχή της Παρασκευής.
«Καθημερινά, η ισραηλινή κυβέρνηση επιχειρεί με νέα μέτρα να καταστρέψει τον ισλαμικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Χθες, ο Ερντογάν προέτρεψε τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο να «επισκεφθούν» και να «προστατεύσουν» την Ιερουσαλήμ, μετά τα επεισόδια βίας που προκάλεσε η εγκατάσταση των ανιχνευτών μετάλλων.
Από την πλευρά του υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το χαρτοφυλάκιο του οποίου είναι στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις «αδιανόητες, ψευδείς και διαστρεβλωμένες».
Σήμερα, το υπουργείο ανέβασε τους τόνους και καταφέρθηκε κατά της τουρκικής κυβέρνησης.
«Οι ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν. Είναι γελοίο να ακούμε την τουρκική κυβέρνηση που εισέβαλε στη βόρεια Κύπρο, καταστέλλει με τη βία την κουρδική μειονότητα και φυλακίζει τους δημοσιογράφους, να παραδίδει μαθήματα ηθικής στο Ισραήλ, τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή» επισήμανε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/orgismenh-apanthsh-israhl-se-toyrkia.4781962.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου