Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Αχός βαρύς ακούεται, πολλές μπαρούφες λένε…

Γράφει ο mitsos175. 

Από την πρώτη στιγμή της τούμπας του Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα είχαμε πει αυτό που πολλοί υποψιάζονταν: Ότι στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το δημοψήφισμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να βγει το «ναι»! Γι αυτό έγινε ότι έγινε εκείνη την περίοδο: Οι τράπεζες έκλεισαν μια μέρα πριν πληρωθούν οι συντάξεις, τα ΜΜΕ είχαν λυσσάξει κάνοντας τη χειρότερη προπαγάνδα που έγινε ποτέ κοκ. Ακόμα και η αποχή ή λευκό συνέφερε τον Τσίπρα, αφού θα είχε άλλοθι να ξεπουλήσει τη χώρα. 


Τελικά δεν του βγήκε το κόλπο. Ο θυμός νίκησε το φόβο κι ο κόσμος είπε υπερήφανα «ΟΧΙ στην υποτέλεια, στο Ευρώ, στα Μνημόνια». Από τότε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και τα υπόλοιπα παράσιτα, προσπαθούν να μας κάνουν να μετανιώσουμε γι αυτή μας την επιλογή, ώστε να δεχτούμε την πολιτική τους. Στο πλαίσιο του δήθεν «μονόδρομου» ο Βαρουφάκης άρχισε τις κουταμάρες. Σκοπός είναι να τρομοκρατήσουν και να παραπλανήσουν τον κόσμο.

Όταν βγήκε το αποτέλεσμα κανένας προδότης, κανένα κάθαρμα, ακόμα και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να κάνει πραξικόπημα, για να μείνουμε στο ευρώ. Η ερμηνεία της ΝΔ που ήταν «Ευρώ πάση θυσία» συγκέντρωσε μόλις το 38,69% των ψηφισάντων ή το 22,78% του συνόλου των ψηφοφόρων. Ο ίδιος ο Σαμαράς, που επέμενε στο «ναι» αντί για την αποχή, όπως του είχαν προτείνει κάποιοι από την ΕΕ και τη ΝΔ, είχε παραιτηθεί ντροπιασμένος, ενώ ο κόσμος πανηγύριζε το συντριπτικό ποσοστό του ΟΧΙ. 

Ο μόνος που μπορούσε να κάνει πραξικόπημα, να αλλοιώσει τη θέληση του 61,31%, ήταν αυτός που τελικά έκανε την εκτροπή: Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας! Το κόλπο του ήταν να βγει «ναι» έστω οριακά, ώστε να κάνει αυτά που τελικά έκανε, να ψηφίσει το επόμενο Μνημόνιο, αλλά να έχει δικαιολογία «Εσείς το θελήσατε, εσείς ψηφίσατε ναι»! Όμως δεν υπολόγισε το πόσο αηδιασμένοι, πόσο αγανακτισμένοι είμαστε, με την αδικία των Μνημονίων. Δεν υπολόγισε πόσο μάτωσε ο κόσμος από τις πολιτικές τους. 

Αυτά λοιπόν που ακούονται σήμερα από δαύτους, σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις υπέρ του Ευρώ και της ΕΕ. Γιατί τώρα; Γιατί φοβούνται, τρέμουν! Απ’ ότι φαίνεται έχουμε αγανακτήσει τόσο πολύ που είμαστε έτοιμοι να διαολοστείλουμε τους τοκογλύφους, την ΕΕ και το νόμισμά της. 

Σε αντίθεση με αυτά που λένε οι μαϊμούδες, τις οποίες αποκαλούν δημοσκοπήσεις, ο κόσμος είναι πιο ριζοσπαστικοποιημένος από ποτέ. Θέλει να τελειώσει η λεηλασία, το μαρτύριο του. Οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί, ότι Μνημόνιο και Ευρώ είναι απόλυτα συνδεμένα και αλληλένδετα. Εμείς τα είχαμε πει από την αρχή, από το 1ο Μνημόνιο. Είχαμε μάλιστα τονίσει πριν από τις εκλογές πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να διαλέξει Ευρώ και Μνημόνιο ή έξοδος από την ΕΕ και σχίσιμο των Μνημονίων». Όλα αυτά λοιπόν που ακούγονται από τα πουλημένα ΜΜΕ για τους διαλόγους Τσίπρα - Βαρουφάκη είναι εκ του πονηρού. 

Να πω ακόμη για τη ΝΔ ότι είναι κι αυτή στο κόλπο, αλυχτώντας για ειδικό δικαστήριο, για κάτι που μόνο συζητήθηκε αλλά δεν έγινε ποτέ! Όταν μάλιστα οι μπλε δοσίλογοι, τα λαμόγια της, αυτοί που μας χρεοκόπησαν και που μας εξοντώνουν καθημερινά μαζί με τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να έχουν ήδη καταδικαστεί από λαϊκό δικαστήριο, για όσα ΕΚΑΝΑΝ κι όχι για όσα συζήτησαν ή είχαν πρόθεση. Άλλωστε τις προθέσεις των δεξιών ανθρωποφάγων τις ξέρουμε καλά. 

Τέλος δεν υπάρχει μόνο Ευρώ ή παράλληλο νόμισμα, όπως ύπουλα θέτουν το ψευτοδίλημμα οι μνημονιακοί απατεώνες. Το ΟΧΙ είναι σήμερα απαίτηση ακόμα περισσότερων, γίνεται μάλιστα ΟΧΙ στο Καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης και διαφθοράς, αφού η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, ενώ κάθε σκευωρία, κάθε ψέμα, δεν αντέχει δευτερόλεπτο τη σύγκριση με το τι συμβαίνει καθημερινά. 
Όσο για την τιμωρία θα έρθει σύντομα για το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τους υπόλοιπους πλιατσικολόγους…


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου