Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Το μηντιακό λαγουδάκι του καθεστώτος συγχαίρει τους κατακτητές, ζητώντας κι άλλο...αίμα (ηχητικό)!




«Οι πολίτες, που λένε ότι ο πόλεμος στο Μεξικό είναι ανήθικος και η δουλεία είναι άδικη, στην ουσία έρχονται σε αντίφαση με τον εαυτό τους, όταν πληρώνουν τους φόρους, που προορίζονται για τη χρηματοδότηση ακριβώς αυτών των πρακτικών».
      Henry David Thoreau: «Πολιτική Ανυπακοή», 1848.
___________________
Το χρέος μας προς την πατρίδα, είναι να εφαρμόζουμε τους μνημονιακούς νόμους και να πληρώνουμε -μέσω της ΑΑΔΕ-τους τοκογλύφους!  Κάποιοι την έχουν γλιτώσει και δεν πληρώνουν επαρκώς τους Γερμανούς, τους Γάλλους κλπ τραπεζίτες, οπότε πρέπει να τους βρούμε και να τους τα πάρουμε.  Οι τραπεζίτες έχουν ανάγκη από λεφτά, ορμάτε στα νησιά να μαζέψετε...
Είναι καταπληκτικό, αυτό που γίνεται στην κατεχόμενη χώρα με τους τύπους, πουαυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι.


Αφού στήριξαν επί 10ετίες το πολιτικό σύστημα, που λεηλάτησε (και για λογαριασμό άλλων) την Ελλάδα, αφού ξέπλυναν και καθιέρωσαν κάθε καρυδιάς καρύδι και κάθε αλητείας αλήτη μέσα από τις εκπομπές τους, αφού δεν έβγαλαν άχνα εδώ και 7 χρόνια για τιμωρία των πρωταιτίων της καταστροφής, με τους οποίους χαριεντίζονται ακόμα και σήμερα στις εκπομπές τους, έρχεται σήμερα εις εκ των...εκλεκτότερων μηντιακών αστέρων της χώρας, Ν. Τζαμπανικολάου, να πανηγυρίσει! Γιατί; Μα επειδή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πραγματοποιήσει επιδρομή ενάντια στις επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες κλπ), που δεν κόβουν αποδείξεις!

Το γεγονός, ότι αυτός ο ίδιος χρωστά ουκ ολίγα στους εργαζόμενους του ομίλου REAL, δεν τον αποτρέπει από το να γαυγίζει εναντίον όσων δεν πληρώνουν φόρους, εναντίον δηλαδή όσων δεν πληρώνουν τους τραπεζίτες, διότι τα λεφτά των φόρων εκεί καταλήγουν.   Λες κι οι κάθε είδους ελεύθεροι επαγγελματίες και καταστηματάρχες δεν έχουν ισοπεδωθεί αρκούντως από τα μνημόνια της κατοχής, από τα χαράτσια της εφορίας, των τραπεζών κλπ, οπότε απαιτείται κι η επιδρομή της ΑΑΔΕ, για να ..τελειώσουν οριστικά.
Φυσικά, ο εν λόγω καθεστωτικός τζουτζές, γνωρίζει καλά, ότι αν κάποιος (ήδη υπερχρεωμένος σε τράπεζες και δημόσιο) επαγγελματίας «κόψει» αποδείξεις για όλες τις δραστηριότητές του, θα φαληρίσει νομοτελειακά.

Αυτός, βέβαια, είναι ο στόχος των κατακτητών-δανειστών, τον οποίο ο Τζαμπανικολάου- εκών άκων- υπηρετεί πιστά: Η πλήρης απαξίωση της παραγωγικής και οικονομικήςβάσης της χώρας, με δύο βασικούς στόχους. Αφενός τη φυσική, ψυχική και ιστορική εξόντωση του πληθυσμού της κι αφετέρου την απαλλοτρίωση του οικοπέδου «Ελλάς» σε εξευτελιστική τιμή.
Τι ακριβώς είναι η ΑΑΔΕ, για το έργο της οποίας πανηγυρίζει ο (με τις πλάτες των εργαζομένων) εκδότης Τζαμπανικολάου Η συγκεκριμένη «ανεξάρτητη» αρχή έχειυπερσυνταγματική ισχύ. Σε κανέναν δεν λογοδοτεί. Ο μοναδικός λόγος ύπαρξής της είναι να τηρούνται κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που επιβάλλουν οι δανειστές, ενώ οι υπάλληλοί της αποκτούν ακόμα και προανακριτικές αρμοδιότητες!  
Η ΑΑΔΕ δεν υπόκειται στη δικαιοδοσία του ελληνικού κράτους, ή της ελληνικής δικαιοσύνης, δηλαδή διαθέτει υπερσυνταγματική ισχύ και είναι αυτή, που–ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-θα αποφασίζει πλέον για τη φορολογική καιδημοσιονομική πολιτική του "ελληνικού κράτους"!
Με άλλα λόγια,  αρμοδιότητες, που είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένες αποκλειστικά και μόνο υπέρ της εκάστοτε νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, αποσπώνται από τους συνταγματικά νόμιμους φορείς τους κι εκχωρούνται σε κάποια... ανεξάρτητη αρχή, με απόφαση ξένων δυνάμεων! Δηλαδή, η φορολογική πολιτική θα ασκείται αποκλειστικά και μόνο από την ιδιωτική Ανεξάρτητη Αρχή των Δημοσίων Εσόδων, ενώ οι υπουργοί και η κυβέρνηση απλά θα υπογράφουν και κατόπιν το Κοινοβούλιο θα...επικυρώνει.Τσιμουδιά ο Τζαμπανικολάου, που κατά τ’άλλα κόπτεται για τη νομιμότητα, όταν αυτή βεβαίως αφορά σε καστανάδες, ταξιτζήδες, εστιάτορες, ελεύθερους επαγγελματίεςκλπ. Προβλέπεται δε, ότι πολύ σύντομα η ΑΑΔΕ -σε αντικατάσταση των ΔΟΥ- θα συστήσει ιδιωτικό μηχανισμό είσπραξης οφειλών προς το κράτος.
Αυτούς συγχαίρει το παπαγαλάκι του κατοχικού καθεστώτος, το οποίο μπορεί μεν να τη βγάζει τζάμπα και να μην πληρώνει τους εργαζόμενους στο μηντιακό του όμιλο, αλλά απαιτεί από τους κατοχικούς μηχανισμούς, στυλ ΑΑΔΕ, να «ξεσκίσουν» τους εστιάτορες, που δεν κόβουν αποδείξεις. Θράσος χιλίων μαιμούδων!
Όταν η ανομία, είτε εκπορεύεται από τα μεγάλα αφεντικά-δανειστές, είτε επιβάλλεται υπέρ τους, τότε η... αντικειμενική δημοσιογραφία πανηγυρίζει, θεωρώντας όλους τους πολίτες μαλάκες, λέγοντάς τους ότι τα λεφτά, που θα μαζέψει η ΑΑΔΕ, θα πάνε στο «δημόσιο» ταμείο, μολονότι κι η κουτσή Μαρία γνωρίζει, ότι το ταμείο δεν είναι πλέον δημόσιο κι ότι κάθε έσοδο, κάθε ευρώ, πηγαίνει στην αποπληρωμή τουπαράνομου κι απεχθούς χρέους της χώρας.


Αυτήν την άθλια κυβέρνηση δωσιλόγων και τυχοδιωκτικών καθαρμάτων στηρίζει μέσα από τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ, που διατηρεί ο εν λόγω παπαγάλος πάντων των καθεστώτων και πασών των εξουσιών.


Την κυβέρνηση, η οποία βάσει του νόμου Ν. 4336/2015 (3ο μνημόνο) «δεσμεύεταινα συμβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Μνημονίου πριν αυτές οριστικοποιηθούν και εγκριθούν νόμιμα.».



Την κυβέρνηση, η οποία με το νόμο 4334/2015 (ΦΕΚ 80/6-7-2015), που αφορά στην επικύρωση της Απόφασης της Συνόδου των Αρχηγών των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12/7/2015, αποδέχτηκε ότι "...το ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτηδέσμευσή τους, να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως."



Όλα τα παραπάνω, οι κάθε λογής Τζαμπανικολάου τα αποκρύπτουν εντέχνωςαπό το λαό, περιοριζόμενοι στον καθορισμό μιας ευτελούς και χαμηλού επιπέδου πολιτικής ατζέντας προς το πόπολο. Αναλύσεις της πλάκας, κατασκευή εικονικήςυπεραξίας, υπέρ πολιτικών και πνευματικών μετριοτήτων και γενικά μια τάση υποτίμησηςτης κοινής λογικής και της αξιοπρέπειας.  


Αυτό, άλλωστε, είναι το δόγμα της ξεπουλημένης κατοχικής δημοσιογραφίας, από το 2010, ως σήμερα, το δόγμα Τζαμπανικολάου: Εξαθλίωση για όλους, όχι μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

  

Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!
 askordoulakos
  
Βαθυ Κοκκινο

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2017/07/blog-post_37.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου