Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Π. Αττικής: «Εντέλλεσθε» και απειλή με πειθαρχικές ποινές για την απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση»

aksiologosi-skitsoaxiologisi1

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκρατίας που ασκείται στους εργαζομένους, προκειμένου να συμπληρώσουν τα φύλλα «αξιολόγησης», διαδικασία από την οποία απέχουν στο σύνολό τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, με απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλεί και να τρομοκρατεί συναδέλφους. Καταγγέλουμε στελέχη της Διοίκησης, που γίνονται “βασιλικότεροι του βασιλέως” και με το καρότο της πιθανής λήψης θέσης ευθύνης στο μέλλον και το μαστίγιο των πειθαρχικών διώξεων και των κυρώσεων γενικότερα, διαφημίζουν ως καλό το νόμο της αξιολόγησης», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση.
Σε τέτοιες πρακτικές, όπως τονίζει, καταφεύγει ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου του Βόρειου Τομέα Αθήνας, που εκτός των άλλων με έγγραφό του προς τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, κάνοντας μνεία διατάξεων του Πειθαρχικού Δικαίου τους «εντέλλει να ενημερώσουν ατομικά, αυθημερόν εγγράφως και ενυπόγραφα την υπηρεσία… (για κάθε) ενέργεια».
Ο ΣΥΠΑ καλεί την περιφερειακή Αρχή Δούρου να πάρει άμεσα θέση: «Αποδέχεται τις απειλές και την τρομοκρατία; Δέχεται το “εντέλλεσθε” και την καταπάτηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων; Δέχεται να απειλούν τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις ή με ΕΔΕ (άλλη Διευθύντρια), γιατί απέχουν από την αξιολόγηση; Γιατί δεν «βάζει φρένο» σε αυτές τις πρακτικές;», αναρωτιέται.
«Είναι νόμιμο συνδικαλιστικό μας δικαίωμα η υλοποίηση της απόφασης αυτής και η μη συμμετοχή μας στις διαδικασίες της “αξιολόγησης”. Δεν το ξέρουν; Ή μήπως κάποιοι θεωρούν ότι απευθύνονται σε εργαζόμενους που δεν γνωρίζουν, που κοιτάνε μόνο τον εαυτούλη τους, που φοβούνται και τρομοκρατούνται», υπογραμμίζει.
Η συμμετοχή στη συνδικαλιστική δράση, στην υλοποίηση των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. «Είναι καθήκον όλων μας. Είναι κάλπικες όποιες άλλες προσεγγίσεις. Κανείς να μην αξιολογηθεί. Κανείς να μην γίνει αξιολογητής», επισημαίνει ο ΣΥΠΑ.
«Σε αυτή την απόφαση και αυτή τη φορά προϊστάμενοι και διευθυντές, απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και απλοί υπάλληλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί. Κανείς να μην διαχωρήσει τη θέση του, κι ας βρίσκεται πιο ψηλά στην ιεραρχία, κι ας έχει ευνοϊκότερη εξέλιξη. Όλοι παραδίδουμε στο Σύλλογο τα φύλλα αξιολόγησης συμπληρωμένα μόνο με το ονοματεπώνυμο μας και την υπηρεσία μας», συμπληρώνει.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΠΑ
Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ» ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλεί και να τρομοκρατεί συναδέλφους. Καταγγέλουμε στελέχη της Διοίκησης, που γίνονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» και με το καρότο της πιθανής λήψης θέσης ευθύνης στο μέλλον και το μαστίγιο των πειθαρχικών διώξεων και των κυρώσεων γενικότερα, διαφημίζουν ως καλό το νόμο της αξιολόγησης!!!
Σε αυτή τη λογική και πρακτική κατέφυγε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου του Βόρειου Τομέα Αθήνας, που εκτός των άλλων με έγγραφό του προς τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, κάνοντας μνεία διατάξεων του Πειθαρχικού Δικαίου τους «εντέλλει να ενημερώσουν ατομικά, αυθημερόν εγγράφως και ενυπόγραφα την υπηρεσία… (για κάθε) ενέργεια»!!!
Μπορεί βέβαια να αποτελούν οικτρή μειοψηφία, αυτοί που προσπαθούν άμεσα και έμμεσα να πειθαναγκάσουν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, όμως η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να δώσει απάντηση.
Αποδέχεται τις απειλές και την τρομοκρατία; Δέχεται το «εντέλλεσθε» και την καταπάτηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων; Δέχεται να απειλούν τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις ή με ΕΔΕ (άλλη Διευθύντρια), γιατί απέχουν από την αξιολόγηση; Γιατί δεν «βάζει φρένο» σε αυτές τις πρακτικές;
Την καλούμε να πάρει θέση.
Τα συνδικαλιστικά μας όργανα (ΣΥΠΑ, ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ) έχουν κηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση. Είναι νόμιμο συνδικαλιστικό μας δικαίωμα η υλοποίηση της απόφασης αυτής και η μη συμμετοχή μας στις διαδικασίες της αξιολόγησης.
Δεν το ξέρουν; Ή μήπως κάποιοι θεωρούν ότι απευθύνονται σε εργαζόμενους που δεν γνωρίζουν, που κοιτάνε μόνο τον εαυτούλη τους, που φοβούνται και τρομοκρατούνται.
Κάνουν μεγάλο λάθος.
Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι τους βάζουν στην άκρη, ξεπερνούν την τρομοκρατία και απαντούν.
  • Η προκήρυξη της κινητοποίησης της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την αξιολόγηση παρέχει πλήρη κάλυψη στο σύνολο των υπαλλήλων (Διευθυντών, Προϊσταμένων, υπαλλήλων) και εν προκειμένω στο σύνολο των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και βέβαια και στους συναδέλφους της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου του Βόρειου Τομέα Αθήνας.
  • Παρέχει πλήρη κάλυψη και στους «δόκιμους» συναδέλφους, οι οποίοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Σύμφωνα με το άρθρο 40 του υπαλληλικού κώδικα (ν.3528/2007) οι δόκιμοι υπάλληλοι μονιμοποιούνται αυτοδίκαια με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας.
  • Η συμμετοχή στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, πόσο μάλλον η συμμετοχή σε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ είναι νόμιμο δικαίωμα, που οι εργαζόμενοι το έχουμε κατακτήσει με αγώνες και θυσίες. «Προστατεύεται» από το Σύνταγμα και τους νόμους και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει πειθαρχικό παράπτωμα «η άσκηση συνδικαλιστικής, πολιτικής ή κοινωνικής δράσης».
  • Η επίκληση διατάξεων του Πειθαρχκού Δικαίου είτε για υπάλληλο, είτε για προϊστάμενο, είτε για Διευθυντή, που συμμετέχει στην ΑΠΟΧΗ είναι άστοχη αφού προσπαθεί να κρύψει την απειλή πειθαρχικής δίωξης για ένα ζήτημα, το οποίο δεν συνδέεται με την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων κανενός.
Απέχουμε από τις διαδικασίες τις αξιολόγησης ΤΩΡΑ γιατί:
  • Δεν μπορούμε να αφήσουμε να εφαρμοστεί ο νόμος, να φτάσουμε σε μισθολογικές και βαθμολογικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους με τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και μετά να αντιδράσουμε.
  • Δεν μπορούμε να αφήσουμε να εφαρμοστεί ο νόμος και να δώσουμε την δυνατότητα στον κάθε Περιφερειάρχη να ξεχωρίζει κάποιες θέσεις εργασίας και να τις αμοίβει καλλίτερα ή να κατατάσσει τους υπαλλήλους σε καλλίτερο βαθμό και μετά να αντιδράσουμε. Δεν δεχόμαστε να δημιουργηθούν επιθυμητές και ανεπιθύμητες Διευθύνσεις και Τμήματα.
  • Δεν μπορούμε να περιμένουμε να φτάσουμε σε απολύσεις συναδέλφων μας, να περιμένουμε να ξεδιπλωθεί όλο το σενάριο και μετά να αντιδράσουμε.
  • Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τη δουλειά μας με τα αντιλαϊκά μέτρα, μέσα από την λεγόμενη στοχοθεσία.
  • Δεν θέλουμε να βάλουμε πλάτη σε ιδιωτικοποιήσεις, εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, σε ένα μικρό και επιτελικό κράτος στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων.
Στην διαδικασία της ΑΠΟΧΗΣ έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι. Υπάλληλοι, μόνιμοι και δόκιμοι, Προϊστάμενοι, Διευθυντές. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στη συνδικαλιστική δράση. Η συμμετοχή στη συνδικαλιστική δράση, στην υλοποίηση των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. Είναι καθήκον όλων μας. Είναι κάλπικες όποιες άλλες προσεγγίσεις.
Κανείς να μην αξιολογηθεί. Κανείς να μην γίνει αξιολογητής.
Σε αυτή την απόφαση και αυτή τη φορά προϊστάμενοι και διευθυντές, απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και απλοί υπάλληλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί. Κανείς να μην διαχωρήσει τη θέση του, κι ας βρίσκεται πιο ψηλά στην ιεραρχία, κι ας έχει ευνοϊκότερη εξέλιξη.
Όλοι παραδίδουμε στο Σύλλογο τα φύλλα αξιολόγησης συμπληρωμένα μόνο με το ονοματεπώνυμο μας και την υπηρεσία μας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό φύλλων αξιολόγησης και συνεχίζει καθημερινά το πρόγραμμα περιοδειών και συγκεντρώσεων στις υπηρεσίες, προκειμένου να ολοκληρώσει την διαδικασία, από όλους εάν είναι δυνατόν τους συναδέλφους.
http://ergasianet.gr/2017/06/16/%CF%80-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B8%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%80/

1 σχόλιο:

  1. Συναντιώνται οι "Υπεύθηυνοι" της "Ελληνικής" Ένωσης Τραπεζών με τον Γενς Βάιτνμαν!!!


    ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΆ!
    Για να τελειώνουμε με τον Γκαιμπελισμό ΌΛΩΝ ΣΑΣ!

    Σας παραθέτουμε την "Σχεση" του Marx με τον Bruno Bauer το 1843!!!

    ΜΕ ΘΕΜΑ: Die Judenfrage (Οι Ανίκανοι τόσο της Αριστεράς όσο και της Κουμουνιστικής Αριστεράς το μετάφραζαν "Το Εβραϊκό Ζήτημα" ΛΑΘΟΣ!!! ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ: "ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ"!!!

    Τεράστια ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Άλλωστε Σαυτήν την "ΔΙΑΦΟΡΑ" Πέσανε στην λούμπα το KPD (Κ.Κ.ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ [υπόψιν το KPD είναι Απαγορευμένο μετά το 1945 από τους Αμερικανούς/ΝΑΤΟ ενώ επιτρέπουν το DKP/Γερμανικό Κουμ. Κόμμα!]) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!!!
    Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΕΊΧΕ ΤΗΝ "ΙΕΡΑΣΜΙΑΚΗ" ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!

    Σας παραθέτουμε το Original κείμενο Marx και Bruno Bauer 1843 Braunschweig:


    ......... Sobald es der Gesellschaft gelingt, das empirische Wesen des Judentums, den Schacher und seine Voraussetzungen aufzuheben, ist der Jude unmöglich geworden, weil sein Bewußtsein keinen Gegenstand mehr hat, weil die subjektive Basis des Judentums, das praktische Bedürfnis vermenschlicht, weil der Konflikt der individuell-sinnlichen Existenz mit der Gattungsexistenz des Menschen aufgehoben ist.

    (Κλειδί Είναι) Die gesellschaftliche Emanzipation des Juden ist die Emanzipation der Gesellschaft vom Judentum.




    1. Υ.Γ. Είτε Σας Αρέσει Είτε Όχι ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

    2. Υ.Γ. Die Judenfrage Στην Ελλάδα θα την Αφήσουμε Στα Καπιταλοναζιστικοφασιστικά γουρούνια;; Βλ. "Ο Μεγάλος Δικτάτωρ" του Τσάρλι Τσάπλιν!!!


    .............


    Σώπα Ρέ ΝίκοΥΠΕΞ!!!

    1ον. Τα "Σκόρπια" ΠΡΈΠΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ!!!

    2ον. Ο Ελληνισμός και ο Χώρος Του στα "Σκόρπα" ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ!!!

    3ον. Τα Σύνορα Στα Βαλκάνια ΘΑ Αλλαχθούν! "Φυσική Κατάσταση" όπως γίνεται λόγω της .... "ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" (Βλ. Αμερικάνικη Ιμπεριαλιστική Επέμβαση εδώ και 2 Αιώνες!)

    4ον. Το ΘΕΜΑ "Β. Ηπειρος" ΔΕΝ ΈΚΛΕΙΣΕ! ΜΕ ποιούς "ΚΑΝΟΝΕΣ" έγινε ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

    5ον. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ"! Αντιθέτως οι Αποικιοκράτες ΣΤΈΛΝΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ("Ελληνική" Κυβέρνηση/Πολιτεία) εδώ και εκεί!!! ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ... ΧΘΕΣ!!!

    6ον. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ/ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    7ον. Τα ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΑ Στην Κύπρο ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ!!! Και ΝΙΚΗΦΟΡΑ!!!

    8ον. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΙΚΟ: ΕΟΚ/ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ Ναζιστοφασιστικά ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!! Το Σήμερα Είναι ΜΙΑ Επιβεβαίωση που την βλέπουν και οι ... Αόματοι!!!

    ΚΑΙ ...

    9ον. ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΑΙ (ΛΟΓΟΥ Λακεδισμού) ΕΜΕΙΣ/ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ/ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ/ΜΠΟΡΩ!!!



    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ



    Υ.Γ. Διάβασε και λίγο Μάρξ/Λένιν/Ερνέστο Τσέ!!! Να Νιώσετε!!!


    ................


    Καλά ...Ξεμπερδέματα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΌ Πολιτικό/Πολιτειακό ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ!!!

    Η Μοναδική ΛΥΣΗ Είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ (Παραχαράζωντας μια Τέτοια του Winston Churchill* Φράση Αναφορικά με Τους Πιλότους της RAF!)!!!

    Το Κράτος ΤΩΝ Ελλήνων Είναι ... ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ!!!

    ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΩΤΆ (Από ΌΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ/ΟΡΑΤΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ!!!)!!!



    ^ Ελεύθερη Μετάφραση: Ο Θάνατός ΤΩΝ Ολίγων Έσωσε Τους Πολλούς/Λαό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή