Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΚΚΕ: Καταγγέλλει συμμετοχή αντιδημάρχων δήμου Αχαρνών σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής



Τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αχαρνών και την αντιπολίτευση καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Μενιδίου – Φυλής του ΚΚΕ γιατί δεν προσήλθαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 30 Μάη κατά την οποία η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα έθετε προ ημερήσιας διάταξης δύο ψηφίσματα καταδίκης για τη συμμετοχή δύο αντιδημάρχων του δήμου σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και για την εγκληματικότητα στα σχολεία. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε επειδή δεν υπήρχε απαρτία.

Συγκεκριμένα, η Τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ στην καταγγελία της, αναφέρει:
«Kαταγγέλλουμε στο λαό και τη νεολαία του Μενιδίου τη δημοτική αρχή Αχαρνών καθώς και σύσσωμη την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι σαν σε συγχορδία δεν προσήλθαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε οριστεί για την Τρίτη 30 Μαΐου. Το αποτέλεσμα ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο να μην έχει απαρτία και να αναβληθεί η συνεδρίασή του.
Σημειώνουμε πως το πρωί της ίδια ημέρας οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” την οποία στηρίζει το ΚΚΕ (Βασίλης Τοπαλλιανίδης και Παναγιώτα Αγγελοπούλου) έθεσαν προ ημερήσιας διάταξης δύο ψηφίσματα, το ένα για τη συμμετοχή αντιδημάρχων στην εκδήλωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής και το άλλο για την εγκληματικότητα στα σχολεία.
Με το πρώτο ψήφισμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” καλούνταν το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί και να πάρει θέση για την απαράδεχτη κίνηση της Δημοτικής Αρχής να εκπροσωπηθεί με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από δύο Αντιδημάρχους σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, να πιάσουν στασίδι δηλαδή δίπλα στους υπόδικους Χρυσαυγίτες.
Με το δεύτερο ψήφισμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” έθεταν το ζήτημα της εγκληματικότητας στα σχολεία, αίτημα που έχει εργατικός – λαϊκός κόσμος της περιοχής (γονείς – εκπαιδευτικοί – μαθητές), που όπως γίνεται αντιληπτό επίσης δεν συζητήθηκε. Την ίδια στιγμή έχουν καταθέσει εδώ και δύο μήνες αίτημα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την “εγκληματικότητα στην περιοχή” και η δημοτική αρχή δεν έχει μπει στον κόπο ούτε να τοποθετηθεί επί του αιτήματος, πολύ περισσότερο να το αποδεχτεί.
Καθόλου τυχαία λοιπόν δεν ήταν η παραπάνω στάση της δημοτικής αρχής και των λοιπών δημοτικών παρατάξεων. Ας αφήσουν τώρα τις εκ των υστέρων δικαιολογίες.
Ρωτάμε:
Γιατί η δημοτική αρχή διστάζει να τοποθετηθεί δημόσια για τη στάση των δύο αντιδημάρχων;
Τι διασυνδέσεις έχει η δημοτική αρχή με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής;
Γιατί η αντιπολίτευση (εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί) παίζουν το παιχνίδι της δημοτικής αρχής και δεν καταγγέλλουν ανοιχτά το περιστατικό όπως δημόσια τους κάλεσε το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε από την πρώτη στιγμή;
Γιατί η Χρυσή Αυγή και οι αντιδήμαρχοι που την στηρίζουν απολαμβάνουν τη σιωπηλή στήριξη και ανοχή των άλλων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κτλ;
Γιατί η δημοτική αρχή δεν φέρνει για συζήτηση το θέμα της εγκληματικότητας και την ίδια στιγμή συναναστρέφεται με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής;
Ο λαός και η νεολαία της περιοχής είναι ώρα να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα!
Καλούμε τα σωματεία, τα συνδικάτα και τους φορείς της περιοχής του Μενιδίου να πάρουν αποφάσεις στήριξης του ψηφίσματος που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ».
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/kke-katangellei-simmetoxi-antidimarxon-dimou-axarnon-se-ekdilosi-tis-xrisis-avgis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου