Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

(Στην Αττική δεν μπορεί να δημιουργηθεί αντίστοιχο κίνημα για τα σκουπίδια, υπάρχουν Συριζαίοι προβοκάτορες στις τάξεις του)! Βόλος-Αγωνιστική συμπόρευση:Όχι άλλη αερορύπανση για τα κέρδη των πολυεθνικών-Όχι στην καυση RDF

Βόλο


Όλοι/ες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Τρίτη 6:30 μμ στο αμθ. ΤΕΕ στο Βόλο!!
Την Τρίτη 30 Μαΐου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο Βόλο με θέμα την καύση σκουπιδιών – RDF από την ΑΓΕΤ. Καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η απόλυτη απαγόρευση της καύσης RDF. Η ανοιχτή ή συγκαλυμμένη προπαγάνδα από τα διάφορα «παπαγαλάκια» έχει σκοπό να αποκοιμίσει την κοινωνία. Όμως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Η καύση σκουπιδιών RDF εκλύει επικίνδυνες και καρκινογόνες ουσίες (φουράνια, διοξίνες, βαρέα μέταλλα, μικροσωματίδια κα) και αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο. Αυτό είναι πασίγνωστο και δεν αμφισβητείται από κανένα επιστημονικό φορέα.
Ο αέρας της περιοχής είναι ήδη επιβαρυμένος από τη ρύπανση που προκαλεί η βιομηχανία, τα αυτοκίνητα, το λιμάνι, τα τζάκια και οι σόμπες το χειμώνα κοκ. Ο καρκίνος στην περιοχή μας θερίζει!
Το RDF στην Ελλάδα «παράγεται» από ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες μπορούν να βγάλουν χοντρά λεφτά (και «μαύρα»!) αν μέσα σε αυτό «κρύψουν» επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα ή πολύ απλά αν βαφτίσουν «RDF» τα σύμμικτα απορρίμματα αυξάνοντας έτσι την ποσότητα φθηνού καυσίμου για την ΑΓΕΤ.
Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου (ΥΠΠΕΚΑ) περί τακτικών ελέγχων στην ΑΓΕΤ είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Στην Ελλάδα των μνημονίων η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου έχει αναχθεί σε «υπέρτατο νόμο». Πολύ απλά δεν υπάρχουν «όροι» και «προϋποθέσεις» για ασφαλή καύση RDF.
Η καύση RDF δεν λύνει κανένα κοινωνικό πρόβλημα και στοχεύει μόνο στην αύξηση των κερδών της ΑΓΕΤ, που ας μην ξεχνάμε ανήκει στη γαλλοελεβτική Lafarge-Holcim, τον μεγαλύτερο όμιλο τσιμέντου παγκοσμίως.
Η κοινωνικά συμφέρουσα μέθοδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η επανάχρηση και η κομποστοποίηση σε αποκεντρωμένες μονάδες δημόσιας – δημοτικής ιδιοκτησίας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο το υπόλειμμα των απορριμμάτων που απομένουν προς διάθεση στο 10-15% του σημερινού όγκου και τα οφέλη να επιστρέφουν στην κοινωνία.
Το «επιχείρημα» των θέσεων εργασίας αποτελεί εκβιασμό πίσω από τον οποίο κρύβεται η δίψα για κέρδη από την ΑΓΕΤ. Για αυτό η πολυεθνική τσιμεντοβιομηχανία απαιτεί την απελευθέρωση των απολύσεων με προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Για αυτό έχει αντικαταστήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του μόνιμου προσωπικού της με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.
Πραγματική ανάπτυξη που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες δουλειάς και με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία μπορεί να έρθει μόνο εφόσον η ΑΓΕΤ και κάθε άλλη μεγάλη βιομηχανία περάσει σε δημόσια ιδιοκτησία, σε συνθήκες εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού σχεδιασμού της οικονομίας με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών.

Για αυτούς τους λόγους απαιτούμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να πάρει ρητή απόφαση ενάντια στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ. Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου και όλες τις συλλογικότητες του εργατικού, λαϊκού και περιβαλλοντικού κινήματος σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη στις 6:30μμ στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ.
Εργατική Αυτονομία, ΜΕΤΑ, Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Μαγνησίας, ΛΑΕ Μαγνησίας, Ξεκίνημα
http://www.iskra.gr/%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου