Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Οι Κούρδοι ίδρυσαν PKK στον Πόντο

Οι Κούρδοι ίδρυσαν PKK στον Πόντο

Η είδηση ξάφνιασε όλους όσοι παρακολουθούν την πορεία της κουρδικής οργάνωσης PKK τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλά το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ήταν σαφές. Από το βράδυ της Δευτέρας τουρκικές μονάδες στρατού επιχειρούν στα βουνά του Πόντου, στα ορεινά της Τραπεζούντας, κατά ανταρτών του PKK που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 


Είναι η πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το κίνημα των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία και στα βουνά του Καντίλ που εμφανίζεται κουρδικό αντάρτικο στον νότιο Καύκασο και στα βουνά της Μάτσκα. Σημειώνεται ότι στον ίδιο ορεινό όγκο βρίσκεται και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.




Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Hürriyet», γύρω στις 08.30 το πρωί της Τρίτης τουρκική περίπολος ήρθε αντιμέτωπη με αντάρτες στο βουνό Μάτσκα του Πόντου, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυρών και να πέσει νεκρός ένας Τούρκος αξιωματικός. 

Μετά το περιστατικό στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.



Σύλληψη τριών πραξικοπηματιών στην Αδριανούπολη

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, τρεις άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας που πήραν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα συνελήφθησαν έξω από την Αδριανούπολη.



Όπως γράφει η «Hürriyet», είναι φυγόδικοι και είχαν σκοπό να διαφύγουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, στην πρώτη κατάθεσή τους ομολόγησαν ότι την ημέρα του πραξικοπήματος είχαν αναλάβει την αποστολή να μεταφέρουν τον πρόεδρο της χώρας Τ. Ερντογάν από το προεδρικό μέγαρο σε πλοίο ανοιχτά της θάλασσας του Μαρμαρά. 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από «Hürriyet»

Zougla Newsroom


http://www.zougla.gr/kosmos/article/neo-antartiko-ton-kourdon-ston-ponto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου