Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

(Δικός σας ο σχολιασμός)... Το παράπονο του Αρκά, το Πρώτο Θέμα και το «πέσιμο» στο facebook

«ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΥΝΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ»  – «ΕΧΕΤΕ ΥΠ’ ΟΨΗ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΑ 'ΚΑΘΑΡΗ' ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΑΡΚΑΣ

Καθημερινές αναρτήσεις σκίτσων (και όχι μόνο μία φορά την ημέρα) γίνονται από τη σελίδα ARKAS στο facebook, αλλά το απόγευμα της Κυριακής υπήρξε μια διαφορετική ανάρτηση. Αυτή τη φορά δεν ήταν σκίτσο, αλλά σύντομο σχόλιο –με παράπονο έμοιαζε– για την κριτική που ασκείται στον σκιτσογράφο επειδή συνεργάζεται με έντυπο «από το οποίο βγάζει 
τα προς το ζην». 

Και αυτό, μολονότι, όπως αναφέρεται, εκείνοι που τον κριτικάρουν «διαβάζουν, κοινοποιούν και χρησιμοποιούν με κάθε τρόπο τα σκίτσα του εντελώς δωρεάν» (οι δυο τελευταίες λέξεις με κεφαλαία). Τα σχόλιο προκάλεσε αρνητικές και θετικές αντιδράσεις και ήταν πολλά τα «πεσίματα», σε ένα οποία – το πρώτο χρονικά– απάντησε το «ARKAS -The Original Page». Να δούμε τις αναρτήσεις με της σειρά.
Το αρχικό σχόλιο της ιστοσελίδας έγραφε: «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι χρήστες των social media που διαβάζουν, κοινοποιούν, και χρησιμοποιούν με κάθε τρόπο τα σκίτσα του Αρκά ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, του κάνουν κριτική για το έντυπο από το οποίο βγάζει τα προς το ζην!»

Το «πέσιμο»
Λίγο μετά την ανάρτηση, επισκέπτης της σελίδας έγραψε μεταξύ άλλων: «1ον δεν ειναι ο πρωτος που το κανει και ειναι επιλογη του, δεν τον αναγκασε κανενας. 2ον δεν μπορει να θεωρεις τον εαυτο σου "καλλιτεχνη", να εχεις δημοσιο λογο, να σχολιαζεις τα παντα και τους παντες, να εκτιθεσαι στην κριση ενος κοινου και να περιμενεις μονο θετικη ανταποκριση και καθολου κριτικη απο κανεναν, δηλαδη ελεος. 3ον οταν υποτιθεται οτι σχολιαζεις τα κακως κειμενα της κοινωνικης και πολιτικης ζωης και τα κοινωνικα στερεοτυπα και μετα πας και "σπιτωνεσαι" απο το Πρωτο Θεμα που συμπικνωνει ολα τα παραπανω στην χειροτερη τους εκδοση, μιλωντας για μια εφημεριδα που ειναι ο ορισμος του κιτρινου τυπου (…) και συχνα ακροδεξια και μισαλλοδοξη ρητορικη, οχι απλα δεν θα πρεπε να κουνας το δαχτυλο, αλλα θα επρεπε να κρυβεσαι».

Η απάντηση 
Η άμεση απάντηση της «ARKAS -The Original Page» ήταν η εξής: «Έχετε υπ' όψη σας κάποια 'καθαρή' εφημερίδα στην οποία θα μπορούσε να δουλέψει ο Αρκάς για να βγάλει το ψωμί του ή είσθε της άποψης ότι θα έπρεπε να ζεί από τα likes του FB;»

Άλλα σχόλια 
Σταχυολογούμε πιο κάτω μερικά από τα πολλά σχόλια που συνόδεψαν την ανάρτηση:
** «Καλησπέρα Αrkas! Ευχαριστούμε για τις σπουδαίες στιγμές γέλιου αλλά και τις αλήθειες που λες με τα σκίτσα σου! Αλήθειες αυτοκριτικής & αυτογνωσίας, που οι περισσότεροι Έλληνες ακόμη και τώρα είναι δειλοί να πουν ή να αποδεχτούν. Όσο για τα φασιστοειδή ολων των αποχρώσεων ή τα κομματόσκυλα που σε κράζουν ε αυτοί είναι για τον Παντελή τον θηριοδαμαστή!!»
** «Αν σατυρίζεις τους Δεξιούς και διανέμεις μέσω του Πρώτου Θέματος θα σου την πεσουν οι Δεξιοι και θα σε πούνε Αριστερο, κρατικοδίαιτο, μηχανισμό του συστήματος.... λες και αυτοί τα κάνουν ολα τέλεια και δεν εχουν δώσει δικαιώματα. Αν παλι σατυρίζεις τους Αριστερους θα σε πούνε Χρυζαυγίτη, θα σε πούνε φασίστα... κτλ, λες και αυτοί ειναι οι τέλειοι και τα κάνουν ολα καλά.... Αν παλι τα βάλεις με την ΧΑ θα σε πούνε κουμουνι κτλ....»
** «το θέμα ειναι οτι Ολες οι εφημερίδες ειναι διαπλεκόμενες, ολα τα καναλια και ολα τα περιοδικά. Αν εισαι αρθρογραφος η σκιτσογράφος δεν υπάρχει μέσο να εκδώσεις».
** «κάνε αυτό που ξέρεις και γιαυτο το οποιο σε ακολουθουμε, ασε τους αλλους να ξυρίζονται, αυτοί θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους οταν Ερθουν κυβέρνηση».
** Αρκά κράτα γερά...μην σε πτοούν λεπτομέρειες του ανθρώπινου είδους! Τα social media δώσανε ευκαιρία στη κριτική (που πάντα γινόταν) να γίνεται δημόσια! Για να έχεις φίλους πρέπει να έχεις κ εχθρούς... ** «Δηλαδή αν κάτι είναι μαλακία αλλά είναι δωρεάν είναι υπεράνω κριτικής; Τι κουταμάρες; Από εκεί και πέρα σεβαστό ότι μπορεί ο καθένας να δουλεύει όπου μπορεί για το μεροκάματο»
** «Και επειδη μας δινεις τα σκιτσα σου τσαμπα ρε Αρκα ειναι ξαφνικα ενταξει να συντασσεσαι με δηλωμενα φασιστακια; Αν μας εδινες το σπιτι σου δηλαδη επρεπε να θεωρουμε εθνικο ηρωα; Σεβομαι το τι κανει καποιος προς το ζην οτι και να ειναι αυτο αρκει να μην ειναι κατι κακο οπως να το βοηθας την ΧΑ συστηματικα. Μολις πεφτουνε τα φραγκα θολωνουν τα μυαλα μας ομως ε;»
** «Ανιστοριτοι , ανεκπαίδευτοι!! Ο Αρκάς είναι από τα ελάχιστα άξια άτομα της Ελλάδας πολλά χρόνια τώρα!»
** «Το οτι πανω απο μια δεκαετια ασχολιοταν με λουκρητιες κοκορες και σπειρα απο σπουργιτια και ξαφνικα κανει μαχιμη αντιπολιτευση νομιζεις οτι εχει περασει απαρατηρητο ????»

Τα λάικ
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ανάρτηση στη σελίδα είχε 20 κοινοποιήσεις, 2.500 λάικ και πάμπολλα σχόλια.

 http://harddog-sport.blogspot.gr/2017/05/facebook.html


2 σχόλια:

  1. Ερώτηση (με την κάνη στο κεφάλι): Με ποιούς είσαι ρε; Με μας ή με τους άλλους;;;

    Απάντηση (τρεμάμενη): Μαζί Σας Είμαι! Όχι με τους Άλλους! Μαζί Σας Είμαι!!!

    ..... και ΌΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ..... ΆΛΛΟΙ!!!! Μπάμ και κάτω! Μονά Ζυγά... Δικά Τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές ΟΛΕΣ οι Πολιτικές Προσωπικότητες έφεραν την Χώρα τον Ελληνικό Λαό στο Βάθρο του Βόθρου!

    Ένα μόνο από τα πολλά καλά που έκανε Αυτή η "Πολιτική Προσωπικότητα": Επί Πρωθυπουργίας του κοιτάξτε πόσοι Έλληνες... Μετακόμισαν στο Εξωτερικό!
    Αυτές οι Πολιτικές Προσωπικότητες Στόχο και Σκοπό Έχουν Το Εξανδραποδισμό Του Ελληνικού Λαού! Τα Ίδια κάναν ΌΛΟΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ των Αποικιοκρατών στην Χώρα μας! Από τον ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΌΛΕΜΟ, το 50 το 60 μάλιστα επί της Αμερικάνικης Χούντας τα πράγματα έγιναν πιό "Εξυπνα" οι Δημοκράτες/Αριστεροί/Κουμουνιστές έπερνα πιο εύκολα το Εξιτήριο το Pasaporti για πιο γρήγορο... ξεφόρτωμα!!! Και Αντί για Έλληνες φέρναν κατά δεκάδες χιλιάδες "Οργανωμένα" τα Χουντοβασιλικά Σκατά Πακιστανούς και Φιλλιπινέζους για ένα ξεροκόματο! Ο Πειραιάς Αναστέναξε!!! Και ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΘΥΜΙΘΗΚΑΝ όλοι οι Ελληνες το Ρητό του 40/50 "Στην Ελλάδα Ζείς Δεν Υπάρχει Ελπίς!!!" Ρίξαν ΜΑΎΡΗ ΠΈΤΡΑ όχι Στην Ελλάδα όχι Στον Εαυτό Τους ΑΛΛΆ ΣΑΥΤΌ ΤΟ ΛΑΚΕΔΙΚΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ κ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!

    Αυτές ΌΛΕΣ ΟΙ "Πολιτικές Προσωπικότητες" Κατέστρεψαν την Ελλάδα ΤΩΝ Ελληνικό Λαό!

    Και Η Κατάρα Συνεχίζεται Μέχρι Σήμερα με το ψέμα και την Εθνική Προδοσία!

    Τι να πρωτοθυμηθώ τι να Ξεχάσω;;;;; Τον Εμφύλιο;; Της "Νόμιμες" Εκτελέσεις μέχρι τέλη του 50; Εξωρίες/Δολοφονίες;; Τα Χρωματισμένα Παιδιά που τους κόβαν το μέλλον Τους επειδή οι Γονείς Τους είτανε Αντάρτες Πατριώτες Δημοκράτες Αριστεροί Κουμουνιστές Πραγματικοί Ελληνες;;; Δολοφονικά Του Παρακράτους ΤΩΝ Αγγλοαμερικανών;;; Την Χούντα;;; Την Κύπρο;; Το Σήμερα;;;;

    ΚΑΙ Έχεις την Παραφυάδα του Ανθελληνικού Πολιτικού Συστήματος την "Εκκλησία Της Αγάπης και Της Αλήθειας" να μοιράζουν .... φασολάδες!!!

    Φτού Σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή