Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Εικόνες ντροπής - Πανδαιμόνιο στη Βουλή

Εικόνες ντροπής - Πανδαιμόνιο στη Βουλή

Πρωτόγνωρα πράγματα από τη Μεταπολίτευση και μετά παρακολουθήσαμε στη Βουλή των Ελλήνων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αγόρευε διαπληκτίστηκε αρχικά και στη συνέχεια έσπρωξε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια ο οποίος εκείνη τη στιγμή περνούσε μπροστά από τα έδρανα και κοντοστάθηκε μπροστά του. Το επεισόδιο θα ήταν ακόμα πιο άγριο διότι τον κύριο Δένδια απομάκρυναν ορισμένοι την ώρα που ο κύριος Κασιδιάρης και άλλοι βουλευτές της ΧΑ του πετούσαν πλαστικά μπουκάλια με νερό.

Ο Κασιδιάρης διαπληκτίζεται με τον Δένδια
Ο Κασιδιάρης διαπληκτίζεται με τον Δένδια

Αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος της ΧΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει αυτή την πράξη που ήταν και το χειρότερο υπονοώντας αυτοδικία. Μέσω ενός συμψηφισμού ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να παρουσιάσει ως δικαιολογία ότι το βίαιο συμβάν κατά του Νίκου Δένδια είχε να κάνει με την δίωξη της ηγεσίας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη όταν υπουργός Δημοσίας Τάξης ήταν ο ίδιος ο κύριος Δένδιας.

Τον λόγο πήραν όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου οι οποίοι καταδίκασαν την ενέργεια του Ηλία Κασιδιάρη ζητώντας παραδειγματική τιμωρία τη δική του και της ΧΑ.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο Μάκης Βορίδης ζήτησε την αποβολή όλων των βουλευτών της ΧΑ από τις εργασίες των συναρμόδιων Επιτροπών που συζητούν το πολυνομοσχέδιο ερχόμενος σε άμεση κόντρα με τον ασκούντα καθήκοντα προέδρου κ. Μπαλαούρα ο οποίος στην αρχή είχε προτείνει μομφή κατά του Ηλία Κασιδιάρη και στη συνέχεια να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε την άποψη πως το επεισόδιο αυτό ήταν προμελετημένο και έγινε για να αποπροσανατολιστεί η Βουλή από το κύριο ζήτημα που είναι το πολυνομοσχέδιο και ως εκ τούτου της Χρύσης Αυγή λειτούργησε ως «πολιτική ασπίδα» της κυβέρνησης. 
Τον λόγο πήραν όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου οι οποίοι καταδίκασαν την ενέργεια του Ηλία Κασιδιάρη

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκλεισε το θέμα σε θεσμικό επίπεδο αποδεχόμενος την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να αποβληθεί πάραυτα ο Ηλίας Κασιδιάρης και στη συνέχεια να αποβληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής από τις συζητήσεις των αρμόδιων Επιτροπών κατά το τρέχον διήμερο.


Δείτε το video από τα όσα συνέβησαν στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας:

 


Τι είπε στο zougla ο Ηλίας Κασιδιάρης;

Σε επικοινωνία του zougla.gr με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι ουδέποτε χειροδίκησε εναντίον του Νίκου Δένδια, αλλά αντίθετα του ζήτησε τον λόγο επειδή τον διέκοψε την ώρα που μιλούσε. 

«Είναι παράνομο να διακόπτεις κάποιον την ώρα που μιλάει στη Βουλή. Δεν χειροδίκησα ποτέ, απλώς τον ακούμπησα και τον απώθησα για να συνεχίσω την ομιλία. Θα εκδώσω και σχετική ανακοίνωση που θα εξηγώ πώς έγινε το περιστατικό» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τι αναφέρει η Χρυσή Αυγή;
Μετά το συμβάν η Χρυσή Αυγή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία ο εκπρόσωπος της Ηλίας Κασιδιάρης υπογραμμίζει:

«Ενώ τεκμηρίωνα την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, ένας βουλευτής - από αυτούς που παρέδωσαν την χώρα στους ξένους τοκογλύφους - με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε με σκαιό τρόπο, με σκοπό να δημιουργήσει βίαιο επεισόδιο, για να μην ακούει ο Λαός ότι η βουλή παραδίδει την Εθνική μας Κυριαρχία.

»Τον απώθησα, ως όφειλα, για να περιφρουρήσω το δικαίωμά μου να μιλάω ελεύθερα εντός κοινοβουλίου. Δεν τον χαστούκισα, ούτε τον γρονθοκόπησα, όπως ψευδώς αναφέρουν τα κομματόσκυλα και τα κανάλια της διαπλοκής.

»Στη συνέχεια αποχώρησα από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια συμπαιγνία όλων των μνημονιακών κομμάτων από Σύριζα μέχρι ΝΔ, που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και έχουν υποδουλώσει την χώρα στα δεσμά των ξένων τοκογλύφων».

Διαβάστε επίσης:



http://www.zougla.gr/politiki/article/ikones-ntropis---pandemonio-sti-vouli

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου