Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ευαγγελάτος - Καραμήτρου απαγγέλλουν "δελτίο τύπου" της ασφάλειας για τον "Ρουβίκωνα". (Βίντεο)

Του Γ. Γ

Επανήλθε στον γνωστό της ρόλο η «κυρία στρατηγού» -έτσι αποκαλούν την δημοσιοκάφρο Μίνα Καραμήτρου οι ομόσταυλοι της, εξ αιτίας ότι ο άντρας της είναι μπάτσος- να απαγγέλλει δελτίο τύπου τις ασφάλειας, συνεπικουρούμενη αυτή την φορά από τον Ν. Ευαγγελάτο.



Το επίπεδο του «λειτουργήματος» που επιτελεί, αυτή η μαρκουτσοφόρος, το γνωρίζουμε  από το παρελθόν και ειδικά από την θητεία της Mega. Όταν δεν ήταν ιμάντας ασφαλίτικης προπαγάνδας κοινοποιώντας τις απόψεις των μηχανισμών καταστολής για όσα άτομα στοχοποιούσαν οι μπάτσοι σαν μέλη οργανώσεων μειοψηφικής βίας, απαγγέλλει ένα εν δυνάμει δελτίο τύπου της ασφάλειας για τον «Ρουβίκωνα». Το έκανε στο παρελθόν, όταν άτομα αυτής της αναρχικής συλλογικότητας προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν παρέμβαση σε δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, το έκανε και χτες στην τηλεοπτική εκπομπή του Ευαγγελάτου.

Με αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν ανακάλυψε μια συνέντευξη που είχε δώσει στην ιστοσελίδα μαςτο μέλος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης. Επικαλούμενη, λοιπόν, αποσπάσματά της και προσθέτοντας ένα αχταρμά άσχετων γεγονότων, προσπάθησε να μας παρουσιάσει σαν πειστική την μπατσάδικη εκδοχή για την παρέμβαση που έκαναν πριν δυο μέρες μέλη του Ρουβίκωνα στο Πεδίο του Αρεως.

Μαζί με τον Ευαγγελάτο –αυτόν τον «έγκυρο» δημοσιογράφο ο οποίος όταν δεν αποτελεί πλυντήριο ξεπλύματος ολιγαρχών από τις λαμογίες τους, δεν πέφτει σε ανεκδιήγητες γκάφες, όπως αυτή που παρουσίασε σαν αληθινό περιστατικό απόσπασμα από την ταινία «The Interview», όπου φαινόταν ένα κοριτσάκι στη Βόρεια Κορέα να τραγουδά ένα ...τραγούδι «μίσους», ή δεν παρουσιάζεται -με το αζημίωτο άραγε;- σαν σπόνσορας συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας) ανέλαβαν, από τον άμβωνα της τηλεοπτικής τους εκπομπής, να μας απαγγείλουν, για άλλη μια φορά, ένα τροπάρι made in police.

«Η ομάδα Ρουβίκωνας φέρετε να έχει αποφασίσει να πάρει τον νόμο στα χέρια της», ο πρώτος ψαλμός του Ευαγγελάτου.  «Ο Ρουβίνωνας θέλει να αντικαταστήσει και την αστυνομία», το απολυτίκιο της Καραμήτρου.

Πιστοί και οι δυο τους στην γκεμπελική άποψη «μην αφήσεις την αλήθεια να μας χαλάσει ένα ωραίο παραμύθι», έκαναν ένα τουρλουμπούκι την παρουσία μελών του Ρουβίκωνα στο πεδίο του Αρεως, μια περασμένη δράση αυτής της συλλογικότητας στο «μαγαζί» του «κομιστή», την συμμετοχή του «Ρουβίκωνα» σε μια πορεία ενάντια στα ναρκωτικά που είχε γίνει πριν αρκετούς μήνες στα Εξάρχεια, και την προγραμματισμένη για της 20 Μάη εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η πολιτική ταυτότητα αυτής της οργάνωσης, για να προβοκάρουν αυτή την συλλογικότητα.


Δεν αξίζει να αναφερθούμε περισσότερο στους δυο αυτούς δημοσιοκάφρους. Δυο μόνο υπολεπτομέρειες.
Το βίντεο με την παρουσία των μελών του «Ρουβίκωνα» το είδαν. Το κείμενο που το συνοδεύει τους … διέφυγε. Προφανώς, γιατί γελοιοποιεί όλο το σκηνικό που έστησαν.
Στην ίδια εκπομπή, καπάκι στην αναφορά του «Ρουβίκωνα», ακολουθεί η είδηση για μια ληστεία. Ολοφάνερος ο συνειρμός που θέλουν να δημιουργήσουν στους τηλεθεατές τους.

Με την ευκαιρία όμως, δεν αντιστεκόμαστε στον πειρασμό να παραθέσουμε μια περασμένη ανάρτησή μας για την Μίνα Καραμήτρου.

 "Eτσι μου είπαν να πω, έτσι είπα"

Συνέβη προχτές αλλά εμείς σήμερα το μάθαμε και σας το μεταφέρουμε.

Βγαίνει στο κεντρικό δελτίο του Mega η δημοσιοκάφρος Μίνα Καραμήτρου, απ’ τα πιο πιστά παπαγαλάκια των μπάτσων, και αμολάει την παπαριά της. Ότι δηλαδή ένας από τους συλληφθέντες –τον κατονόμασε- που οι μπάτσοι παρουσιάζουν σαν μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», έκανε σκοποβολή με Καλάζνικοφ στon Yμηττό ενώ οι ασφαλίτες τον παρακολουθούσαν.

Αργότερα στο κυλικείο του σταθμού, όπου υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι του Mega, την πλησιάζει συνάδελφος της και την ρωτάει: Καλά ρε Μίνα αφού τον παρακολουθούσαν να κάνει σκοποβολή, δεν τον ακολούθησαν μετά οι αστυνομικοί, να δουν που θα πάει το όπλο και έτσι να ανακαλύψουν την γιάφκα των τρομοκρατών;

Και εκείνη εντελώς αφοπλιστικά του απαντάει: Α. δεν ξέρω, έτσι μου είπαν να πω έτσι είπα!!!

Τα σχόλια φυσικά περιττεύουν.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου