Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Ο «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» και Η ΜΝΗΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΛΟΣ…

«Η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο την περασμένη Πέμπτη, στον βαθμό που συμβόλιζε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές δήθεν κατά των «ανάλγητων τραπεζιτών», αποτελεί την απόλυτη ειρωνεία. Αν κάτι εκπροσωπεί ο κ. Παπαδήμος με την πορεία στο δημόσιο βίο όλα τα χρόνια, είναι την «καλή Ελλάδα», την Ελλάδα της προόδου, της φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης, του κοσμοπολιτισμού και των διεθνών διακρίσεων με όπλο την παιδεία και την συνεπή και συνεχή προσπάθεια»(Καθημερινή, Ε. Χρυσολωρά, 28-5-2017).
Ακούραστα τα παπαγαλάκια. Με την αγιαστούρα στο χέρι και όποιος αντέξει. Ο Παπαδήμος ο …καλός ο άνθρωπος, ο κεντρικός τραπεζίτης, που ευλόγησε την «φούσκα» του χρηματιστηρίου, ο τραπεζίτης που νταραβερίστηκε με την Goldman Shacs για να επιτευχθεί η είσοδος στην ΟΝΕ και να ανοίξει ο δρόμος για τον αρμαγεδώνα που ακολούθησε, ο Παπαδήμος πρωθυπουργός με όπλο την καρμανιόλα του δεύτερου μνημονίου, το προβεβλημένο στέλεχος της Τριμερούς, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Και όμως έχουν περάσει λιγότερα από έξι χρόνια από τότε που κλήθηκε να ολοκληρώσει τις «συνεπείς και συνεχείς προσπάθειές του». Για το καλό όλων; Νομίζεις ότι διαβάζεις κάποια λόγια που αφορούν άλλη χώρα, άλλα πρόσωπα, άλλες συνθήκες, νομίζεις ότι διαβάζεις το παραμύθι με την Χιονάτη και τους επτά νάνους.
Και όμως. Είμαστε εδώ. Εδώ που ο εφιάλτης συνεχίζεται. Εδώ που η μνήμη, φαίνεται ότι είναι πλέον απαγορευμένη.
Ας θυμηθούμε, λοιπόν.
Ας θυμηθούμε και εμείς την ωραία ατμόσφαιρα και ορισμένα από τα όσα διαδραματίσθηκαν προτού επιβληθεί και επισήμως η «λύση» Παπαδήμου με την ορκωμοσία του, τότε στις 11 Νοέμβρη του 2011.
Λίγες μόνο ημέρες πριν, όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η Figaro, ο Σαρκοζί, κατά την διάρκεια της συνάντησης των G20 και ενώ συνομιλεί με τον Μπάρακ Ομπάμα στις Κάννες, αποκαλεί «τρελό και καταθλιπτικό» τον Παπανδρέου, ο οποίος προηγουμένως είχε εκφράσει τις διαθέσεις του να εξαγγείλει δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Χ. Καστανίδη, «Μετά από την αποδόμηση απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου στις παρελάσεις η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε μία σοβαρή αδυναμία να εφαρμόσει την πολιτική της. Στον κίνδυνο κυβερνητικής αμφισβήτησης το δημοψήφισμα ήταν η μόνη δημοκρατική κίνηση που μπορούσαμε να κάνουμε».
Ο Παπανδρέου με συνοπτικές διαδικασίες εξωθείται σε παραίτηση.
Ενδεικτικό είναι και το παρακάτω σκίτσο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.
– Μετά τους Μερκοζί… οι Παπασκόνι! Οι «Μερκοζί» δεν είναι άλλοι από τους Μέρκελ και Σαρκοζί που απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες τους «Παπασκόνι», δηλαδή τους Παπανδρέου και Μπερλουσκόνι. Το σκίτσο δημοσιεύεται αρχικά στη γαλλική Le Monde και στην συνέχεια στην ιταλική Corriere della Sera και την ισπανική El Pais.
Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτηρίζει απαραίτητη την «πολιτική σαφήνεια» στην Ελλάδα πριν από την αποδέσμευση της πρόσθετης οικονομικής βοήθειας, ξεκαθαρίζοντας ότι «Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε, από την άποψη του ΔΝΤ και των κριτηρίων του, είναι η πολιτική σαφήνεια. Αυτή είναι μια προϋπόθεση για να προχωρήσει κάθε διαπραγμάτευση και κάθε αποδέσμευση δόσης». Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπως άλλωστε και το ελληνικό ανεβαίνουν καθώς οι «αγορές» διαβάζουν με ευνοϊκό τρόπο τις «απολύσεις» των Παπανδρέου-Μπερλουσκόνι.
Εκτός από την πλευρά του ΔΝΤ, εχέγγυα για την «πολιτική σαφήνεια» απαιτεί ή μάλλον επιβάλλει και μάλιστα με τελεσίγραφα και η πλευρά της ΕΕ. Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώνει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τις επόμενες ώρες κοινή επιστολή με πέντε υπογραφές, εκείνες του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για να προχωρήσουν στην εκταμίευση της έκτης δόσης.
Ο Σαμαράς απαντά με γραπτή του δήλωση, ότι «Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια», θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει εξηγήσει γιατί έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων του Οκτωβρίου. «Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέσει σε αμφιβολία», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο μεγάλος πατριώτης Σαμαράς με άλλα λόγια δέχεται να δεσμευτεί προφορικά, αλλά προτιμά να μην το κάνει γραπτά. Κάτι σαν το Κούγκι, δηλαδή…
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα συνεχίζεται μια άνευ προηγουμένου παρασκηνιακού τύπου διαδικασία, ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», με αλλεπάλληλες συναντήσεις και «μαγειρέματα» μεταξύ των κομμάτων (ΝΔ, Πασοκ, Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη).
Στο τραπέζι μπαίνουν τα ονόματα του Φ. Πετσάλνικου, του Α. Κακλαμάνη, του καθηγητή Γιάννη Κουκιάδη, προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του Β. Σκουρή προέδρου του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών κοινοτήτων, αλλά και του Λ. Παπαδήμου.
Μπακογιάννη και ΜιχελάκηςΡαγκούσης και Διαμαντοπούλου σπρώχνουν με δηλώσεις τους την «λύση» και καταφέρονται ενάντια στις όποιες καθυστερήσεις, ενώ ο Τσίπρας ζητάει εκλογές.
Στις 9 Νοεμβρίου το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώνει και επισήμως ότι έγινε πρόταση στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο και έκανε αποδεκτούς τους όρους που έθεσε ο τελευταίος και οι οποίοι είναι οι εξής:
– Υπογραφή και των δύο μεγάλων κομμάτων στο έγγραφο των δεσμεύσεων που ζήτησε το Eurogroup, προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας μας (όρος που έθεταν οι Βρυξέλλες).
– Μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
– Το νέο κυβερνητικό σχήμα να έχει μεγαλύτερο βίο και πέρα από την 19η Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, σύμφωνα με την αρχική συμφωνία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνάντηση τους.
– Ο κ. Παπαδήμος δεν θέτει θέμα αλλαγής του οικονομικού επιτελείου.
Το Μαξίμου δηλώνει ότι, αν συμφωνήσει με αυτούς τους όρους η ΝΔ, το όνομα του Λουκά Παπαδήμου θα ανακοινωθεί ως νέου πρωθυπουργού στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το πρωί της Πέμπτης.
Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ στην παραπάνω εξέλιξη είναι ότι δεν απαντά σε διαρροές και προσθέτει: «Ουδέν άλλο σχόλιο».
Στις 10 Νοεμβρίου η «λύση» Παπαδήμου είναι γεγονός, ενώ για την επομένη ορίζεται η ορκωμοσία της κυβέρνησής του, την οποία συναποτελούν 35 μέλη στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου, 6 βουλευτές της ΝΔ και 4 του ΛΑΟΣ.
«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο, είναι σαν να πρέπει να διαλέξουμε δήμιο», δηλώνει στο Mega η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, ενώ η ανακοίνωση του ίδιου του ΚΚΕ, ανάμεσα στ’ άλλα, αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου έγινε για να σωθεί η πλουτοκρατία, με αποτέλεσμα να πτωχεύσουν ολοκληρωτικά η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ανεξάρτητα από τη διάρκειά της η νέα κυβέρνηση της πλουτοκρατίας θα πάρει μέτρα για 10 – 15 χρόνια, με νέα μνημόνια που μπροστά τους ωχριά η μέχρι τώρα βαρβαρότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει. Στις 27 Οκτώβρη αποφασίστηκε η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και βρίσκεται προ των πυλών η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Θα επιχειρήσουν να περάσουν την καπιταλιστική πολιτική με την ιδεολογική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, την καταστολή και την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων και μαύρης προπαγάνδας μέσα από τα ΜΜΕ».
Ο Τσίπρας δηλώνει, ότι «η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός δεν έχουν εκλεγεί και δεν έχουν λογοδοτήσει στο λαό και αυτό αποτελεί ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας».
Εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Γρηγόρης Ψαριανός δηλώνει για τον Λουκά Παπαδήμο ότι «Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία, από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα Χρηματιστήρια, την Ευρώπη και τον μέσο πολίτη» .
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος δηλώνει ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι, στη σημερινή οριακή συγκυρία, η τελευταία ελπίδα της χώρας».
Την ίδια στιγμή, υψηλά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών χαιρετίζοντας την «λύση» Παπαδημού, ενώ, αντίθετα, «νευρικές» χαρακτηρίζονται οι διεθνείς «αγορές», λόγω της αστάθειας στην Ιταλία.
Στις 12 Φλεβάρη 200.000 διαδηλωτές κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας δίνοντας πραγματικές μάχες για να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο. Η Αθήνα κυριολεκτικά φλέγεται. Στις 13 Φλεβάρη ψηφίζεται η πρόταση νόμου για τη συμφωνία του 2ου Μνημονίου («Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας»), που υποβάλλει η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Λίγους μήνες αργότερα, το Μάη του 2012, ο «καλός ο άνθρωπος», έχοντας τελειώσει την «δουλειά», που ανέλαβε με ύψιστη, είναι αλήθεια, αίσθηση του χρέους του (και ο νοών νοείτο) παρέδωσε την σκυτάλη.
Και επειδή η αχαριστία βασιλεύει θα κλείσουμε μ’ ένα, διδακτικού πρώτα απ’ όλα ύφους, απόσπασμα από την εφημερίδα το Βήμα, μια από τις εφημερίδες που συνέβαλε στο να επιβληθεί η «λύση» Παπαδήμου, όπως εξάλλου και η «λύση» Σημίτη και όχι μόνο.
Βγάλτε τα στραβά σας και διαβάστε αγνώμονες:
«Περιττό δε να πούμε ότι η παρουσία του στα δημόσια πράγματα της χώρας υπήρξε υποδειγματική. Λιτός, εργατικός, με υψηλό αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος, και συνάμα ευγενικός και καλοσυνάτος, ουδέποτε προκάλεσε κάποιον ή το κοινό αίσθημα (sic!!!)»
Όσοι είστε λοβοτομημένοι προσέλθετε να προσκυνήσετε.
ΩΣ ΕΔΩ…
Δημοσιεύθηκε από Λ

https://anarchypress.wordpress.com/2017/05/30/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC/

1 σχόλιο:

  1. Όταν είμαστε σε Πόλεμο και γίνεται Προδοσία η Ποινή Είναι στο Εκτελεστικό Απόσπασμα!

    Όλοι Αυτοί οι Ιδιοι λέγαν ότι "Βρισκόμαστε σε Οικονομικό Πόλεμο"! Στον Οικονομικό Πόλεμο τα Όπλα Είναι Αλλά (προς το παρόν) Είναι Οικονομικά!
    Όταν Σαυτόν τον Εθνικό Οικονομικό Πόλεμο γίνεται Προδοσία (που έγινε) Η Ποινή Είναι η Ιδια: Δίκη και Εκτέλεση!

    Τί ΔΕΝ Καταλαβαίνεται;;;;



    Σημ.: Ο Clausewitz έλεγε ότι ο Πόλεμος Είναι Πολιτική με Αλλά Μέσα!!! Και η Πολιτική Είναι .... Οικονομία δηλ. Χρήμα - Money - Buissens!!! Πόλεμος Εστί Οικονομία και Οικονομία Εστί Πόλεμος (Καπιταλισμός Ιμπεριαλισμός έλεγε κάποιος Marx Engels and Lenin!!!)!




    --------- £££££££££££££¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥€€€€€€€€€€€€€$$$$$$$$$$$$$@@@@@@@@@@@...


    Κ. Μητσοτάκης!


    Αυτές ΟΛΕΣ οι Πολιτικές Προσωπικότητες έφεραν την Χώρα τον Ελληνικό Λαό στο Βάθρο του Βόθρου!

    Ένα μόνο από τα πολλά καλά που έκανε Αυτή η "Πολιτική Προσωπικότητα": Επί Πρωθυπουργίας του κοιτάξτε πόσοι Έλληνες... Μετακόμισαν στο Εξωτερικό!
    Αυτές οι Πολιτικές Προσωπικότητες Στόχο και Σκοπό Έχουν Το Εξανδραποδισμό Του Ελληνικού Λαού! Τα Ίδια κάναν ΌΛΟΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ των Αποικιοκρατών στην Χώρα μας! Από τον ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΌΛΕΜΟ, το 50 το 60 μάλιστα επί της Αμερικάνικης Χούντας τα πράγματα έγιναν πιό "Εξυπνα" οι Δημοκράτες/Αριστεροί/Κουμουνιστές έπερνα πιο εύκολα το Εξιτήριο το Pasaporti για πιο γρήγορο... ξεφόρτωμα!!! Και Αντί για Έλληνες φέρναν κατά δεκάδες χιλιάδες "Οργανωμένα" τα Χουντοβασιλικά Σκατά Πακιστανούς και Φιλλιπινέζους για ένα ξεροκόματο! Ο Πειραιάς Αναστέναξε!!! Και ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΘΥΜΙΘΗΚΑΝ όλοι οι Ελληνες το Ρητό του 40/50 "Στην Ελλάδα Ζείς Δεν Υπάρχει Ελπίς!!!" Ρίξαν ΜΑΎΡΗ ΠΈΤΡΑ όχι Στην Ελλάδα όχι Στον Εαυτό Τους ΑΛΛΆ ΣΑΥΤΌ ΤΟ ΛΑΚΕΔΙΚΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ κ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!

    Αυτές ΌΛΕΣ ΟΙ "Πολιτικές Προσωπικότητες" Κατέστρεψαν την Ελλάδα ΤΩΝ Ελληνικό Λαό!

    Και Η Κατάρα Συνεχίζεται Μέχρι Σήμερα με το ψέμα και την Εθνική Προδοσία!

    Τι να πρωτοθυμηθώ τι να Ξεχάσω;;;;; Τον Εμφύλιο;; Της "Νόμιμες" Εκτελέσεις μέχρι τέλη του 50; Εξωρίες/Δολοφονίες;; Τα Χρωματισμένα Παιδιά που τους κόβαν το μέλλον Τους επειδή οι Γονείς Τους είτανε Αντάρτες Πατριώτες Δημοκράτες Αριστεροί Κουμουνιστές Πραγματικοί Ελληνες;;; Δολοφονικά Του Παρακράτους ΤΩΝ Αγγλοαμερικανών;;; Την Χούντα;;; Την Κύπρο;; Το Σήμερα;;;;

    ΚΑΙ Έχεις την Παραφυάδα του Ανθελληνικού Πολιτικού Συστήματος την "Εκκλησία Της Αγάπης και Της Αλήθειας" να μοιράζουν .... φασολάδες!!!

    Φτού Σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή