Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

(Η πλύση εγκεφάλου υπέρ της πορνείας συνεχίζεται! Το να πουλάς το κορμί σου δεν είναι εργασία, είναι σκλαβιά την εποχή της νεοβαρβαρότητας του ύστερου καπιταλισμού! Η αποενοχοποιημένη ενσωμάτωση της πορνείας στους κλάδους εργασίας οδηγεί στο "ατομικό δικαίωμα'' να "αυτοπουληθεί" κάποιος ως σκλάβος! Αυτή είναι η κοινωνική οικονομία για την οποία κάποιοι "αριστεροί" μας ζαλίζουν... τον έρωτα); Αυτοδιαχειριζόμενος οίκος ανοχής στο Άμστερνταμ

Ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος οίκος ανοχής άνοιξε τις πόρτες του στο Άμστερνταμ με την άδεια του δημάρχου, Έμπερχαρτ βαν ντερ Λαν.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που από καιρό είχαν προτείνει εργάτριες του σεξ και τοπικοί αξιωματούχοι με σκοπό να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο και να γκρεμίσουν την βιομηχανία που έχει στήσει το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα. Συγκεκριμένα το πλάνο προβλέπει οι εργάτριες του σεξ να δουλεύουν ανεξάρτητα χωρίς να βρίσκονται στο έλεος ή να δίνουν τα κέρδη σε κανένα μαστροπό. 

Εξαιτίας της εμπλοκής του δημάρχου στο σχέδιο, το κοινό το έχει ονομάσει "δημοτικό μπορδέλο". Ο χώρος είναι αρκετός για να μπορούν ταυτόχρονα 40 γυναίκες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο Δήμος είχε αγοράσει το κτίριο πριν δέκα χρόνια από τον διαβόητο ιδιοκτήτη οίκων ανοχής, "Χοντρού" Τσάρλς Γκέρτς. Κατόπιν πωλήθηκε σε ένα ταμείο κοινωνικών επενδύσεων που με τη σειρά του το νοίκιασε στην οργάνωση My Red Light - την πρώτη ολλανδική κολλεκτίβα εργατριών του σεξ. 
Η οργάνωση δήλωσε ότι πρόκειται για ένα "όνειρο που έγινε πραγματικότητα" και το περιγράφει ως "την πρώτη επιχείρηση αυτού του είδους η οποία ανήκει σε εργάτριες του σεξ". Τα κέρδη της επιχείρησης, όπως σημειώθηκε, θα επενδύονται για τη βελτίωση της θέσης των εργατριών. 
Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ολλανδία από το 2000, καθώς με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής θα αναγκάζονταν να βγάλουν άδειες και να συμβαδίζουν με τους κανονισμούς των δήμων. Με αυτή την πρωτοβουλία ήλπιζαν πως θα καθαρίσει η βιομηχανία του σεξ, όπου οι εργάτριες θα κέρδιζαν περισσότερα χωρίς να δίνουν μερίδιο στους μαστροπούς. Το σχέδιο όμως απέτυχε και το Άμστερνταμ συνέχισε να είναι μια πολύ σημαντική πόλη για τους διακινητές. Έτσι ο δήμος ξεκίνησε να βάζει λουκέτα στον διασημότερο δρόμο της πόλης. 
Ακόμη και αυτή η πρωτοβουλία όμως έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα: Οι τιμές αυξήθηκαν ενώ πολλοί ιδιοκτήτες οίκων ανοχής έβαζαν τις γυναίκες να πληρώνουν για το παράθυρό τους ακόμη και αν δεν εργάζονταν. Ο νέος αυτός οίκος ανοχής δίνει, όμως, στις Αρχές την ελπίδα πως τα πράγματα θα γίνουν πιο ασφαλή για τις γυναίκες που θα εργάζονται πλέον ανεξάρτητες και υπό καλές συνθήκες. 
http://tvxs.gr/news/life/aytodiaxeirizomenos-oikos-anoxis-sto-amsterntam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου