Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

(Η πριμοδότηση κάθε μορφής ανορθολογισμού και η συστηματική αποδυνάμωση της κριτικής σκέψης από τους μηχανισμούς του ύστερου καπιταλισμού φέρνει πολλά τέρατα στην κοινωνική επιφάνεια - και όχι μόνο στο διαδίκτυο. Μην λησμονείς Μούσα και τα πασουμάκια του προφήτη... Φούφουτου)! Το «θαλάσσιο τέρας» και… τα «τέρατα» του διαδικτύου

Το «θαλάσσιο τέρας» και… τα «τέρατα» του διαδικτύου
Γιγάντιο θαλάσσιο τέρας. Με χαυλιόδοντες. Και πλοκάμια. Είναι εξωγήινο. Κι έχει βγει από τους χειρότερους εφιάλτες σας. Εντυπωσιαστήκατε; Το διαδίκτυο, ναι. Και εντυπωσιάστηκε και υστερίασε κατά την προσφιλή του συνήθεια. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα… τέρατα του διαδικτύου. 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.... Όλα ξεκίνησαν όταν «ένα γιγάντιο πλάσμα της θάλασσας», ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Ινδονησία. Στο νησί Σέραμ. 

Το κουφάρι ανακάλυψε ένας 37χρονος ψαράς. Ο Ασρούλ Τουανακότα διαπίστωσε ότι είχε μπροστά του το πτώμα - σε αποσύνθεση - ενός νεκρού θαλάσσιου πλάσματος με μήκος 50 πόδια, δηλαδή λίγο παραπάνω από 15 μέτρα. Έμοιαζε με γιγάντιο καλαμάρι καθώς υπήρχαν κάποια κατάλοιπα που έμοιαζαν με πλοκάμια. 
Οι κάτοικοι του νησιού τρομοκρατήθηκαν αλλά όχι αρκετά για να μείνουν μακριά του. Εξάλλου πως αλλιώς θα μπορούσαν να τραβήξουν φωτογραφίες και selfies. Το διαδίκτυο κινητοποιήθηκε φυσικά άμεσα και ξεκίνησε το γνωστό παιχνίδι εικασίας. Τι είναι αυτό το τέρας; Μήπως είναι εξωγήινος; 

Καταρχήν πρόκειται για το κουφάρι ενός πλάσματος. Καθώς οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι εικασίες ή οι τρομοκρατικές θεωρίες κατέκλυζαν το διαδίκτυο, η επιστημονική κοινότητα είχε άλλη δουλειά. Να βρει απαντήσεις. Τι είναι αυτό; Πως έφτασε στο ινδονησιακό νησί και κυρίως γιατί; 
Ο Τζορτζ Λέοναρντ επικεφαλής της εταιρείας Προστασίας Ωκεανών είπε στη HuffPost ότι το κουφάρι ανήκει το πιθανότερο σε μια φάλαινα, κρίνοντας από τα τμήματα του προεξέχοντος σκελετού και τις διακρινόμενες μπαλαίνες. 
Το περίεργο σχήμα του πλάσματος από την άλλη οφείλεται στα αέρια αποσύνθεσης που φούσκωσαν την φάλαινα. Εξάλλου το νησί βρίσκεται κοντά σε μια θαλάσσια διαδρομή που χρησιμοποιούν οι φάλαινες για την μετανάστευσή τους. Έτσι είναι λογικό κάποια να βρέθηκε εκεί κοντά. 
Σύμφωνα με το Live Science όμως οι νεκρές φάλαινες βυθίζονται συνήθως στον ωκεανό παρέχοντας μάλιστα φαγητό για πολλά χρόνια στα πλάσματα που κατοικούν στην περιοχή. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η φάλαινα μάλλον προσβλήθηκε από βακτηριακή λοίμωξη και γι’ αυτό παρήγαγε περισσότερα από τα συνηθισμένα αέρια ενώ εκτιμάται ότι έχασε τη ζωή της σε ζεστά νερά, πράγμα που επέτρεψε τη συσσώρευση βακτηρίων και αερίων που φούσκωσαν κι άλλο το σώμα της. Επίσης είναι πιθανό να είχε έναν αφύσικο θάνατο αφού τη χτύπησε πλοίο. 
Τα περίεργα φαινόμενα και πλάσματα της θάλασσας είναι κάτι το υπαρκτό. Ο λόγος όμως που είναι περίεργα, είναι επειδή δεν τα έχουμε ξαναδεί ή δεν τα γνωρίζουμε. Όχι επειδή δεν συμβαίνουν. Πλέον όμως τα smartphones και το διαδίκτυο αναλαμβάνουν δράση πριν η επιστημονική κοινότητα μπορέσει να αποφανθεί.  
Όπως σημειώνει η Washington Post, σχετικά πρόσφατα δυο ψαράδες στη δυτική ακτή της Αυστραλίας βρήκαν στη θάλασσα ένα πλωτό μπαλόνι από σάρκα. Αμέσως εκτιμήθηκε ως σημάδι εξωγήινης εισβολής. Τελικά ήταν μια νεκρή φάλαινα. Οι ψαράδες τράβηξαν φωτογραφίες και σημείωσαν ότι μέχρι οι ίδιοι να γυρίσουν στην ακτή οι καρχαρίες έπεσαν πάνω στο πλάσμα δαγκώνοντάς το μέχρι που ξεφούσκωσε. 
Επίσης φέτος ένα γιγάντιο τριχωτό πλάσμα βρέθηκε νεκρό σε παραλία των Φιλιππίνων. Οι ντόπιοι πίστεψαν ότι το ασυνήθιστο περιστατικό προκλήθηκε από έναν πρόσφατο σεισμό. Και ο γύρος των selfies ξεκίνησε. Το ίδιο και οι εικασίες. 
Το ζήτημα έγινε φυσικά viral με κάποιους χρήστες του διαδικτύου να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα «Άππα». Σημειώνεται ότι το «Άππα» είναι ένα φανταστικό ζώο - χαρακτήρας από την σειρά κινουμένων σχεδίων «Avatar: The Last Airbender» του Nickelodeon. Υπήρξαν κι άλλες εμπνευσμένες θεωρίες. 
To «Άππα»

Αλλά τελικά ήταν και πάλι το κουφάρι μιας φάλαινας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες είχε γίνει λευκό λόγω της εκτεταμένης αποσύνθεσης. Είχε πεθάνει δυο εβδομάδες νωρίτερα αφού είχε χτυπηθεί από πλοίο. Αυτά και άλλα πολλά είναι τα τέρατα του διαδικτύου. 
http://tvxs.gr/news/internet-mme/thalassio-teras-kai-ta-terata-toy-diadiktyoy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου