Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

(Οι Συριζαίοι "μάνατζερ" του καπιταλισμού είναι και εδώ)! Επιτρέπεται η ΕΥΔΑΠ να κόβει νερό που έχει πληρωθεί; Από το Μανώλη Μαστοράκη, μέλος ΔΣ Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

mastorakis-eidap2
Σαν να μην έφταναν οι διακοπές υδροδότησης, στον χτυπημένο από τα μνημόνια πολίτη που δεν έχει την δυνατότητα πια να ανταποκριθεί ακόμα και στον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.
Σαν να μην έφτανε το βουνό μέτρων, φόρων και όλων των δεινών που τους έχουν φορτώσει οι προηγούμενες αλλά και η τωρινή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, ενδεδυμένη βεβαίως το μανδύα του Αριστερού, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχει επιδοθεί στο κυνήγι, ακόμα και των χρηστών που, έστω και με δυσκολία, καταφέρνουν να ανταποκριθούν, έστω και καθυστερημένα στην εξόφληση του λογαριασμού του νερού.

Είναι χαρακτηριστικό, και δεν είναι μοναδική περίπτωση, και δεν γνωρίζω εάν οφείλεται σε ασυνεννοησία ή αδυναμία ή ανικανότητα της διοίκησης να μοιράσει δυο γαϊδάρων άχυρα ότι ακόμα και εάν έχεις εξοφλήσει τον λογαριασμό σου, η ΕΥΔΑΠ μπορεί και να σου κόψει το νερό.
Ναι καλώς διαβάσατε ακόμα και να πληρώσεις η ΕΥΔΑΠ μπορεί και να στο κόψει.
Χαρακτηριστικά, γιατί πάντα όταν κάνεις καταγγελία, πρέπει να το στοιχειοθετείς διότι οι καιροί είναι πονηροί και πολλοί πονηροί υπάρχουν, βρέθηκα αντιμέτωπος με το εξής περιστατικό:
Στα πλαίσια της βάρδιας μου λοιπόν δέχτηκα σήμα για στέρηση υδροληψίας στην παροχή .
Άμεσα το συνεργείο μας επενέβη ώστε να διαπιστωθεί το πρόβλημα και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια σοκαριστική εικόνα. Το νερό ήταν κομμένο και η πολίτης με το μικρό της παιδί στο χέρι δικαίως να διαμαρτύρεται ότι έχει εξοφλήσει τον λογαριασμό της και πώς προβήκαμε σε διακοπή;
Φυσικά την καθησυχάσαμε και ανοίξαμε το νερό της, που θα το ανοίγαμε έτσι και αλλιώς καθότι είχε μικρό παιδί, συνεννοηθήκαμε με το 1022, που οφείλω να ομολογήσω ότι πάντοτε στέκεται αρωγός στο προσωπικό που είναι στο πεδίο. Εντέλει αντιμετωπίσαμε  άλλη μια αναλγησία της πολιτικής της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ. Δηλαδή τις αδιάκριτες διακοπές, για τις οποίες έχουμε γράψει στο παρελθόν και θα επανέλθουμε άμεσα και αναλυτικά στο μέλλον, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πέραν του κοινωνικού υπήρχε και το αδιανόητο της υπόθεσης.
Η ΕΥΔΑΠ είχε εκδώσει τεχνική ενέργεια για διακοπή στις 31/3 και η συμπολίτης μας είχε καταφέρει, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, να εξοφλήσει στις 2/5.
Ωραία μέχρι εδώ. Κάποιος θα μπορούσε να πει άρα που είναι το θέμα;  To θέμα αγαπητοί συνάδελφοι και συμπολίτες είναι ότι ναι μεν η συμπολίτης είχε πληρώσει στις 2/5, η ΕΥΔΑΠ όμως πάρα ταύτα προχώρησε σε διακοπή στις 11/5. Έτσι και αλλιώς για να μάθει ίσως να μην καθυστερεί άλλη φορά ή ίσως εγκαινιάζει νέα ήθη εκπαίδευσης των χρηστών με τον πέλεκυ της διακοπής πάνω από το κεφάλι.
Και εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα
  • Ποιος προστατεύει την ΕΥΔΑΠ από την ΕΥΔΑΠ;
  • Ποιος προστατεύει τον πολίτη από την ανικανότητα; η την πλήρη υποταγή της στις εντολές του υπερταμείου της διοίκησης;
  • Ποιοι ευθύνονται για αυτή την τραγική κατάσταση γιατί δεν είναι η μοναδική περίπτωση.
  • Γιατί συνεχίζουν οι αδιάκριτες διακοπές;
  • Γιατί ενώ προσλαμβάνονται στρατιές εργολαβικών αδυνατούν να βάλουν δύο ανθρώπους να τηλεφωνούν και να ειδοποιούν τους πολίτες πριν από την οποιαδήποτε διακοπή;
  • Πότε επιτέλους θα μπουν κοινωνικά κριτήρια και πότε επιτέλους οι εργαζόμενοι θα επιβάλουν την στοιχειώδη δωρεάν και ατελώς ποσότητα ύδατος για τους μη έχοντες γιατί μόνο οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους μπορούν να το επιβάλουν.
Συνάδελφοι η διοίκηση ενώ έχει επιδοθεί στην λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ προς όφελος των δανειστών και του κεφαλαίου, προχωρά και στην απαξίωση του προσωπικού και του αντικειμένου και στην κατασυκοφάντηση των εργαζομένων με συγκεκριμένες πρακτικές μία εκ των οποίων είναι και αυτή. Δεν πρέπει επουδενί να τους αφήσουμε. Εμείς ως μέρος της κοινωνίας πρέπει να σταθούμε από την πλευρά της κοινωνίας.
Βέβαια η διοίκηση στην κατρακύλα της βρήκε (ή και δημιούργησε;) και όψιμους συνοδοιπόρους. Τους διαβάζετε αυτές τις μέρες, που ως μωρές παρθένες, δεν γνωρίζουν τίποτα για τα εγκλήματα που άλλοτε κατήγγειλαν και οι ίδιοι με περισσό πάθος. Ο νεοπαγής κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός über alles. Αγνοήστε τους και όλοι μαζί να αγωνιστούμε να κρατήσουμε την ΕΥΔΑΠ δημόσια και κοινωνική.
Η διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην προστασία, μέσω ευρύτατου κοινωνικού τιμολογίου με την απαραίτητη ποσότητα ύδατος προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
ΥΓ1 Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της διοίκησης των επιλογών της και της συνειδητής αφοσίωσής της στις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει και ο πολιτικός προϊστάμενος της. Κάθε προσπάθεια μετακίνησης της ευθύνης προς τα κάτω (υπηρεσιακούς παράγοντες!!!) είναι εκ του πονηρού και δεν ακουμπάει τους συναδέλφους που δίνουν καθημερινό αγώνα.
ΥΓ2 Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ να υψώσουν τείχος αντίστασης και να υπερασπιστούν και τους πολίτες που δεν έχουν την δύναμη αλλά και τον πόρο, είμαστε δίπλα στους πολίτες και όχι απέναντι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η διοίκηση.
ΥΓ3 Είναι τέτοιο το μένος και η πλήρης φιλελεύθερη συναντίληψη  διοίκησης και δανειστών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που δοκιμάζεται, που παρά το φιάσκο και των ψεμάτων περί δωρεάν νερού και κοινωνικού τιμολογίου πέρασε εντελώς στην αντίπερα όχθη. Με την απόφαση 19203 προσλαμβάνει νομική εταιρεία για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας αναγκαστικών εισπράξεων, βέβαια είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης νομικής εταιρείας στις παροχές που προσφέρει πέραν των άλλων αναφέρει ξεκάθαρα στην μπροσούρα της ότι αναλαμβάνει είσπραξη χρεών (debt colection) η σχετική μπροσούρα εδώ και σε περίπτωση που μετά την ανάρτηση αλλάξει κάτι είπαμε περίεργοι οι καιροί εδώ  pdf έχει να μας δώσει κάποια απάντηση η διοίκηση; θα κυνηγάμε τον κόσμο και με εισπράκτορες τέτοια κατάντια; η στήνουν μηχανισμό μαζικής αποστολής εξώδικων; δουλειές με φούντες το συγκεκριμένο τμήμα  Αίμα πόνος και δάκρυα για τους συμπολίτες μας.
http://ergasianet.gr/2017/05/15/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%80-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου