Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Οι τραμπούκοι του Μελισσανίδη επιτέθηκαν σε συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!



Πρώτα ήταν η Στρούγκα και η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλεφειας - Ν. Χαλκηδώνας που οι τραμπούκοι -δήθεν φίλαθλοι της ΑΕΚ-  υπερασπιστές στη πραγματικότητα των επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη, απαγόρευσαν την λειτουργία τους καταλαμβάνοντας τους χώρους τους. Μετά ήταν οι αντισυγκεντρώσεις σε συγκεντρώσεις όσων αντιδρούν στο κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλεται στη Ν. Φιλαδέλφεια, τώρα ήρθε και η σειρά απογορεύσεων συγκεντρώσεων αριστερών συλλογικοτήτων!


Χθες Πέμπτη η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργάνωσε εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους». Ενώ ήδη είχε συγκεντρωθεί κόσμος μέσα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, και ενώ παράλληλα υπήρχαν άλλοι που κατευθυνόταν προς τα εκεί, συγκεντρώθηκαν απ' έξω κάμποσοι τραμπούκοι, λούμπεν και άλλα άθλια και φασίζοντα στοιχεία, εμπόδισαν το πέρασμα στο χώρο όλων των άλλων, έβριζαν χυδαία, προπηλάκιζαν πετούσαν πέτρες και προκάλεσαν ζημιές στη πρόσοψη του κτιρίου. Παράλληλα βέβαια δεν παρέλειψαν τα σκυλιά του Μελισσανίδη να βρίσουν την Αριστερά και να μιλούν για ...κομματόσκυλα!

Η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιήθηκε, παρ' όλα αυτά, και μετά από δύο και κάτι ώρες οι συγκεντρωμένοι, που από την αρχή της επίθεσης είχαν συγκροτήσει ομάδα περιφρούρησης, βγήκαν από το χώρο και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Ν. Χαλκηδόνα. Αλλά και η πορεία δεν έγινε χωρίς προβλήματα και επιθέσεις.

Ενώ σχεδόν από την αρχή υπήρχε σημαντική αστυνομική δύναμη στο χώρο δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση προς τους τραμπούκους. Αντίθετα όταν οι συγκεντρωμένοι στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγήκαν και θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία κυκλώθηκαν από τα ΜΑΤ, δήθεν για τη περιφρούρησή τους αλλά στη πραγματικότητα για να καθορίσουν αυτά προς τα που θα πάει η πορεία. Κάπου στη μέση της διαδρομής, χωρίς και πάλι να τους πειράξει κανείς, έξω από το κλοιό των ΜΑΤ, οι τραμπούκοι επιτέθηκαν στη πορεία με πέτρες και κροτίδες με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τέσσερις τραυματισμοί, ενώ παράλληλα προκαλούσαν, φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν τους διαδηλωτές και τους μέμφονταν για την προστασία που τους "πρόσφεραν" τα ΜΑΤ.

Η πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πραγματοποιήσει εκδήλωση στη Ν. Φιλαδέλφεια αναμφισβήτητα ήταν θετική. Το αρνητικό στην όλη η ιστορία ήταν ότι δόθηκε η δυνατότητα στις δυνάμεις καταστολής να παριστάνουν την περιφρούρηση της πορείας αλλά και να καθορίσουν το που θα πάει. Η αδυναμία να οριστούν οι όροι μιας πορείας από το πολιτικό δυναμικό που τη συγκροτεί δεν είναι άσχετη από αυταπάτες για το ρόλο της κυβέρνησης, το ρόλο των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις. Πηγάζει και από την έλλειψη πρόθεσης για μια πραγματική κοινή δράση, μέσα από πλατιά καλέσματα και με δημοκρατικό πνεύμα συνεργασίας, για να αντιμετωπισθούν αυτού του είδους οι φασιστικές πρακτικές δίνοντας τη δυνατότητα σ' ένα πιο πλατύ λαϊκό και αγωνιστικό δυναμικό να αντιδράσει με πιο αναβαθμισμένες δυνατότητες.

Η επίθεση αυτή κατά της συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το όλο κλίμα κατά συλλογικοτήτων που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια του τελευταίους μήνες, που απαγορεύει συγκεντρώσεις και στοχοποιεί αγωνιστές για χάρη επιχειρηματικών συμφερόντων εντάσσεται στα πλαίσια της όλο και πιο έντονης φασιστικοποίησης όχι μόνο στο Φιλαδέλφεια αλλά και γενικότερα έχοντας στη πράξη την κρατική και κυβερνητική υποστήριξη.

Είναι υπόθεση των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού και των κατοίκων να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικών τους δικαιωμάτων και συμφερόντων κι όχι του κάθε επιχειρηματία που για να προωθήσει τα δικά του σχέδια χρησιμοποιεί ένα τσούρμο φασιστοειδών για να τα επιβάλει και στ' όνομα μάλιστα "αγνών και φιλάθλων" αισθημάτων. Για να μη πούμε για τις "εθνικοπατριωτικές" κορώνες τύπου "Αγιάς Σοφιάς"! 

Είναι υπόθεση και υποχρεώση όλων όσων αναφέρονται στο λαϊκό κίνημα και την Αριστερά να υποστηρίξουν θαρρετά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες να δημιουργήσουν όρους για τη μαζική λαϊκή υπεράσπιση τους και για το σπάσιμο της τρομοκρατίας.


https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/04/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου