Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

(O tempora Συριζαίικοι, o mores Συριζαίικα)! O Βούτσης μονιμοποιεί μετακλητούς υπαλλήλους

O Βούτσης μονιμοποιεί μετακλητούς υπαλλήλους
Την ώρα που η ανεργία ανεβαίνει στα ύψη και οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα λιγοστεύουν, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποφάσισε να μετατρέψει τις συμβάσεις τριών μετακλητών υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου, αν και ο Κανονισμός της Βουλής το απαγορεύει.

Εγείρονται ερωτήματα ακόμη και παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής μετά την απόφαση του Νίκου Βούτση για διορισμούς στον Ναό της Δημοκρατίας...Πρόκειται για μετακλητούς υπαλλήλους, οι οποίοι παραιτήθηκαν από τη συγκεκριμένη θέση για να διοριστούν εν συνεχεία ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου στη Βουλή, αναφέρει η «Καθημερινή», δημοσιεύοντας και τα σχετικά έγγραφα. 

Η πρώτη περίπτωση σχετίζεται με απόφαση διορισμού «σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου» για πρόσωπο το οποίο το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν ως μετακλητή στο γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής Κ. Βασιλάκη.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε πράξη διορισμού σε θέση ΙΔΑΧ με ημερομηνία 14/3/2017. Το πρόσωπο
 αυτό αρχικά εμφανίζεται να έχει προσληφθεί ως μετακλητή στο γραφείο της τέως προέδρου, στις 21/4/2015. 

Ακολούθως εκδίδεται διαπιστωτική πράξη απόλυσής της στις 14/10/2015, όταν έχουμε πλέον και τη λήξη της θητείας της τέως προέδρου. Δέκα ημέρες αργότερα όμως, η ίδια υπάλληλος επαναπροσλαμβάνεται ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο αυτήν τη φορά του νέου ειδικού γραμματέα, όπου και φαίνεται να παραμένει έως να γίνει ΙΔΑΧ. 

Η τρίτη περίπτωση αφορά υπάλληλο που εμφανιζόταν να είναι ως τις 14/10/2015 μετακλητή στο γραφείο του τέως γ.γ. Γ. Θαλάσση. 

Τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα δείχνουν πως οι αποφάσεις ελήφθησαν με υπογραφή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. 





Υπενθυμίζεται ότι ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει πως «απαγορεύεται η μετατροπή της εργασιακής σχέσης του μετακλητού υπαλλήλου που επάγεται διορισμό σε οργανική ή προσωποπαγή θέση μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου προσωπικού της Βουλής». 


http://www.zougla.gr/politiki/article/o-nikos-voutsis-monimopi-metaklitous-ipalilous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου