Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

(Με χίλιους τρόπους ροκανίζουν την ιδιωτική και την δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού τα διεθνή κοράκια με τη βοήθεια των μιζαδόρων πολιτικών)! Χαρίζουν την περιουσία τους

Χαρίζουν την περιουσία τους

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς που έγιναν από το 2013 έως το 2016 στα ειρηνοδικεία ανά την ελληνική επικράτεια.



​Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πρόκειται για ακίνητα τα οποία δεν θέλουν να αποκτήσουν οι κληρονόμοι, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στους φόρους
Όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που δόθηκε στη δημοσιότητα, το 2013 έγιναν 29.199 αιτήσεις, οι οποίες ανέβηκαν σε 41.388 το 2014. Έναν χρόνο αργότερα, το 2015, ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 45.628 και το 2016 σε 54.422. Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε κατατεθεί στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πρόκειται για ακίνητα τα οποία δεν θέλουν να αποκτήσουν οι κληρονόμοι, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στους φόρους.

Με το «χαράτσι» στα ακίνητα να αλλάζει μόνο ως προς την ονομασία, το κόστος συντήρησης ενός «κλειστού» σπιτιού ή καταστήματος γίνεται δυσβάσταχτο, με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι ιδιοκτήτες να σπεύδουν στα κατά τόπους ειρηνοδικεία για να αποποιηθούν κάτι, το οποίο προ κρίσης εθεωρείτο σίγουρη πηγή εσόδων.





Εκτιμάται πως στα χέρια του Δημοσίου, είτε λόγω κατασχέσεων είτε από πλειστηριασμούς, έχουν περάσει περί τα 10.500 ακίνητα. Το 2013 ο αριθμός δεν ξεπερνούσε τις 6.000.




Διαβάστε επίσης
:
Πλήρωσε την εφορία με... ένα ακίνητο


http://www.zougla.gr/money/article/xarizoun-tin-periousia-tous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου