Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μικροκομματική πολιτική με την αγωνία συναδέλφων από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ;



Σήμερα πληροφορήθηκα ότι ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά συναδέλφους μας, άγεται και φέρεται, χάριν μικροκομματικών συμφερόντων και προσωπικών πολιτικών της Διοίκησης και υποψηφίων με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στο Πολιτιστικό.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος προσωπικού ΕΥΔΑΠ, μέσω του προέδρου του, έχει ζητήσει ραντεβού με την Διοίκηση, εδώ και μέρες, για το θέμα των συναδέλφων μας υδρονομέων που ευδόκιμα συμπληρώνουν την δοκιμαστική περίοδο και πρέπει να μονιμοποιηθούν.
Το σωματείο έχει παρακαμφθεί, χάριν συγκεκριμένων υποψηφίων, ή συναδέλφων χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι συγκεκριμένος Σε ποιον ακριβώς θα δεσμευτεί (εάν δεσμευτεί η διοίκηση) και με ποια νομιμοποίηση και τι αξία μπορεί να έχουν οι συγκεκριμένες (εφόσον υπάρξουν) δεσμεύσεις;
Η διοίκηση παίζει το ρόλο της, τα σωματεία πρέπει να παίξουν το δικό τους. Μην πιστεύεται κανέναν παράγοντα ή παραγοντίσκο, που πατάει πάνω στο πρόβλημα σας για να κάνει την μικροπολιτική του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση προσπαθεί να παρακάμψει το συνδικάτο. Το ζήσαμε στα πρώτα βήματα της, στη Λαοδικείας, όταν ήθελε να μας φέρει τα ΜΑΤ, αργότερα στον Περισσό στην συζήτηση για το οργανόγραμμα, στη συνέχεια αργότερα στη Συνέλευση των μετόχων, που πήγε να την κάνει από την πίσω πόρτα.
Είχα την αίσθηση ότι αυτές οι πρακτικές είχανε τελειώσει και η διοίκηση δεν θα έφτανε στο σημείο να συμμετάσχει σε παραταξιακές πρακτικές. Δυστυχώς το είδα και αυτό. Και επέλεξε να το κάνει (εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες), στο ποιο ευαίσθητο θέμα, στο δικαίωμα στην εργασία και στην αγωνία του εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Όπως και να έχει, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι μας είναι απαραίτητοι για την λειτουργία και την ασφάλεια του Δικτύου και καμιά Διοίκηση δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών της Αθήνας.
Οι υδρονομείς που έχουν συμπληρώσει ευδόκιμα την δοκιμαστική περίοδο να μονιμοποιηθούν άμεσα, η διοίκηση να αφήσει τα “ναι μεν, αλλά” και να ορίσει άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με μόνο θέμα την μονιμοποίηση των συναδέλφων μας.
Κάθε προσπάθεια παράκαμψης των σωματείων είναι επίθεση προς τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Καλώ την διοίκηση να μιλήσει με το σωματείο άμεσα και να μην συμμετάσχει σε παιχνίδια πάνω στην αγωνία των συναδέλφων μας.
http://ergasianet.gr/2017/03/14/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%AF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου