Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

(Μα... αυτό επιζητούν εδώ και επτά χρόνια τα διεθνή κοράκια! Το βαρέλι δεν έχει πάτο και οι "μεταρρυθμίσεις" αφανίζουν τον ελληνικό λαό όλο και πιο πολύ)! Γραφείο Προϋπολογισμού: Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο λόγω χρέους



Δραματική έκκληση εντός και εκτός της χώρας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απευθύνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή μέσω της ενδιάμεσης έκθεσής του όπου προειδοποιεί για επερχόμενο αδιέξοδο αν δεν ληφθούν αποφάσεις. 
AdTech Ad

«Χωρίς αμφιβολία, η παρούσα κατάσταση (της συνεχούς ανατροφοδότησης των δανείων με νέα δάνεια) οδηγεί σε αδιέξοδο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους δανειστές» ξεκαθαρίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με ενδιάμεση έκθεση που δημοσίευσε για την πορεία του χρέους. Ξεκαθαρίζουν, μάλιστα, ότι μια σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη για να επανέλθει η χώρα σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης. «Μία σοβαρή ελάφρυνση του χρέους είναι προς όφελος τόσο των δανειστών όσο και της λήπτριας χώρας» ξεκαθαρίζουν και προειδοποιούν ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα, που στην ουσία έχει αποκλειστεί από τις αγορές χρήματος, διατρέχει τον κίνδυνο να μπει σε μία διαρκή κατάσταση «μη ανοχής» από τους επενδυτές αναφορικά με το χρέος της. Επιπλέον διαμηνύουν ότι η Ελλάδα «θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε εξωτερικά γεγονότα (shock) που μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν την εύθραυστη οικονομίας της. Σημειώνουν μάλιστα ότι αυτές οι καταστάσεις αν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, μπορούν να έχουν συνέπειες σε ευρύτερο πλαίσιο (π.χ. να συμπαρασύρουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν χρηματοδοτικά προβλήματα).

Απαραίτητες και οι μεταρρυθμίσεις

Ταυτόχρονα, όμως, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη ξεκαθαρίζει ότι μία αναδιάρθρωση χρέους από μόνη της δεν μπορεί να βοηθήσει αν δεν συνοδευτεί από βαθιές τομές. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν ότι «σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα βρίσκεται πάλι στην κόψη του ξυραφιού».
«Η Ελλάδα πρέπει απαραιτήτως να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως στη δικαιοσύνη, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στην καλύτερη λειτουργία των μηχανισμών του κράτους και στην διακυβέρνηση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναφτάσει σε καταστάσεις χρεοκοπίας και αναξιοπιστίας» αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.
(πηγή φωτογραφίας: sooc)
http://news247.gr/eidiseis/politiki/grafeio-proypologismou-odhgoumaste-se-adieksodo-logw-xreoys.4576587.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου